Компот з груш на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Простий і смачний рецепт компоту з груш з лимоном

Цитрусові чудово поєднуються з будь-якими грушами. Тому компот, приготований з груш з додаванням лимона, є відмінною ідеєю! Лимонні нотки в компоті не будуть домінувати, вони лише підкреслять аромат і смак груші. Такий напій буде радувати не тільки в зимовий час, але й цілий рік.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 700 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Груші промийте під проточною водою. Розрізати плоди навпіл, видаляючи при цьому серцевину.

Крок 2. Половинку лимона розрізати на дві частини.

Крок 3. Простерилизованную банку наповнюємо грушами і лимоном. Заливаємо фрукти окропом, прикриваємо банку кришкою і залишаємо на 30 хвилин для прогрівання. За цей час груші трохи змінять свій первісний колір.

Крок 4. Через деякий час необхідно злити воду з банки в каструлю і закип’ятити її.

Крок 5. В банку з фруктами всипте необхідне за рецептом кількість цукру. Якщо віддаєте перевагу більш кислуватим напоїв, зменшіть кількість цукру. Якщо бажаєте зробити компот більш концентрованим, збільшіть обсяг цукру.

Крок 6. Залийте груші, лимон і цукор киплячою водою. Банку з компотом необхідно відразу закатати кришкою. Остудіть напій при кімнатній температурі. Потім перемістіть заготовку на тривале зберігання в прохолодне місце. Компот з груш з лимоном на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!