Як смачно запекти фаршированого коропа в духовці?
В даному рецепті вам пропонується запекти коропа в духовці, нафаршировав його рисом. Рис добре вбирає рибний сік і стає набагато пахучіше, ніж просто зварений в каструлі. Ви приготуєте повноцінний вечерю для своєї сім’ї.
Інгредієнти:
- Короп великий – 1 шт.
- Рис – ½ склянки
- Цибуля – 2 шт.
- Стебла селери – 2 шт.
- Томатна паста і вершкове олію – по 1 ст. л.
- Сіль і кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуйте тушку коропа до запіканню. Її почистіть від луски, видаліть нутрощі і зябра, і добре промийте.
Крок 2. Натріть рибу сіллю з усіх боків і залиште на 15-20 хвилин.
Крок 3. Цибулини почистіть і дрібно наріжте.
Крок 4. Стебла селери промийте і також дрібно нашаткуйте.
Крок 5. Нарізану цибулю і селеру обсмажте на вершковому маслі до рум’яного кольору. Смажте на середньому вогні і не закривайте сковорідку кришкою. Обсмажену цибулю перекладіть в окрему тарілку.
Крок 6. На цю ж сковорідку насипте промитий рис, налийте до нього один стакан закипілої води і поваріть на середньому вогні, поки не випарується вся рідина.
Крок 7. Потім налийте в сковорідку ще один стакан окропу і варіть рис на маленькому вогні до готовності.
Крок 8. У приготовлений рис перекладіть смажену цибулю з селерою і додайте ложку томатної пасти. Начинку по своєму смаку посоліть, додайте дрібно нарізаний зелений кріп і перемішайте.
Крок 9. Отриманою начинкою нафаршируйте короп, і черевце закріпіть зубочистками.
Крок 10. Залишився від смаження овочів вершковим маслом добре намажте рибу з двох сторін і укладіть в будь-яку форму для запікання.
Крок 11. Запікайте коропа в духовці при 180°С протягом 1 години.
Приємного апетиту!