Кабачковий компот з лимоном і апельсином на зиму
Кабачковий компот з лимоном і апельсином на зиму – це напій з цитрусовими нотками, який припаде до смаку кожному, хто спробує хоч би ковточок. Інгредієнти настільки вдало поєднуються між собою, що заздалегідь рекомендуємо вам заготовляти побільше такого компоту!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Апельсини – 2 шт.
- Вода – 4,5 л.
- Лимони – 1 шт.
- Кабачки – 600 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Апельсини і лимон обдаємо окропом і знімаємо цедру. М’якоть апельсина поділяємо на часточки і при необхідності виймаємо кісточки. Сік лимона вичавлюємо в окрему ємність.
Крок 2. Очищений кабачок нарізаємо шматочками і разом з апельсином відправляємо в стерильні банки. В цей же час кип’ятимо воду і переливаємо в окріп банки – прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
Крок 3. Після закінчення зазначеного часу, повертаємо рідину в каструлю, але в цей раз доповнюємо цедрою апельсина і лимона, цукром – кип’ятимо 2-3 хвилини.
Крок 4. Вливаємо в кожну банку по 2 чайні ложки соку лимона, заливаємо банки сиропом і закатуємо під ключ.
Крок 5. Після повного охолодження прибираємо загортання в комору.