Компот з кабачків на зиму – 5 рецептів компоту зі смаком ананаса з покроковими фото

Кабачковий компот з лимоном і апельсином на зиму

Кабачковий компот з лимоном і апельсином на зиму – це напій з цитрусовими нотками, який припаде до смаку кожному, хто спробує хоч би ковточок. Інгредієнти настільки вдало поєднуються між собою, що заздалегідь рекомендуємо вам заготовляти побільше такого компоту!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Апельсини – 2 шт.
  • Вода – 4,5 л.
  • Лимони – 1 шт.
  • Кабачки – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Апельсини і лимон обдаємо окропом і знімаємо цедру. М’якоть апельсина поділяємо на часточки і при необхідності виймаємо кісточки. Сік лимона вичавлюємо в окрему ємність.

Крок 2. Очищений кабачок нарізаємо шматочками і разом з апельсином відправляємо в стерильні банки. В цей же час кип’ятимо воду і переливаємо в окріп банки – прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 3. Після закінчення зазначеного часу, повертаємо рідину в каструлю, але в цей раз доповнюємо цедрою апельсина і лимона, цукром – кип’ятимо 2-3 хвилини.

Крок 4. Вливаємо в кожну банку по 2 чайні ложки соку лимона, заливаємо банки сиропом і закатуємо під ключ.

Крок 5. Після повного охолодження прибираємо загортання в комору.