Кислі щі з квашеної капусти
Кислі щі з квашеної капусти – це легке, але в той же час досить ситна перше блюдо, яке ідеально підходить для смачного сімейного обіду. Подавати такий супчик рекомендується з додаванням охолодженої сметани, цей молочний продукт нейтралізує зайву кислотність.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Курка – 700 гр.
- Вода – 3 л
- Капуста квашена – 400 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту курку кладемо в каструлю відповідного розміру.
Крок 2. Заливаємо птицю водою і проварюємо протягом 20 хвилин з моменту закипання на повільному полум’ї.
Крок 3. Після закінчення часу, виймаємо м’ясо з бульйону і даємо час охолонути.
Крок 4. Довільно подрібнюємо капусту.
Крок 5. Закидаємо соління в каструлю і варимо на невеликому нагріванні.
Крок 6. Слідом в бульйон висипаємо очищену і нарізану картоплю.
Крок 7. Очищену цибулину хаотично рубаємо.
Крок 8. Натерту моркву разом з цибулею обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості та легкого золотистого відтінку.
Крок 9. Викладаємо пасерування в бульйон.
Крок 10. Філе птиці розбираємо по волокнах або нарізаємо і відправляємо в суп, від початку варіння капусти – готуємо півгодини, не менше.
Крок 11. Суп солимо і присмачую подрібненим часником – подаємо до столу, посипавши зеленню. Приємного апетиту!












