Компот з абрикосів з кісточками – 4 рецепта на зиму з фото покроково

Компот з абрикосів з кісточками на 3-х літрову банку без стерилізації

На велику родину мало літрових закаток, тому пропонуємо одразу вибрати відповідну тару – трилітрову банку – і закатати абрикосовий компот в ній. Зробити це можна швидко і легко, враховуючи, що стерилізувати банку не доведеться, зате результат вас потішить і смаком, і набором вітамінів.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 15.

Склад:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Вимити і висушити банки. Вибрати стиглі абрикоси, але відкинути перезрілі або побиті. Добре промити і поки відкласти в сторону.

2. Взяти трилітрову банку і викласти в неї абрикоси так, щоб вони займали приблизно третину від усієї висоти ємності. Це близько 20 абрикосів середнього розміру.

3. Налити воду в каструлю, довести до кипіння. Залити окропом абрикоси в банку до горлечка. Щоб уникнути різкого перепаду температур, можна під дно банки підкласти лезо ножа, дерев’яну дощечку чи рушник, інакше банку може розірватися. Прикриваємо її нещільно чистої кришкою і даємо постояти хвилин 30. За цей час фрукти прогріються.

4. Після цього з банки злити абрикосову воду в каструлю. Додати в неї цукор і перемішати. Отриманий сироп довести до кипіння. Варити, поки цукор повністю не розчиниться.

5. Сироп залити в банку з абрикосами, щільно закрутити чистої кришкою і перевернути. Накрити ковдрою або пледом, тобто створити умови парової лазні: так компот пройде ще один етап стерилізації і буде краще зберігатися. Краще всього зберігати компот в прохолодному місці з температурою не вище 18 градусів, але якщо ви додали в компот багато цукру, то він зможе стояти навіть при кімнатній температурі.