Вишневий компот з лимонною кислотою на 3-х літрову банку
Додавання лимонної кислоти позначиться не тільки на смакових відчуттях, надаючи цукрового сиропу приємної кислинки, але і поліпшить консервуючі властивості заготівлі, запобігши її псування під час зберігання.
Час приготування: 90 хв
Час приготування:35 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Вишня – 1500 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 20 ст. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти в потрібній кількості. У нашому випадку вишня заморожена, тому ми витягуємо її з морозилки за кілька годин до початку приготування.
2. У великій каструлі доводимо до стану кипіння три літри води, в якій розчиняємо трохи лимонної кислоти.
3. Слідом за лимонною кислотою додаємо цукровий пісок і перемішуємо.
4. Тримаємо каструлю на невеликому вогні до тих пір, поки цукровий пісок повністю не розчиниться.
5. Через 5-10 хвилин опускаємо в гарячу воду ягоди вишні, доводимо до стану кипіння і продовжуємо варити компот протягом 20 хвилин.
6. Можете вибрати один стаканчик ягідного морсу для дегустації, а інший компот перелити в підготовлену трилітрову банку, закатуємо стерилізованої кришкою і залишаємо остуджуватися під теплою ковдрою.
Бажаємо приємного апетиту!