Компот з малини на зиму – 8 простих рецептів у 3-літрових банках з покроковими фото

Простий і смачний компот з малини з м’ятою на зиму

Для закачування компоту можна використовувати будь-який вид м’яти. При бажанні замініть її мелісою і додайте в компот цитрусові. Це можуть бути або апельсини, лимони – залежить від особистих переваг.

Час готування -1 ч.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Малина – 400 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • М’ята – 20 гр.
  • Лимон – 20 гр.
  • Цукор – 300 гр.

Процес приготування:

1. Перебираємо ягоди: якщо є зіпсовані або гнилі, викидаємо їх. Решта ягоди промиваємо під струменем прохолодної води. Для цієї мети використовуємо друшляк. Залишаємо чисті ягоди в друшляку, щоб стекла зайва вода.

2. Промиваємо м’яту і лимон. Витираємо їх паперовим рушником. Відрізаємо пару скибочок лимона.

3. Стерилізуємо цілу чисту банку і кришку. Ставимо на конфорку каструлю з водою. Включаємо техніку і чекаємо, коли закипить вода (це можна зробити в електрочайнику).

4. В стерилізовану банку засипаємо малину, додаємо м’яту і лимон. Заливаємо крутим окропом і накриваємо кришкою. Залишаємо банку на 10 хвилин.

5. Через деякий час, коли банку прогріється, засипаємо в неї цукор і закатуємо. Перевертаємо тару з компотом догори дном і гарненько закутуємо пледом. Залишаємо на дві доби.

Приємного апетиту!