Малиновий компот без стерилізації на зиму
Для більш тривалого зберігання банки найкраще зберігати в прохолодному місці – погребі чи комори. Компоту необхідно настоятися не менше доби, щоб він став більш насиченим і ароматним.
Час готування -1 ч.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Вода – 3 л
- Ягоди малини – 300 гр.
- Цукор – 250 гр.
Процес приготування:
1. Малину перебираємо. Позбавляємося від гнилих і зіпсованих ягід. Видаляємо плодоніжки. Пересипаємо ягоди в друшляк і промиваємо їх прохолодною водою. Залишаємо на час, щоб стекла зайва рідина.
2. Готуємо цілу банку. Засипаємо трохи соди на губку і вичищаємо банку. Ретельно промиваємо тару водою. Стерилізуємо банку близько 20 хвилин, а кришку – в окремій ємності.
3. Коли банку буде готова, викладаємо в неї малину. Засипаємо ягоди цукром.
4. Тепер нам необхідно закип’ятити воду в чайнику, або на плиті в каструлі. Заливаємо банку кип’яченою водою до середини. Накриваємо кришкою. Залишаємо на 3 хвилини. За цей час банку повністю нагріється і можна буде долити решту половину рідини.
5. Закатуємо банку з допомогою закаточной машинки. Перевертаємо тару догори дном. Закутуємо банку ковдрою і залишаємо на деякий час, щоб компот настоявся.
Приємного апетиту!