Кляр для риби — 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Кляр для риби – це спеціальне тісто, яке зробить блюдо привабливіше на вигляд і апетитніше на смак! Існує безліч різновидів його приготування, так що кожен може підібрати свій ідеальний варіант. Готувати тісто досить легко! І навіть найпростіше страва стане з ним по-справжньому вишуканим!

Кляр для риби з борошна і яйця

Кляр для риби з борошна і яйця – класичний, всім відомий рецепт смачною і соковитою рибки. Це один з найпростіших рецептів, перевірений досвідченими господинями. Рибу при цьому обволікають і обсмажують у фритюрі. Скоринка вийде неймовірно рум’яною і хрусткою, а філе збереже свої поживні властивості. Справжня смакота!

Порада: щоб кляр вийшов хорошим, а скориночка при смаженні була хрусткою, вода повинна бути дуже холодною, а краще всього крижаною.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 4 ст. л. (повні)
  • Вода-5 ст. л.
  • Сіль ⅓ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як просто і смачно приготувати кляр для риби? Беремо глибоку ємність і вбиваємо в неї яйце.
  2. Заливаємо 1/2 частина рідини і додаємо сіль. Розмішуємо масу, щоб вона була повністю однорідною.
  3. Починаємо поступово додавати борошно.
  4. Замішуємо тісто, по консистенції дуже схоже на тісто для оладок і заливаємо решту води.

Приємного апетиту!

Кляр з майонезом

Кляр з майонезом – давно став улюбленим доповненням до рибних страв для багатьох господинь. Адже саме додавання майонезу дозволяє надати рибі бажану соковитість і ніжний смак. Якщо ви ще не пробували цей рецепт, то обов’язково обваляйте рибку у майонезному клярі, результат буде просто чудовим!

Порції: 10-12

Час готування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • Майонез — 300 мл
  • Яйця — 5 шт.
  • Борошно — 10-12 ложок.
  • Сіль, перець – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку тарілку просіваємо борошно з допомогою ситечка.

Крок 2.Тепер в іншій глибокій ємності змішуємо яйця і майонез.

Крок 3. І починаємо поступово засипати борошно, вводимо її невеликими порціями, щоб не утворювалися грудочки. Добре, ретельно розмішуємо.

Крок 4. В кінці додаємо сіль і спеції за смаком.

Порада: досвідчені господині, щоб отримати по-справжньому рум’яну і хрустку скоринку додають в кляр 1 ч. л. горілки.

Приємного апетиту!

Пишний кляр на піве

Пишний кляр на пиві – це відмінний рецепт для приготування смачної морської і річкової риби. Пивний кляр виходить солодкуватим на смак з легкою гіркуватістю. Він надає рибі особливу легкість і зберігає філе соковитим і м’яким. Спробуйте цей простий, але дуже апетитний спосіб! Вашим рідним точно сподобається!

Порції: 8

Час готування: 15 хв.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Пиво (світле) – 150 мл
  • Молоко – 5 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль і перець за смаком.

Крок 2. Збиваємо масу віночком до легкої пінки.

Крок 3. В іншій мисці змішуємо пиво і молоко.

Крок 4. Змішуємо дві суміші в одну і починаємо додавати невеликими порціями борошно.

Крок 5.Ретельно все перемішуємо. Маса повинна нагадувати тісто для млинців.

Приємного апетиту!

Повітряний кляр на мінералці

Повітряний кляр на мінералці – це відмінний рецепт смачною і ніжною рибки. Мінералка, у складі кляру, зробить скоринку особливо хрустким і золотистим, а ось філе збережеться соковитим і м’яким. А головне, приготувати таку вишукану страву можна в лічені хвилини!

Порції: 6

Час готування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Мінералка (газована) – 150 мл
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Мінеральну воду ставимо в холодильник, а краще всього відправити її в морозильну камеру на пару хвилин. Але стежте, щоб вона не замерзла.

Крок 2. Тепер вбиваємо яйце в миску і злегка збиваємо виделкою або вінчиком.

Крок 3. Борошно просіваємо.

Крок 4. Потім додаємо її в масу невеликими порціями.

Крок 5.Додаємо охолоджену мінеральну воду. Замішуємо тісто.

Крок 6. Сіль додаємо дуже обережно, переконайтеся, що вона потрібна додатково, так як мінералка сама по собі містить солі.

Приємного апетиту!

Кляр на молоці

Кляр на молоці – рум’яна, хрустка скоринка для риби. Приготовлена у фритюрі рибка виходить неймовірно апетитною і дуже ніжною! Філе – справжня смакота! Ідеальне блюдо для святкового столу і званої вечері!

Порції: 8-10

Час готування: 15 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 125 мл
  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Мелений перець – за бажанням

Процес приготування:

Крок 1. Борошно потрібно просіяти, як для млинців, з допомогою ситечка.

