Огірки без оцту з лимонною кислотою на зиму
Зазвичай для маринування огірків використовується оцет, але його легко можна замінити на лимонну кислоту. Вважається, що другий варіант менш шкідливий. Огірки, мариновані без оцту, мають досить делікатний смак і залишаються міцними.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Огірки – 600-700 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 3 ч. л.
- Листя вишні – 1-2 шт.
- Кислота лимонна – 0,3 ч. л.
- Часник – 1-2 зуб.
- Перець запашний – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
Процес приготування:
1. Огірки добре промийте і замочіть на кілька годин у холодній воді.
2. Потім зріжте з овочів кінчики з обох сторін.
3. На дно стерилізованою банки покладіть пару листя вишні, очищені зубчики часнику, перець горошком і лавровий лист. Потім щільно укладіть в банки огірки. Наповніть банки окропом і залиште на 20 хвилин.
4. Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте сіль і цукор, кип’ятіть його 2-3 хвилини.
5. Влийте гарячий маринад в банки, додайте лимонну кислоту і герметично закрийте їх.
6. Закачування укутайте в теплу ковдру, повністю остудіть і перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!