Класичний курча тютюну – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Курча тютюну з часником в сковороді під пресом

Класичне приготування курчати тютюну передбачає використання спеціальної сковороди-жаровні з гвинтовою кришкою-пресом. В якості альтернативи можна накрити курку перевернутою тарілкою і встановити зверху гніт. Сенс маніпуляцій з пресом – добре притиснути тушку до сковороди, щоб вона швидко і рівномірно присмажився, а на поверхні утворилася красива рум’яна кірочка. Звичайно, дуже важливий етап підготовки тушки перед смаженням – обробка кухонним молоточком і обтирання спеціями. В даному випадку пропонуємо використовувати часник, сіль і чорний мелений перець. Цей скоромний набір здатний повноцінно розкрити смакової потенціал курки.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Курча – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – дві гілки.
  • Масло топлене – для смаження.

Процес приготування:

1. Курча добре промиваємо, зрізаємо зайву шкіру і жирові ділянки, якщо вони є. Після цього ретельно обсушуємо тушку паперовим рушником. Кладемо курку грудкою вгору і розрізаємо її кістки грудини, не зачіпаючи спинку. Розкриваємо тушку в пласт, перевертаємо спинкою вгору. Покриваємо птицю харчовою плівкою або просто укладаємо в поліетиленовий пакет, щоб при отбивании не розліталися бризки.

2. Відбиваємо тушку кухонним молотком через плівку, причому зусилля докладаємо саме до скелету, а не до м’якоті, щоб тушка втратила жорстку форму і стала податливою.

3. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо зубки через прес. Окремо в невелику ємність викладаємо часникову кашку, сіль і чорний мелений перець, змішуємо всі разом. Отриманою сумішшю натираємо відбиту курку рівномірно з усіх боків.

4. На сковороду викладаємо топлене масло і розігріваємо його на плиті до рідкого гарячого стану. Викладаємо підготовлену птицю спинкою вгору. Накриваємо курку кришкою або перевернутої догори дном тарілкою меншого діаметру. Зверху встановлюємо вантаж: камінь, каструлю або чайник з водою і ін

5. Температура плити під час смаження повинна бути середньою. Готуємо курку по п’ятнадцять-двадцять хвилин з кожного боку. Для того, щоб перевернути тушку, знімаємо конструкцію з гнітом. При цьому оцінюємо корочку – якщо вона присмажився занадто інтенсивно або слабо, температуру плити регулюємо відповідно. Готового курчати знімаємо зі сковороди, перекладаємо на сервірувальне блюдо і прикрашаємо рубаною зеленню кропу. Подаємо в гарячому вигляді з будь-яким гарніром, свіжими овочами і томатним соусом.

Приємного апетиту!