Компот з ранеток на зиму – 8 простих рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Для приготування компоту не знайти яблук краще ранеток. Плюс до всього вони встигають ближче до осені, що дозволить вам не поспішати. Райські яблука не тільки соковиті і ароматні, але плюс до всього і терпкі, що досить не часто зустрінеш. Це якість відмінно підходить для експериментів з додаванням інших фруктів, спецій і ягід.

Компот з ранеток на 3-х літрову банку на зиму

Смачного компоту багато не буває. Мінімум компонентів і їх ідеально підібрані пропорції є запорукою успішного приготування. А відсутність консервації, зберігає всі корисні властивості яблук, які особливо стануть в нагоді вашому організму взимку.

Інгредієнти на
3 л.

  • Яблука Ранетки 400 гр.
  • Вода 2.5 л.
  • Цукор-пісок 1.5 склянки

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати смачний компот з ранеток на зиму на 3 літрову банку, важливо приділяти належну увагу підготовці фруктів. Тому зібрані яблука дуже ретельно промиваємо, ні в якому разі не залишаємо на шкірці бруд.
  2. Паралельно з цим стерилізуємо банки. Можна скористатися як мікрохвильовою піччю, так і духовкою або взагалі простерилізувати у киплячій воді. І тільки після цього приступаємо до їх наповнення. Викладаємо яблука так, щоб вони займали трохи більше 1/3 частини від усього обсягу.
  3. Слідом за яблуками додаємо цукровий пісок, при цьому, не виконуючи ніяких інших маніпуляцій. В цей час ставимо на невеликий вогонь воду і доводимо до кипіння.
  4. Потім заливаємо вміст окропом, намагаючись вливати воду в самий центр банки, щоб не полопалися її стінки.
  5. Наповнені банки закатуємо стерилізованими кришками, використовуючи закаточний ключ. Після чого банки качаємо з боку в бік для того, щоб цукор міг розчинитися. Також перевіряємо герметичність.
  6. Залишаємо банки з компотом у перевернутому вигляді до повного охолодження до кімнатної температури. І тільки потім відправляємо банки на зберігання в прохолодне темне місце.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот з ранеток без стерилізації на 2-х літрову банку

Якщо ви беретеся за приготування компоту вперше, то обсяг можна вибрати поменше. Це дозволить поекспериментувати і продегустувати своє творіння, не переводячи продукти нанівець.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:15-20 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Ранетки – 0,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо яблука. Плоди ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб позбавитися від зайвої води.

2. Потім всі яблука проколюємо виделкою або іншим гострим предметом одночасно в декількох місцях, щоб шкірка ранеток не тріскалася в самому компоті.

3. Приступаємо до приготування солодкого сиропу. Наповнюємо каструлю водою і доводимо вміст до кипіння, після чого поступово всипаємо цукор, добре розмішуємо і варимо хвилин 5 на досить тихому вогні.

4. Яблука укладаємо в стерилізовану банку як можна щільніше один до одного і заливаємо гарячим сиропом, наповнюючи банку до самого горлечка. Лишаємо в такому вигляді хвилин на 5. Після чого зливаємо сироп, кип’ятити 2 хвилини і повертаємо в банку.

5. Закатуємо компот стерилізованої кришкою, остуджуємо і відправляємо в прохолодне місце для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Смачний компот з ранеток і черноплодки на зиму

Компот, який корисний подвійно, адже сперечатися про корисність черноплодки вже точно не доведеться. Не можна не сказати про кисло-солодкий смак з терпким присмаком, яке залишає після себе горобина, тому плоди яблук краще брати визріли і максимально солодкі. У цьому випадку вам вдасться домогтися збалансованості.

Час готування: 60 хв

Час приготування:10-15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Ранетки – 500 гр.
  • Горобина чорна – 100-150 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти. Яблука з горобиною дуже ретельно промиваємо і обов’язково просушуємо. Також ягоди горобини знімаємо з грон, намагаючись їх сильно не деформувати.

2. Буквально відразу ж стерилізуємо банки-яким підходящим способом, щоб потім приступити до їх наповнення.

3. Наповнюємо стерильні банки всіма необхідними компонентами, чергуючи шар яблук і шар горобини. Приблизно, вони повинні займати максимум ½ частину від усього обсягу.

