Компот із слив і яблук на зиму в домашніх умовах
Крім чудових смакових якостей, в яких ви знайдете і солодкість, і легку кислинку, і навіть можливо, терпкість, цей компот можна назвати справжньою коморою необхідних мінералів, вітамінів і мікроелементів. Готуючи цей продукт, ви робите внесок у своє здоров’я.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 15-20.
Склад:
- Зливу– 450-500 гр.
- Яблука – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200-300 гр.
- Вода – 2,5-2,8 л.
Процес приготування:
1. Всі фрукти ретельно промиваємо, видаляючи з шкірки весь бруд, і обов’язково просушуємо, відкинувши на друшляк.
2. Потім подрібнюємо підготовлені плоди, у яблук видаляють серцевину, а у слив виймаємо кісточки.
3. Половину від усього обсягу банки наповнюємо подрібненими фруктами, а решту – окропом. Прогріваємо вміст протягом 15 хвилин.
4. Незабаром зливаємо цей відвар в каструлю і ставимо на слабкий вогонь.
5. Всипаємо в нього цукор і добре розмішуємо. Варимо цукровий сироп приблизно 5 хвилин з моменту закипання, до повного розчинення цукру.
6. Гарячий сироп повертаємо в банки і закорковуємо їх кришками.
7. Зберігаємо заготовки в прохолодному місці або ж при кімнатній температурі без потрапляння прямих сонячних променів.
Бажаємо приємного апетиту!