Класичний курча тютюну – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Як смачно запекти курчати тютюну в електрогрилі

Якщо ви щасливий володар электрогриля, то обов’язково приготуйте на ньому курча тютюну. Це дуже зручно! Плоска тушка птиці ідеально лягає на пластини приладу і смажиться з двох сторін одночасно, що істотно прискорює процес. Не потрібно додатково ніякого преса – цю функцію також виконує електрогриль. Спеції для маринування тушки можна вибирати на свій смак. У даному випадку використовуємо готову суміш для курки, чорний мелений перець і сіль.

Час приготування: 30 хв. без урахування часу маринування.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Курка – 1 шт.
  • Суміш спецій для курки – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Курку для цієї страви беремо молоду, невеликого розміру. Орієнтовна вага – 500-600 гр. Старі великі тушки мають грубі волокна, тому готове блюдо не вийде ніжним і соковитим. Птицю моєму, зайву шкіру і ділянки з жиром зрізаємо. Потім ретельно обсушуємо тушку паперовим рушником, щоб видалити вологу. Кладемо курку грудкою вгору і розрізаємо її вздовж по грудній клітці, не зачіпаючи спинку. Розріз можна робити як гострим ножем, так і великими кулінарними ножицями. Розкриваємо тушку в горизонтальну площину. При бажанні можна видалити частину хребта і грудні кістки. Відбиваємо курку кухонним молотком, щоб зламати кісточки і зробити тушку більш податливою. Далі натираємо спеціями і сіллю. Залишаємо для маринування як мінімум на пару годин.

2. Електрогриль розігріваємо до гарячого стану. Злегка змащуємо обидві пластини рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика.

3. Викладаємо в прилад підготовлену тушку і готуємо при високій температурі десять хвилин. Час приготування курчати може варіювати в залежності від ваги тушки і потужності электрогриля.

4. Стежимо, щоб курка покрилася рум’яною скоринкою з обох сторін. Щоб переконатися в готовності, протикаємо зубочисткою товсту частину стегна. Якщо виходить прозорий сік, то курка готова.

. Знімаємо готового курчати тютюну з электрогриля, розрізаємо на порції і подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!