4. Ставимо літр води на вогонь і доводимо до стану кипіння. Після чого відразу ж заливаємо нею яблука і горобину, вливаючи окріп в самий центр банки. Прикриваємо компот кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин.

5. Через це час зливаємо воду назад в каструлю, розчиняємо в ній цукровий пісок і знову доводимо вміст до стану кипіння. Важливо сильно не перетримувати.

6. Розливаємо цукровий сироп по банкам і закочує їх простерилизованными кришками. Залишаємо компот остигати до кімнатної температури, перевернувши банку догори дном. Приблизно на цій піде 8 годин. Після чого відправляємо його на зберігання в прохолодне темне місце.

Бажаємо приємного апетиту!

Домашній компот з райських яблучок і сливи на зиму

Компоненти, що входять в компот, самі по собі такі солодкі, що не вимагають великої кількості додаткових підсолоджувачів. Такий смачний і навіть живильний компот вимагає мінімум часу на приготування, а в свою чергу дарує задоволення.

Час готування: 60 хв

Час приготування:10-15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Ранетки – 500 гр.
  • Сливи – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300-400 гр.
  • Вода – 2,5-2,8 л.

Процес приготування:

1. Райські яблука або ранетки дуже ретельно промиваємо, за бажанням видаляємо хвостики і просушуємо. В процесі бажано переглядати яблука, щоб не допускати потрапляння в компот підгнилих плодів.

2. Сливи також добре промиваємо і просушуємо. За необхідності їх можна замочити приблизно на 15 хвилин у холодній воді.

3. А паралельно з цим займемося приготуванням солодкого сиропу. Для цього розчиняємо в необхідній кількості води цукровий пісок і доводимо рідину до кипіння, після чого проварюємо хвилини дві.

4. Підготовлені яблука зі сливами викладаємо на дно банки, заливаємо цукровим сиропом і приступаємо до стерилізації. Спочатку застеляємо дно каструлі рушником, заливаємо теплу воду і ставимо наповнені банки, в такому вигляді кип’ятимо їх протягом 15-20 хвилин.

5. Через це час витягаємо банки зі сливами й яблуками на робочу поверхню, закатуємо кришками і залишаємо до повного охолодження в перевернутому стані, обгорнувши ковдрою.

Приємного апетиту!

Компот з ранеток на зиму з лимонною кислотою

Для любителів кисленького варто зробити вибір на користь саме цього рецепта. Лимонна кислота найкраще вписується в такі заготовки, допомагаючи не тільки розбавити смак компоту, але продовжити його життя, адже з консервацією вже точно нічого не трапиться, на протязі довгого часу. При цьому якість компоту і його корисність анітрохи не зменшується.

Час готування: 50-60 хв.

Час приготування:10 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Ранетки – 450-550 гр.
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

1. Дуже добре промиваємо яблука, видаляємо всі хвостики і обов’язково просушуємо плоди, щоб не залишалася зайва волога. Також можна скористатися паперовими рушниками і промокнути в них яблука.

2. Потім ставимо воду на тихий вогонь і доводимо до стану кипіння. Паралельно з цим починаємо стерилізацію банок, щоб етап йшов за етапом.

3. Поки банки стерилізуються, в киплячу воду опускаємо друшляк з яблуками і бланшируем їх протягом 5-7 хвилин, іноді піднімаючи друшляк. Вогонь краще збільшити до початкової середньої.

4. Потім наповнюємо стерилізовані банки яблуками, поки всі компоненти тільки що ошпарені. Займаємо приблизно одну третину від усього обсягу, але за бажанням можна трохи більше.

5. Слідом за яблуками засипаємо цукровий пісок, лимонну кислоту і заливаємо вміст крутим окропом, наповнюючи банки до самого горлечка.

6. Банки з компотом закриваємо стерилізованої кришкою і перевіряємо на герметичність. Щоб розчинився цукор краще, банку необхідно покатати з боку в бік, підклавши під неї рушник.

7. Після чого перевертаємо компот догори дном і залишаємо остигати при кімнатній температурі, при цьому банку закутуємо в ковдру або в теплий рушник, щоб процес охолодження проходив поступово. На цьому приготування завершено, і ви можете зі спокійною душею чекати зими.

Бажаємо приємного апетиту!

