Компот з кабачків на зиму – це дивовижна заготовка, яка переверне ваше уявлення про даному овоче з ніг на голову! При правильному способі готування, скибочки зеленого плода набувають в міру солодкий і дуже приємний смак цитрусового фрукта, а аромат в буквальному сенсі зводить з розуму, і встояти перед ним просто неможливо. І якщо раніше з кабачка ви готували тільки ікру і лечо, то обов’язково спробуйте зварити з нього компот!
Компот з кабачків на зиму зі смаком ананаса
Компот з кабачків на зиму зі смаком ананаса – це оригінальний напій, який чудово справляється з жагою і володіє прекрасними смаковими характеристиками. І якщо вам не подобаються кабачки в закусках або гарячих стравах, то обов’язково спробуйте заготовити їх саме таким способом!
Інгредієнти на
2 порц.
- Кабачок 1 шт.
- Лимон ½ шт.
- Вода-3 л
- Цукор-пісок-1 склянка
- Мускатний горіх мелений 1 ч. л.
- Лимонна кислота 1 щіпка
Процес приготування:
- Готуємо узвар з кабачків на зиму! Готуємо всі необхідні складові.
- Видаляємо шкірку з зеленого овоча, нарізаємо невеликими скибочками.
- Лимон обполіскуємо і ріжемо на чверть кільця середньої товщини.
- Кип’ятимо воду і закидаємо нарізані компоненти, також додаємо цукровий пісок, мускатний горіх і лимонку – повторно доводимо до кипіння і проварюємо 8-10 хвилин.
- За закінчення часу, знімаємо ємність з компотом з конфорки.
- Розливаємо компот по заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо металевими кришками.
- Для перевірки герметичності перевертаємо догори дном. Готуйте і отримуйте задоволення!
Компот з кабачків на зиму на 3-літрову банку
Компот з кабачків на зиму на 3-літрову банку, приготований з додаванням солодкої аличі – це вітамінна заготовка, яка сподобається як дорослим, так і дітям, бо як її аромат вбиває наповал. Для насиченості смаку ми додамо трохи лимонної кислоти.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3 л.
Склад:
- Кабачок – 500 гр.
- Алича – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Кислота лимонна – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Аличу перебираємо і видаляємо листочки і хвостики, обполіскуємо і даємо час обсохнути.
Крок 2. Знімаємо шкірку з кабачка і вирізаємо насіннєву область, ріжемо кубиком.
Крок 3. У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння.
Крок 4. На дно стерильної банки викладаємо кабачки.
Крок 5. Зверху поміщаємо жовті фрукти.
Крок 6. Заливаємо інгредієнти окропом, прикривають кришками і загорнути в ковдру – даємо постояти 10 хвилин.
Крок 7. Потім переливаємо рідина назад в каструлю і кип’ятимо, всипаємо лимонку і цукор – через 2 хвилини переливаємо до овочів і фруктів.
Крок 8. Закатуємо під ключ і після охолодження прибираємо в льох. Насолоджуйтесь!
Компот з кабачків з апельсинами на зиму
Компот з кабачків з апельсинами на зиму – це не тільки дуже смачний, але ще й корисний напій, який приємно здивує вас при першій дегустації. Виходячи з того, що овоч не славиться насиченим смаком, ми будемо комбінувати його з солодкими цитрусовими фруктами.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- очищений Кабачок – 250 гр.
- Апельсини великі – 1 шт.
- Лимон великий – ½ шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 1,3 л.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на стіл все необхідне.
Крок 2. Молодий кабачок очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. Знімаємо цедру з цитрусів, намагаючись не зачіпати білу оболонку.
Крок 4. З половинки лимона видавлюємо сік.
Крок 5. Апельсин ріжемо на невеликі скибочки, паралельно позбавляючись від кісточок.
Крок 6. Кабачки з апельсином і цедрою закидаємо в банку і заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
Крок 7. Потім виливаємо рідина в сотейник і після закипання всипаємо цукор, кип’ятити 2-3 хвилини, вливаємо сік цитруса і знімаємо з плити.
Крок 8. Переливаємо розчин до овочів і фруктів, закатуємо і ставимо дном вгору, обернувши в покривало. Через добу переносимо в місце для зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!
Кабачковий компот з лимоном і апельсином на зиму
Кабачковий компот з лимоном і апельсином на зиму – це напій з цитрусовими нотками, який припаде до смаку кожному, хто спробує хоч би ковточок. Інгредієнти настільки вдало поєднуються між собою, що заздалегідь рекомендуємо вам заготовляти побільше такого компоту!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Апельсини – 2 шт.
- Вода – 4,5 л.
- Лимони – 1 шт.
- Кабачки – 600 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Апельсини і лимон обдаємо окропом і знімаємо цедру. М’якоть апельсина поділяємо на часточки і при необхідності виймаємо кісточки. Сік лимона вичавлюємо в окрему ємність.
Крок 2. Очищений кабачок нарізаємо шматочками і разом з апельсином відправляємо в стерильні банки. В цей же час кип’ятимо воду і переливаємо в окріп банки – прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
Крок 3. Після закінчення зазначеного часу, повертаємо рідину в каструлю, але в цей раз доповнюємо цедрою апельсина і лимона, цукром – кип’ятимо 2-3 хвилини.
Крок 4. Вливаємо в кожну банку по 2 чайні ложки соку лимона, заливаємо банки сиропом і закатуємо під ключ.
Крок 5. Після повного охолодження прибираємо загортання в комору.
Компот з кабачка і обліпихи в банках на зиму
Компот з кабачка і обліпихи в банках на зиму – це унікальна заготівля, так як її можна використовувати в кулінарії абсолютно по-різному. Сироп слід вживати як напій, а ось овочеві скибочки чудово підходять для готування домашніх десертів або закусок.
Час готування – 19 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 900 мл.
Склад:
- Кабачки – 400 гр.
- Обліпиха – 1 склянка
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимонка – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Під струменем води ретельно промиваємо ягоди та овочі.
Крок 2. Чистимо шкірку з кабачка, нарізаємо кружечками і позбавляємося від насіннєвої коробочки.
Крок 3. В чисту банку поміщаємо обліпиху і скибочки кабачка шарами.
Крок 4. Заливаємо компоненти окропом і наполягаємо протягом 5 хвилин.
Крок 5. Далі перелити воду в каструлю і всипаємо цукор з лимонкою, після закипання варимо близько 5 хвилин.
Крок 6. Сироп вливаємо в скляну ємність і щільно закорковуємо. Ставимо на кришки і обертаємо в махровий рушник до повного охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!