Компот з вишні з кісточками – 6 рецептів на зиму на 3 літрову банку з покроковими фото

Вишневий компот з кісточками і лимонною кислотою на зиму

Додавання лимонної кислоти зайвим не буває. Ви підсилюєте не тільки природну кислинку вишні, але і даруєте компоту можливість якомога довше зберігатися.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:20 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Вишня – 1000 гр.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 10 ст. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Насамперед, вишню ретельно перебираємо і добре промиваємо, намагаючись не деформувати ягоди.

2. Для цукрового сиропу в нагріту воду додаємо цукровий пісок з лимонною кислотою і доводимо рідину до кипіння.

3. У киплячий цукровий сироп опускаємо підготовлену вишню і кип’ятимо протягом 10 хвилин.

4. Готовий компот в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам і залишаємо остуджуватися. Банки з компотом зберігаємо в прохолодному і темному місці.

5. У будь-який час відкриваємо компот і подаємо до столу в охолодженому вигляді.

Бажаємо приємного апетиту!