Як смачно запекти курчати тютюну в електрогрилі
Якщо ви щасливий володар электрогриля, то обов’язково приготуйте на ньому курча тютюну. Це дуже зручно! Плоска тушка птиці ідеально лягає на пластини приладу і смажиться з двох сторін одночасно, що істотно прискорює процес. Не потрібно додатково ніякого преса – цю функцію також виконує електрогриль. Спеції для маринування тушки можна вибирати на свій смак. У даному випадку використовуємо готову суміш для курки, чорний мелений перець і сіль.
Час приготування: 30 хв. без урахування часу маринування.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Курка – 1 шт.
- Суміш спецій для курки – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Курку для цієї страви беремо молоду, невеликого розміру. Орієнтовна вага – 500-600 гр. Старі великі тушки мають грубі волокна, тому готове блюдо не вийде ніжним і соковитим. Птицю моєму, зайву шкіру і ділянки з жиром зрізаємо. Потім ретельно обсушуємо тушку паперовим рушником, щоб видалити вологу. Кладемо курку грудкою вгору і розрізаємо її вздовж по грудній клітці, не зачіпаючи спинку. Розріз можна робити як гострим ножем, так і великими кулінарними ножицями. Розкриваємо тушку в горизонтальну площину. При бажанні можна видалити частину хребта і грудні кістки. Відбиваємо курку кухонним молотком, щоб зламати кісточки і зробити тушку більш податливою. Далі натираємо спеціями і сіллю. Залишаємо для маринування як мінімум на пару годин.
2. Електрогриль розігріваємо до гарячого стану. Злегка змащуємо обидві пластини рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика.
3. Викладаємо в прилад підготовлену тушку і готуємо при високій температурі десять хвилин. Час приготування курчати може варіювати в залежності від ваги тушки і потужності электрогриля.
4. Стежимо, щоб курка покрилася рум’яною скоринкою з обох сторін. Щоб переконатися в готовності, протикаємо зубочисткою товсту частину стегна. Якщо виходить прозорий сік, то курка готова.
. Знімаємо готового курчати тютюну з электрогриля, розрізаємо на порції і подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!