Компот з кабачків на зиму – 5 рецептів компоту зі смаком ананаса з покроковими фото

Компот з кабачків на зиму – це дивовижна заготовка, яка переверне ваше уявлення про даному овоче з ніг на голову! При правильному способі готування, скибочки зеленого плода набувають в міру солодкий і дуже приємний смак цитрусового фрукта, а аромат в буквальному сенсі зводить з розуму, і встояти перед ним просто неможливо. І якщо раніше з кабачка ви готували тільки ікру і лечо, то обов’язково спробуйте зварити з нього компот!

Компот з кабачків на зиму зі смаком ананаса

Компот з кабачків на зиму зі смаком ананаса – це оригінальний напій, який чудово справляється з жагою і володіє прекрасними смаковими характеристиками. І якщо вам не подобаються кабачки в закусках або гарячих стравах, то обов’язково спробуйте заготовити їх саме таким способом!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Вода-3 л
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Мускатний горіх мелений 1 ч. л.
  • Лимонна кислота 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Готуємо узвар з кабачків на зиму! Готуємо всі необхідні складові.
  2. Видаляємо шкірку з зеленого овоча, нарізаємо невеликими скибочками.
  3. Лимон обполіскуємо і ріжемо на чверть кільця середньої товщини.
  4. Кип’ятимо воду і закидаємо нарізані компоненти, також додаємо цукровий пісок, мускатний горіх і лимонку – повторно доводимо до кипіння і проварюємо 8-10 хвилин.
  5. За закінчення часу, знімаємо ємність з компотом з конфорки.
  6. Розливаємо компот по заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо металевими кришками.
  7. Для перевірки герметичності перевертаємо догори дном. Готуйте і отримуйте задоволення!

Компот з кабачків на зиму на 3-літрову банку

Компот з кабачків на зиму на 3-літрову банку, приготований з додаванням солодкої аличі – це вітамінна заготовка, яка сподобається як дорослим, так і дітям, бо як її аромат вбиває наповал. Для насиченості смаку ми додамо трохи лимонної кислоти.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3 л.

Склад:

  • Кабачок – 500 гр.
  • Алича – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Кислота лимонна – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Аличу перебираємо і видаляємо листочки і хвостики, обполіскуємо і даємо час обсохнути.

Крок 2. Знімаємо шкірку з кабачка і вирізаємо насіннєву область, ріжемо кубиком.

Крок 3. У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння.

Крок 4. На дно стерильної банки викладаємо кабачки.

Крок 5. Зверху поміщаємо жовті фрукти.

Крок 6. Заливаємо інгредієнти окропом, прикривають кришками і загорнути в ковдру – даємо постояти 10 хвилин.

Крок 7. Потім переливаємо рідина назад в каструлю і кип’ятимо, всипаємо лимонку і цукор – через 2 хвилини переливаємо до овочів і фруктів.

Крок 8. Закатуємо під ключ і після охолодження прибираємо в льох. Насолоджуйтесь!

Компот з кабачків з апельсинами на зиму

Компот з кабачків з апельсинами на зиму – це не тільки дуже смачний, але ще й корисний напій, який приємно здивує вас при першій дегустації. Виходячи з того, що овоч не славиться насиченим смаком, ми будемо комбінувати його з солодкими цитрусовими фруктами.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • очищений Кабачок – 250 гр.
  • Апельсини великі – 1 шт.
  • Лимон великий – ½ шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 1,3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на стіл все необхідне.

Крок 2. Молодий кабачок очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Знімаємо цедру з цитрусів, намагаючись не зачіпати білу оболонку.

Крок 4. З половинки лимона видавлюємо сік.

Крок 5. Апельсин ріжемо на невеликі скибочки, паралельно позбавляючись від кісточок.

Крок 6. Кабачки з апельсином і цедрою закидаємо в банку і заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 7. Потім виливаємо рідина в сотейник і після закипання всипаємо цукор, кип’ятити 2-3 хвилини, вливаємо сік цитруса і знімаємо з плити.

Крок 8. Переливаємо розчин до овочів і фруктів, закатуємо і ставимо дном вгору, обернувши в покривало. Через добу переносимо в місце для зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!

Кабачковий компот з лимоном і апельсином на зиму

Кабачковий компот з лимоном і апельсином на зиму – це напій з цитрусовими нотками, який припаде до смаку кожному, хто спробує хоч би ковточок. Інгредієнти настільки вдало поєднуються між собою, що заздалегідь рекомендуємо вам заготовляти побільше такого компоту!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Апельсини – 2 шт.
  • Вода – 4,5 л.
  • Лимони – 1 шт.
  • Кабачки – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Апельсини і лимон обдаємо окропом і знімаємо цедру. М’якоть апельсина поділяємо на часточки і при необхідності виймаємо кісточки. Сік лимона вичавлюємо в окрему ємність.

Крок 2. Очищений кабачок нарізаємо шматочками і разом з апельсином відправляємо в стерильні банки. В цей же час кип’ятимо воду і переливаємо в окріп банки – прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 3. Після закінчення зазначеного часу, повертаємо рідину в каструлю, але в цей раз доповнюємо цедрою апельсина і лимона, цукром – кип’ятимо 2-3 хвилини.

Крок 4. Вливаємо в кожну банку по 2 чайні ложки соку лимона, заливаємо банки сиропом і закатуємо під ключ.

Крок 5. Після повного охолодження прибираємо загортання в комору.

Компот з кабачка і обліпихи в банках на зиму

Компот з кабачка і обліпихи в банках на зиму – це унікальна заготівля, так як її можна використовувати в кулінарії абсолютно по-різному. Сироп слід вживати як напій, а ось овочеві скибочки чудово підходять для готування домашніх десертів або закусок.

Час готування – 19 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 900 мл.

Склад:

  • Кабачки – 400 гр.
  • Обліпиха – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонка – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води ретельно промиваємо ягоди та овочі.

Крок 2. Чистимо шкірку з кабачка, нарізаємо кружечками і позбавляємося від насіннєвої коробочки.

Крок 3. В чисту банку поміщаємо обліпиху і скибочки кабачка шарами.

Крок 4. Заливаємо компоненти окропом і наполягаємо протягом 5 хвилин.

Крок 5. Далі перелити воду в каструлю і всипаємо цукор з лимонкою, після закипання варимо близько 5 хвилин.

Крок 6. Сироп вливаємо в скляну ємність і щільно закорковуємо. Ставимо на кришки і обертаємо в махровий рушник до повного охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!