Як заготовити смачний компот з черемхи і яблук?
Зберегти смак літа дуже просто – готуємо вітамінний компот з дачних яблук і черемхи. Зварити і законсервувати на довгі місяці такий напій дуже просто і займе не більш півгодини.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2 банки по три літри.
Склад:
- Черемуха – 250 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Яблука – 500 гр.
Процес приготування:
1. Ягоди добре промиваємо і викладаємо на дно стерильної банки (з розрахунком 120-140 грам на три літри). Яблука також обполіскуємо водою, обсушуємо і нарізаємо досить великими часточками, не забуваючи видалити насінну коробочку, і відправляємо слідом за черемхою.
2. Вміст банок заливаємо окропом, прикриваємо кришкою (саме прикриваємо, а не закриваємо) і залишаємо просочуватися на 10-15 хвилин.
3. Після закінчення часу зливаємо ягідну воду і повторно кип’ятимо.
4. До рідини додаємо 400 грам цукрового піску і при постійному помішуванні варимо близько 2 хвилин після закипання.
5. Гарячим сиропом заливаємо банки, закатуємо і перевертаємо. Під ковдрою даємо охолонути до кімнатної температури і потім прибираємо в льох і зберігаємо не більше шести місяців.