Покроковий рецепт приготування курчати тютюну в рукаві
Приготування курчати тютюну в рукаві істотно полегшує працю господинь. Не потрібно морочитися з пресом над птахом, ні бризок, що стріляє масла і жирних плям під час смаження. Все, що потрібно – це якісно відбити тушку, натерти її спеціями і зеленню і укласти в рукав. Все інше зробить духовка. Рукав не тільки збереже соковитість м’яса, але і дозволить сформуватися рум’яної скоринки на поверхні. Приємний бонус – духовка залишиться абсолютно чистою.
Час готування: 65 хв. без урахування часу маринування.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Курка – 1шт.
- Майонез – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зубки.
- Петрушка пучок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Варто відзначити, що смачний курча тютюну виходить тільки з молодої курки невеликого розміру – м’ясо у такий ніжне і м’яке. Якщо стара птиця, то м’ясні волокна будуть занадто грубими. Обрану курку промиваємо під проточною водою, зрізаємо зайву шкіру і ділянки з надлишком жиру. Після цього ретельно обсушуємо її паперовим рушником.
2. Укладаємо тушку спинкою вниз і робимо поздовжній розріз по грудині, не чіпаючи спинку. Розкриваємо тушку в горизонтальний пласт, перевертаємо спинкою вгору накриваємо відрізком харчової плівки. Відбиваємо тушку кухонним молотком, намагаючись зламати кісточки. Прикладаємо зусилля саме до скелету, а не до м’яса. Потрібно, щоб тушка втратила жорстку форму і стала еластичною. Обсипаємо птицю сіллю і чорним меленим перцем, руками втираємо спеції. Залишаємо для маринування на двадцять – тридцять хвилин.
3. Петрушку промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Грубі стебла викидаємо. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Змішуємо часникову масу з майонезом і обмазуємо тушку з обох сторін. Внутрішню поверхню птиці посипаємо рубаною зеленню.
4. Поміщаємо підготовлену курку в рукав і щільно зав’язуємо обидві сторони, залишаючи трохи простору всередині. По центру робимо маленький прокол зубочисткою для виходу пари. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 180 градусів і встановлюємо курку на середній рівень. Запікаємо тушку до вираженої рум’яної скоринки протягом години.
5. Готового курчати виймаємо з духовки, обережно звільняємо від рукави і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо в гарячому вигляді разом із зеленню і свіжими овочами.
Приємного апетиту!