Смачний компот з вишні з м’ятою на зиму
Досягнути одночасно складного смаку і свіжості можна тільки додаванням листочків свіжої м’яти. У помірних кількостях вона не перебиває смак ягід і залишає тривалий і запам’ятовується приємний післясмак.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- М’ята – 2 шт.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. З ягід обриваємо хвостики і ретельно промиваємо від бруду.
2. З содою промиваємо трилітрові банки і потім стерилізуємо зручним для вас способом.
3. У киплячу воду додаємо цукровий пісок, добре перемішуємо і продовжуємо кип’ятити сироп до повного розчинення кристалів цукру.
4. У підготовлені банки засипаємо вишню і кладемо листочки м’яти. Потім заливаємо вишню гарячим цукровим сиропом.
5. Банки закриваємо кришками з використанням ключа і перевертаємо догори дном. У такому вигляді накриваємо їх товстою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
6. Стаканчик такого смачного і свіжого соку порадує вас в холодну пору року і подарує частинку літнього настрою.
Приємного вам апетиту!