Компот з черемхи на зиму – 6 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Як заготовити смачний компот з черемхи і яблук?

Зберегти смак літа дуже просто – готуємо вітамінний компот з дачних яблук і черемхи. Зварити і законсервувати на довгі місяці такий напій дуже просто і займе не більш півгодини.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2 банки по три літри.

Склад:

  • Черемуха – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Яблука – 500 гр.

Процес приготування:

1. Ягоди добре промиваємо і викладаємо на дно стерильної банки (з розрахунком 120-140 грам на три літри). Яблука також обполіскуємо водою, обсушуємо і нарізаємо досить великими часточками, не забуваючи видалити насінну коробочку, і відправляємо слідом за черемхою.

2. Вміст банок заливаємо окропом, прикриваємо кришкою (саме прикриваємо, а не закриваємо) і залишаємо просочуватися на 10-15 хвилин.

3. Після закінчення часу зливаємо ягідну воду і повторно кип’ятимо.

4. До рідини додаємо 400 грам цукрового піску і при постійному помішуванні варимо близько 2 хвилин після закипання.

5. Гарячим сиропом заливаємо банки, закатуємо і перевертаємо. Під ковдрою даємо охолонути до кімнатної температури і потім прибираємо в льох і зберігаємо не більше шести місяців.