Крок 2. Окремо збиваємо в легку пінку яйця.

Крок 3. Додаємо до них молоко. Розмішуємо.

Крок 4. Поступово, невеликими порціями засипаємо борошно і замішуємо тісто.

Крок 5. По консистенції воно повинно нагадувати тісто для приготування оладок.

Крок 6. В кінці додаємо сіль і заправляємо кляр перцем.

Крок 7.Готово! Можна приступати до приготування риби!

Приємного апетиту!

Кляр на кефірі

Кляр на кефірі – чудове тісто, щоб приготувати соковиту рибку у фритюрі! Кляр ідеально зберігає філе ніжним і м’яким, а скоринку робить рум’яною і хрусткою. Така страва стане по-справжньому вишуканим частуванням!

Порції: 6-8

Час готування: 15 хв.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Сіль – щіпка
  • Приправа для риби – за бажанням

Процес приготування:

Крок 1. Кефір повинен бути холодним, тому добре, якщо він буде відразу з холодильника.

Крок 2. Змішуємо кефір і яйце.

Крок 3. Додаємо борошно і крохмаль. Вводимо сипучі продукти поступово, додаючи порціями, щоб уникнути непотрібних грудочок. Розмішуємо.

Крок 4. Заправляємо кляр сіллю і приправою. Перемішуємо.

Готово! Приємного апетиту!

Кляр без додавання яєць

Кляр без додавання яєць – це відмінне рішення для вегетаріанців, як приготувати смачну рибу у фритюрі. Так блюдо збереже якомога більше корисних вітамінів і мінералів. Справжній делікатес для гурманів! Спробуйте самі!

Порції: 6

Час готування: 15 хв.

Склад:

  • Борошно – 100 гр.
  • Сода – 0,25 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Часник – 0,5 головки.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш мелених перців – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю, содою і сумішшю перців.

Крок 2. Часник дрібно подрібнюємо ножем.

Крок 3. Додаємо до суміші воду, добре і дуже ретельно все розмішуємо, щоб не було ніяких грудочок. Тісто має бути однорідним.

Крок 4. В кінці додаємо часник і розмішуємо.

Приємного апетиту!

Пісний кляр для риби

Пісний кляр для риби дозволить приготувати незвичайне блюдо для рідних і близьких. Готувати його дуже легко і швидко, а от рибка набуває зовсім інший смак. Соковита і поживна, вона стане відмінним меню для сімейного вечері!

Порції: 6

Час готування: 15 хв.

Склад:

  • Борошно – 100 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль, спеції – за смаком.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Борошно попередньо потрібно просіяти, щоб маса вийшла повітряної і без грудок.

Крок 2. Додаємо в борошно соду, очищений і подрібнений часник, спеції, сіль і розмішуємо.

Крок 3. Акуратно починаємо додавати воду. Тут важливо добре все перемішати, щоб тісто вийшло однорідним за складом.Ось такий по своїй консистенції у підсумку повинен вийти пісний кляр.

Приємного апетиту!

Кляр для риби зі сметаною

Кляр для риби зі сметаною –неймовірно апетитний і корисне блюдо. Риба – це джерело поживних мінералів і вітамінів. А кляр, відмінно дозволяє зберегти їх під час смаження! Побалуйте себе і своїх рідних смачним і ніжним делікатесом!

Порції: 8

Час готування: 15 хв.

Інгредієнти:

  • Борошно – 5 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1/3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність вбиваємо яйця і злегка збиваємо виделкою.

Крок 2. Додаємо до яєць сметану і сіль. Розмішуємо суміш.

Крок 3. Тепер вводимо воду.

Крок 4. Поступово, невеликими порціями починаємо додавати в тісто борошно.

Крок 5. Ретельно розмішуємо масу, інакше вона вийде неоднорідною і з грудками.

Приємного апетиту!

Сирний кляр для риби

Сирний кляр для риби – один з найсмачніших рецептів приготування тіста для страв у фритюрі. Такий кляр не сповзає, робить скоринку особливо рум’яної і апетитною, а філе дарує ніжність та соковитість. Готувати таке блюдо швидко і легко – справжнє задоволення!

Порції: 6-8

Час готування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль, перець – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Яйця розбиваємо і збиваємо їх до легкої пінки віночком або виделками.

Крок 2. Сир натираємо на дрібній тертці.

Крок 3. Змішуємо яйця і сир, додаємо воду, сіль і спеції за бажанням і смаком.

Крок 4. У завершенні додаємо борошно і замішуємо тісто. Засипаємо борошно обережно порціями, щоб не було ніяких непотрібних грудочок.

Готово! Приємного апетиту!