Покроковий рецепт грецького салату з куркою
В цьому рецепті додатковим елементом служить відварене куряче м’ясо, а одним з компонентів заправки є мед. Тому салат виходить досить ситним і пряним.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 400 г
- Помідори – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Сир фета – 150 р.
- Маслини – 150 р.
- Листовий салат – 50 г
- Сіль і перець за смаком.
Для заправки:
- Оливкова олія – 50 мл
- Лимонний сік – 50 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Материнка (орегано) – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Куряче філе відварити у воді протягом 40 хвилин. Остудити і нарізати кубиками. Викласти в ємність, де будуть змішуватися компоненти салату.
2. Огірок і помідори нарізати брусками приблизно однакової величини. Бажано брати щільні овочі з мінімальною кількістю рідкої складової або звільняти їх від зайвого соку. Викласти нарізані овочі до курячого м’яса.
3. Червоний цибулю очистити і гострим ножем нарізати на тонкі півкільця. Можна взяти і звичайний ріпчаста цибуля, але червоний більш органічний в грецькому салаті. Додати цибулю до інших компонентів.
4. Сир фета (або фетакса) нарізати на кубики приблизно тієї ж величини, що і овочі.
5. Вимиті листя салату порвати на шматочки і відправити в ємність з усіма інгредієнтами.
6. З лимона в окрему ємність вичавити сік, влити оливкову олію, додати ложку меду. Всипати сушену материнку і все перемішати.
7. Салат трохи посолити і поперчити, влити заправку і все обережно перемішати, намагаючись не роздавлювати сир. Можна при подачі прикрасити страву зеленню.
Приємного апетиту!