Компот з полуниці на зиму – 10 рецептів в банку на 3 літри з покроковими фото

Простий і смачний рецепт компоту з полуниці з апельсином

Якщо апельсини легкі і дуже великі, вони точно не будуть соковитими і смачними. Для напою краще вибирати апельсини середнього розміру і більш важкі. Полуниця має бути солодких сортів. Тоді компот вийде з легкою кислинкою і не дуже солодким.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Цукор – 80-120 гр.
  • Вода – 3 л
  • Полуниця – 200-300 гр.
  • Апельсин – ½ шт.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо полуницю. Поміщаємо її в друшляк і промиваємо, залишаємо на час, щоб стекла зайва рідина. Розстилаємо паперовий рушник і розкладаємо полуницю, щоб вбралася залишилася волога. Якщо полуниця занадто велика, розрізаємо її на невеликі частини, позбавляємося від плодоніжок.

2. Вимиваємо апельсин, розрізаємо ножем на дві рівні частини. Очищаємо половинку від шкірки, кісточок. Прибираємо білі прожилки, інакше компот буде гірким. Нарізаємо як можна дрібніше.

3. В духовій шафі стерилізуємо банку і кришку. Попередньо варто почистити їх содою і промити під струменем води. Після стерилізації на дно банки викладаємо полуницю і нарізаний апельсин.

4. Щоб процес проходив швидше, кип’ятимо воду в чайнику. А потім невеликий цівкою вливаємо її в банку з полуницею та апельсиновими шматочками. Накриваємо банку кришкою і даємо компоту настоятися 10-15 хвилин.

5. Через 15 хвилин зливаємо полунично-апельсинову рідину в каструлю. Включаємо плиту і засипаємо в рідину цукор. Доводимо до кипіння. Накриваємо банку кришкою і закатуємо. Перевертаємо догори дном ємність з компотом, закутуємо її і даємо охолонути дві доби. Через два дні ставимо в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!