Простий і смачний рецепт парових котлет з індички в мультиварці
Індичку заслужено називають одним з найбільш корисних видів м’яса. Її радять давати дітям, людям з харчовими захворюваннями, тим, хто худне, спортсменам і багатьом іншим. Парові котлети в мультиварці – це відмінне застосування для індички і гарантовано насичений і повноцінний прийом їжі для вас.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 11.
Склад:
Філе індички – 600 гр.
Кефір – 100 мл
Яйце куряче – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сухарі панірувальні – 6 ст. л.
Вода – 1 склянка
Сіль харчова – за смаком.
Масло вершкове – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо індички якісно промиваємо під проточною водою і зрізаємо на поверхні наявну плівку. На пару хвилин відкладаємо м’ясо в сторону, щоб стекла вода. Потім нарізаємо невеликими шматками і перекручуємо на м’ясорубці. Після цього очищаємо від лушпиння цибулину і вдруге м’ясо прокручуємо, але тепер вже з додаванням цибулі. Так м’ясо буде більш соковитим. Цього ж ефекту, якщо хочете, можна домогтися при додаванні в фарш вершкового масла.
2. Отриману масу ретельно перемішуємо: можна руками. Вбиваємо в цю ж ємність яйце, вливаємо кефір. Якщо хочете, можете додати у фарш сіль та перець.
3. В м’ясну масу засипаємо панірувальні сухарі. У випадку, якщо у вас немає куплених, то їх можна швидко заготовити самостійно. Візьміть кілька скибочок хліба, висушіть їх на вікні або в мікрохвильовій печі і подрібніть: так ви зможете замінити магазинний варіант панірування.
4. Тепер формуємо кульки з готового фаршу. Робити це краще вологими руками, щоб м’ясо не прилипало. Ліпіть не надто великі котлети, щоб вони встигли просочитися спеціями, якщо ви їх додавали. Отримані заготовки укладаємо в спеціальний контейнер для готування на пару. Зробіть це так, щоб вони не стикалися один з одним. Чашу для варіння на пару обов’язково змащують будь-яким маслом, щоб вже готові котлети легко відходили від форми.
5. Закладаємо цей контейнер в мультиварку. В ній виставляємо режим «Пар». На дно пароварки заливаємо склянку води. Відповідно, встановлюємо підставку так, щоб вона була вище рівня води. Приготування в цьому режимі займе у нас 25 хв. По закінченню цього часу котлети з індички на пару будуть готові подавати їх рекомендується з зеленню або овочами. Приємного апетиту!