Короп, запечений в духовці – 10 смачних і простих рецептів з фото покроково

Як смачно запекти фаршированого коропа в духовці?

В даному рецепті вам пропонується запекти коропа в духовці, нафаршировав його рисом. Рис добре вбирає рибний сік і стає набагато пахучіше, ніж просто зварений в каструлі. Ви приготуєте повноцінний вечерю для своєї сім’ї.

Інгредієнти:

  • Короп великий – 1 шт.
  • Рис – ½ склянки
  • Цибуля – 2 шт.
  • Стебла селери – 2 шт.
  • Томатна паста і вершкове олію – по 1 ст. л.
  • Сіль і кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте тушку коропа до запіканню. Її почистіть від луски, видаліть нутрощі і зябра, і добре промийте.

Крок 2. Натріть рибу сіллю з усіх боків і залиште на 15-20 хвилин.

Крок 3. Цибулини почистіть і дрібно наріжте.

Крок 4. Стебла селери промийте і також дрібно нашаткуйте.

Крок 5. Нарізану цибулю і селеру обсмажте на вершковому маслі до рум’яного кольору. Смажте на середньому вогні і не закривайте сковорідку кришкою. Обсмажену цибулю перекладіть в окрему тарілку.

Крок 6. На цю ж сковорідку насипте промитий рис, налийте до нього один стакан закипілої води і поваріть на середньому вогні, поки не випарується вся рідина.

Крок 7. Потім налийте в сковорідку ще один стакан окропу і варіть рис на маленькому вогні до готовності.

Крок 8. У приготовлений рис перекладіть смажену цибулю з селерою і додайте ложку томатної пасти. Начинку по своєму смаку посоліть, додайте дрібно нарізаний зелений кріп і перемішайте.

Крок 9. Отриманою начинкою нафаршируйте короп, і черевце закріпіть зубочистками.

Крок 10. Залишився від смаження овочів вершковим маслом добре намажте рибу з двох сторін і укладіть в будь-яку форму для запікання.

Крок 11. Запікайте коропа в духовці при 180°С протягом 1 години.

Приємного апетиту!