Компот з вишні на 3 літрову банку на зиму – 8 простих рецептів з фото

Вишневий компот з лимонною кислотою на 3-х літрову банку

Додавання лимонної кислоти позначиться не тільки на смакових відчуттях, надаючи цукрового сиропу приємної кислинки, але і поліпшить консервуючі властивості заготівлі, запобігши її псування під час зберігання.

Час приготування: 90 хв

Час приготування:35 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Вишня – 1500 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 20 ст. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти в потрібній кількості. У нашому випадку вишня заморожена, тому ми витягуємо її з морозилки за кілька годин до початку приготування.

2. У великій каструлі доводимо до стану кипіння три літри води, в якій розчиняємо трохи лимонної кислоти.

3. Слідом за лимонною кислотою додаємо цукровий пісок і перемішуємо.

4. Тримаємо каструлю на невеликому вогні до тих пір, поки цукровий пісок повністю не розчиниться.

5. Через 5-10 хвилин опускаємо в гарячу воду ягоди вишні, доводимо до стану кипіння і продовжуємо варити компот протягом 20 хвилин.

6. Можете вибрати один стаканчик ягідного морсу для дегустації, а інший компот перелити в підготовлену трилітрову банку, закатуємо стерилізованої кришкою і залишаємо остуджуватися під теплою ковдрою.

Бажаємо приємного апетиту!