Покроковий рецепт приготування компоту з вишень і яблук на зиму
Ароматний консервований напій можна приготувати з яблук та вишень. В міру солодкий і приємний компот підходить для тривалого зберігання. Пригощайте близьких їм цілий рік.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 0,8 кг
- Яблуко – 1,5 кг
- Цукор – 2 ст. (гранований)
- Кислота лимонна – 2 ч. л.
- Вода – 5 л
Процес приготування:
1. Промиваємо яблука і нарізаємо їх на тонкі часточки. Серцевину акуратно витягаємо.
2. Далі промиваємо вишню. Видалити кісточки не потрібно.
3. В стерилізовані банки занурюємо яблучні дольки і ягоди.
4. Заливаємо продукти окропом до горлечка. Наполягаємо вміст 15-20 хвилин.
5. Зливаємо ароматну рідину в каструлю. Додаємо сюди цукор. Доводимо масу до кипіння і після варимо 5 хвилин до повного розчинення сухого інгредієнта.
6. Готовий сироп переливаємо назад в банки. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.
7. Фруктово-ягідний напій на зиму готовий. Надсилайте на зберігання!












