Компот з черемхи на зиму – 6 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Простий компот з черемхи і аґрусу на зиму

Напій, приготований на основі агрусу і черемхи – це не тільки дуже смачно, але ще і до безумства корисно. В такому компоті міститься дуже багато речовин, які допомагають організму боротися з вірусами, а також підтримують здорове травлення.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3 л.

Склад:

  • Аґрус – 150-200 гр.
  • Черемуха – 200-300 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2-2,3 л

Процес приготування:

1. Непереспелые ягоди агрусу ретельно промиваємо, відрізаємо хвостики, наколюємо виделкою або зубочисткою і викладаємо на дно трилітрової банки.

2. Очищену від гілочок і листочків черемшину також обполіскуємо і бланшируем в окропі 2 хвилини – відправляємо слідом за агрусом. Рекомендується заповнювати банки не більш ніж на ¼ частину.

3. Зваримо сироп. Для його приготування змішуємо воду і цукровий пісок з розрахунку 100 г на один літр води. Варимо на середньому вогні до повного розчинення цукрових кристалів.

4. Ягоди заливаємо киплячим сиропом і стерилізуємо у великій каструлі, прикривши зверху сухий кришкою не менше 30 хвилин.

5. Гарячі баночки закатуємо, перевертаємо і накриваємо пледом до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці, наприклад, у погребі чи підвалі не більше шести місяців.