Рецепт класичного грецького салату з бринзою
Грецький салат з бринзою, на відміну від його «побратимів» з фетою, можна перемішувати, оскільки бринза – сир твердий і не так схильний до розмокання. Але перемішувати компоненти можна тільки перед подачею.
Інгредієнти:
- Листовий салат – 50 г
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Помідори черрі – 7 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Маслини – 100 р.
- Сир бринза – 100 г
- Олія оливкова оцет бальзамічний – по 50 мл
- Сіль і перець – по щіпці.
Процес приготування:
1. Листя салату вимити, обсушити їх і порвати на шматки, а потім помістити в ємність для приготування страви.
2. Огірок порізати великими брусками і відправити до салату.
3. Помідори черрі розділити на половинки або четвертинки і з’єднати з салатом і огірком.
4. Перець (краще жовтий або оранжевий) очистити від насіння і плодоніжки, порізати кубиками і викласти в загальну ємність.
5. Бринзу прямо в баночці помістити на пару хвилин в морозилку, щоб вона краще разрезалась. Для цієї ж мети охолодити або змочити водою ножа і порізати сир на бруски. Викласти його до інших компонентів.
6. Маслини без кісточок висипати на салат цілком або розрізати на половинки.
7. Приготувати соус, змішавши бальзамічний оцет і оливкове масло. Можна оцет замінити лимонним соком. Приправи і сіль додати за смаком. Салат можна відразу полити заправкою і подавати, або поставити заправку поруч зі стравою і запропонувати гостям використовувати її за бажанням.
Приємного апетиту!