Кляр для риби – це спеціальне тісто, яке зробить блюдо привабливіше на вигляд і апетитніше на смак! Існує безліч різновидів його приготування, так що кожен може підібрати свій ідеальний варіант. Готувати тісто досить легко! І навіть найпростіше страва стане з ним по-справжньому вишуканим!
Кляр для риби з борошна і яйця
Кляр для риби з борошна і яйця – класичний, всім відомий рецепт смачною і соковитою рибки. Це один з найпростіших рецептів, перевірений досвідченими господинями. Рибу при цьому обволікають і обсмажують у фритюрі. Скоринка вийде неймовірно рум’яною і хрусткою, а філе збереже свої поживні властивості. Справжня смакота!
Порада: щоб кляр вийшов хорошим, а скориночка при смаженні була хрусткою, вода повинна бути дуже холодною, а краще всього крижаною.
Інгредієнти на
4 порц.
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно 4 ст. л. (повні)
- Вода-5 ст. л.
- Сіль ⅓ ч. л.
Процес приготування:
- Як просто і смачно приготувати кляр для риби? Беремо глибоку ємність і вбиваємо в неї яйце.
- Заливаємо 1/2 частина рідини і додаємо сіль. Розмішуємо масу, щоб вона була повністю однорідною.
- Починаємо поступово додавати борошно.
- Замішуємо тісто, по консистенції дуже схоже на тісто для оладок і заливаємо решту води.

Приємного апетиту!