Компот з вишні з кісточками – 6 рецептів на зиму на 3 літрову банку з покроковими фото

Смачний компот з вишні з м’ятою на зиму

Досягнути одночасно складного смаку і свіжості можна тільки додаванням листочків свіжої м’яти. У помірних кількостях вона не перебиває смак ягід і залишає тривалий і запам’ятовується приємний післясмак.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Вишня – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • М’ята – 2 шт.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. З ягід обриваємо хвостики і ретельно промиваємо від бруду.

2. З содою промиваємо трилітрові банки і потім стерилізуємо зручним для вас способом.

3. У киплячу воду додаємо цукровий пісок, добре перемішуємо і продовжуємо кип’ятити сироп до повного розчинення кристалів цукру.

4. У підготовлені банки засипаємо вишню і кладемо листочки м’яти. Потім заливаємо вишню гарячим цукровим сиропом.

5. Банки закриваємо кришками з використанням ключа і перевертаємо догори дном. У такому вигляді накриваємо їх товстою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

6. Стаканчик такого смачного і свіжого соку порадує вас в холодну пору року і подарує частинку літнього настрою.

Приємного вам апетиту!