Компот з абрикосів з кісточками — проста і дуже смачна заготівля на зиму. Якщо ви вже втомилися від пиття води, а до гарячого чаю все ще не тягне, то немає нічого краще самостійно приготовленого компоту. Крім того, що він смачний, він ще й корисний: тим більше ви самі можете регулювати кількість доданого цукру. Та й приготування займе не так багато часу.
Компот з абрикосів з кісточками на зиму — королівський рецепт
Вітамін А, калій, магній, фосфор і інші мікроелементи містяться в абрикосовому компоті. Приготувати його нескладно і, зрозуміло, набагато дешевше, ніж купувати вітаміни в аптеці, тому не лінуйтеся і швидше запасайтеся користю на зиму, тим більше компот ще відмінно втамовує спрагу.
Інгредієнти на
5 порц.
- Абрикос 400 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Вода 1 л
Процес приготування:
- Як заготовити компот з абрикосів з кісточками на зиму? Спочатку стерилізуємо банку і кип’ятимо кришку до неї. Для того, щоб компот відстояв всю зиму, краще взяти металеву кришку, тому що вона більш герметична.
- Вибираємо абрикоси, зіпсовані відразу відкладаємо. Важливо залишити стиглі, не перезрілі плоди. Добре вимиваємо абрикоси і залишаємо стікатися на паперові рушники або серветки. Кладемо відібрані абрикоси в стерилізовану банку.
- Кип’ятимо воду і заливаємо її в банку, де вже лежать абрикоси. Щоб уникнути різкого перепаду температур, можна під дно банки підкласти лезо ножа, інакше банку може розірватися. Прикриваємо її чистою кришкою і даємо постояти хвилин 20. За цей час фрукти прогріються.
- Після цього банки зливаємо абрикосову рідину в каструлю. Додаємо в неї цукор і перемішуємо. Отриманий сироп доводимо до кипіння і варимо 5 хв.
- Заливаємо сиропом абрикоси і закатуємо банку. Накриваємо ковдрою або пледом, тобто створюємо умови парової лазні: так компот пройде ще один етап стерилізації і буде краще зберігатися. Краще всього зберігати компот в прохолодному місці з температурою не вище 18 градусів. Простояти він зможе близько року.
