Компот з вишні на зиму – 10 рецептів на 3 літрову банку з фото покроково

Покроковий рецепт приготування компоту з вишень і яблук на зиму

Ароматний консервований напій можна приготувати з яблук та вишень. В міру солодкий і приємний компот підходить для тривалого зберігання. Пригощайте близьких їм цілий рік.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 0,8 кг
  • Яблуко – 1,5 кг
  • Цукор – 2 ст. (гранований)
  • Кислота лимонна – 2 ч. л.
  • Вода – 5 л

Процес приготування:

1. Промиваємо яблука і нарізаємо їх на тонкі часточки. Серцевину акуратно витягаємо.

2. Далі промиваємо вишню. Видалити кісточки не потрібно.

3. В стерилізовані банки занурюємо яблучні дольки і ягоди.

4. Заливаємо продукти окропом до горлечка. Наполягаємо вміст 15-20 хвилин.

5. Зливаємо ароматну рідину в каструлю. Додаємо сюди цукор. Доводимо масу до кипіння і після варимо 5 хвилин до повного розчинення сухого інгредієнта.

6. Готовий сироп переливаємо назад в банки. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.

7. Фруктово-ягідний напій на зиму готовий. Надсилайте на зберігання!