Компот зі сливи з кісточками на зиму – 8 простих рецептів на 3-х літрову банку з фото

Компот із слив і яблук на зиму в домашніх умовах

Крім чудових смакових якостей, в яких ви знайдете і солодкість, і легку кислинку, і навіть можливо, терпкість, цей компот можна назвати справжньою коморою необхідних мінералів, вітамінів і мікроелементів. Готуючи цей продукт, ви робите внесок у своє здоров’я.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Зливу– 450-500 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200-300 гр.
  • Вода – 2,5-2,8 л.

Процес приготування:

1. Всі фрукти ретельно промиваємо, видаляючи з шкірки весь бруд, і обов’язково просушуємо, відкинувши на друшляк.

2. Потім подрібнюємо підготовлені плоди, у яблук видаляють серцевину, а у слив виймаємо кісточки.

3. Половину від усього обсягу банки наповнюємо подрібненими фруктами, а решту – окропом. Прогріваємо вміст протягом 15 хвилин.

4. Незабаром зливаємо цей відвар в каструлю і ставимо на слабкий вогонь.

5. Всипаємо в нього цукор і добре розмішуємо. Варимо цукровий сироп приблизно 5 хвилин з моменту закипання, до повного розчинення цукру.

6. Гарячий сироп повертаємо в банки і закорковуємо їх кришками.

7. Зберігаємо заготовки в прохолодному місці або ж при кімнатній температурі без потрапляння прямих сонячних променів.

Бажаємо приємного апетиту!