Домашній компот з ранеток і вишні на 3-х літрову банку

Компот з освіжаючим ефектом і приємним холодить смаком завдяки листочками м’яти. Такі компоненти, як яблука ранетки і вишня, добре вбирають запахи і за рахунок цього стають ще цікавішими на смак. Такий вітамінний напій точно не буде зайвим.

Час готування: 55-60 хв.

Час приготування:20-30 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Ранетки – 300-500 гр.
  • Вишня – 300 гр.
  • Листок м’яти – 3 шт.
  • Вода – 2,7 л.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Райські яблука добре промиваємо, просушуємо і нарізаємо часточками, видаливши серцевину з хвостиком.

2. Потім ретельно промиваємо ягоди вишні, за необхідності їх можна замочити максимум на 10-15 хвилин.

3. У каструлю наливаємо воду і доводимо її до стану кипіння.

4. Тільки після цього опускаємо в неї подрібнені яблука і підготовлену вишню. Кип’ятимо вміст хвилин 10, потім додаємо цукровий пісок, додаємо трохи листочків м’яти і залишаємо компот настоюватися протягом 5-10 хвилин, вимкнувши вогонь.

5. Готовий компот заливаємо в ретельно промиту і простерилизованную банку, щільно закорковуємо кришкою і залишаємо остигати до кімнатної температури. Готовий компот може зберігатися протягом довгого часу, якщо забезпечити його комфортними умовами.

Приємного вам апетиту і вдалих заготовок!

Дуже смачний компот з яблук і груш в домашніх умовах

Солодкі груші з солодкими яблуками вберуть в себе цукровий сироп і стануть карамельними. Фрукти злегка розм’якнуть і набувають приємну текстуру. Діти від таких заготовок будуть просто в захваті.

Час готування: 50-60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Ранетки -500 гр.
  • Груші – 500 гр.
  • Вода – 2,5-3 л
  • Цукор-пісок – 350-400 гр.

Процес приготування:

1. Для початку займемося підготовкою фруктів. Яблука дуже ретельно промиваємо, обрізаємо хвостики і за бажанням подрібнюємо часточками. У цьому варіанті ми будемо використовувати їх цілком.

2. Промиті груші обов’язково ріжемо на кілька частин, щоб вони без проблем проходили в банку.

3. Ставимо на вогонь воду і доводимо її до кипіння. А паралельно з цим наповнюємо банку фруктами, займаючи приблизно 1/3 частину. Потім заливаємо яблука з грушами окропом і залишаємо прогріватися хвилин 10-15.

4. Потім зливаємо з банок воду і розчиняємо у ній цукровий пісок. Доводимо сироп до кипіння і вимикаємо.

. Знову заливаємо фрукти готовим киплячим сиропом і на цей раз закочує банки кришками. Повільно остуджуємо компот, загорнувши його в ковдру, і потім відправляємо в комору на зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Як заготовити компот з ранеток з корицею на зиму?

Один з найпростіших способів урізноманітнити компот, зробити його ароматнішим, пряним і по-справжньому літнім допоможе додавання спецій. В нашому випадку це буде мелена кориця. Яблука візьмуть від неї тільки найкраще і стануть вашим улюбленим ласощами, а сам компот знайде неймовірно красиву забарвлення теплого пісочного кольору.

Час готування: 50-60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Ранетки – 200-250 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Зібрані яблука замочуємо ненадовго в холодній воді, після чого ретельно промиваємо, кілька разів міняючи воду. І розкладаємо їх по стерилізованим банкам.

2. Яблука повинні займати не більше 1/3 від усього обсягу. Заливаємо вміст окропом і залишаємо, накривши кришкою, приблизно на 10-15 хвилин.

3. Через це час зливаємо воду з банок і розчиняємо у ній цукор. Доводимо на невеликому вогні до кипіння і додаємо трохи кориці. Все добре перемішуємо, розподіляючи сипучі компоненти рівномірно по всьому об’єму.

4. Киплячий маринад буквально відразу ж повертаємо в банки до яблук, використовуючи спеціальне конусоподібний пристосування, щоб нічого не потрапляло за межі стінок.

5. На цьому етапі вже остаточно закочує банки простерилизованными кришками і перевіряємо на герметичність. Якщо рідина нізвідки не випливає, значить, залишаємо їх остигати до кімнатної температури, укривши чим-небудь теплим.

6. Охолоджений компот відправляємо на зберігання в прохолодне темне місце чекати своєї години.

Бажаємо вдалих заготовок і приємного апетиту!