Класичний грецький салат – покроковий рецепт приготовиления в домашніх умовах з фото

Покроковий рецепт грецького салату з куркою

В цьому рецепті додатковим елементом служить відварене куряче м’ясо, а одним з компонентів заправки є мед. Тому салат виходить досить ситним і пряним.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 400 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Сир фета – 150 р.
  • Маслини – 150 р.
  • Листовий салат – 50 г
  • Сіль і перець за смаком.

Для заправки:

  • Оливкова олія – 50 мл
  • Лимонний сік – 50 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Материнка (орегано) – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе відварити у воді протягом 40 хвилин. Остудити і нарізати кубиками. Викласти в ємність, де будуть змішуватися компоненти салату.

2. Огірок і помідори нарізати брусками приблизно однакової величини. Бажано брати щільні овочі з мінімальною кількістю рідкої складової або звільняти їх від зайвого соку. Викласти нарізані овочі до курячого м’яса.

3. Червоний цибулю очистити і гострим ножем нарізати на тонкі півкільця. Можна взяти і звичайний ріпчаста цибуля, але червоний більш органічний в грецькому салаті. Додати цибулю до інших компонентів.

4. Сир фета (або фетакса) нарізати на кубики приблизно тієї ж величини, що і овочі.

5. Вимиті листя салату порвати на шматочки і відправити в ємність з усіма інгредієнтами.

6. З лимона в окрему ємність вичавити сік, влити оливкову олію, додати ложку меду. Всипати сушену материнку і все перемішати.

7. Салат трохи посолити і поперчити, влити заправку і все обережно перемішати, намагаючись не роздавлювати сир. Можна при подачі прикрасити страву зеленню.

Приємного апетиту!