Вишневий компот з кісточками і лимонною кислотою на зиму
Додавання лимонної кислоти зайвим не буває. Ви підсилюєте не тільки природну кислинку вишні, але і даруєте компоту можливість якомога довше зберігатися.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Вишня – 1000 гр.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 10 ст. л.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Насамперед, вишню ретельно перебираємо і добре промиваємо, намагаючись не деформувати ягоди.
2. Для цукрового сиропу в нагріту воду додаємо цукровий пісок з лимонною кислотою і доводимо рідину до кипіння.
3. У киплячий цукровий сироп опускаємо підготовлену вишню і кип’ятимо протягом 10 хвилин.
4. Готовий компот в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам і залишаємо остуджуватися. Банки з компотом зберігаємо в прохолодному і темному місці.
5. У будь-який час відкриваємо компот і подаємо до столу в охолодженому вигляді.
Бажаємо приємного апетиту!