Класичні щі – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Кислі щі з квашеної капусти

Кислі щі з квашеної капусти – це легке, але в той же час досить ситна перше блюдо, яке ідеально підходить для смачного сімейного обіду. Подавати такий супчик рекомендується з додаванням охолодженої сметани, цей молочний продукт нейтралізує зайву кислотність.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Курка – 700 гр.
  • Вода – 3 л
  • Капуста квашена – 400 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту курку кладемо в каструлю відповідного розміру.

Крок 2. Заливаємо птицю водою і проварюємо протягом 20 хвилин з моменту закипання на повільному полум’ї.

Крок 3. Після закінчення часу, виймаємо м’ясо з бульйону і даємо час охолонути.

Крок 4. Довільно подрібнюємо капусту.

Крок 5. Закидаємо соління в каструлю і варимо на невеликому нагріванні.

Крок 6. Слідом в бульйон висипаємо очищену і нарізану картоплю.

Крок 7. Очищену цибулину хаотично рубаємо.

Крок 8. Натерту моркву разом з цибулею обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості та легкого золотистого відтінку.

Крок 9. Викладаємо пасерування в бульйон.

Крок 10. Філе птиці розбираємо по волокнах або нарізаємо і відправляємо в суп, від початку варіння капусти – готуємо півгодини, не менше.

Крок 11. Суп солимо і присмачую подрібненим часником – подаємо до столу, посипавши зеленню. Приємного апетиту!