Котлети на пару в мультиварці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжні і неймовірно смачні рибні котлети на пару в мультиварці

Є величезна кількість різновидів котлет: в тому числі для тих, хто не вживає м’ясо, котлети з риби – відмінне рішення. Риба сама по собі дуже корисна своїми мікроелементами, а враховуючи, що в мультиварці вона не втратить корисні властивості, то страва буде просто незамінним.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Філе рибне – 800 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Батон – 150 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.

Процес приготування:

1. Зрізаємо від кірки білого батона, залишаємо тільки м’якуш і замочуємо його в теплому молоці. Швидко підігріти молоко можна в мікрохвильовці.

2. Очищаємо цибулю від лушпиння і максимально подрібнюємо його, тому що великі шматки цибулі можуть неприємно відчуватися в готовому блюді. Приберіть з лука зайву воду. Якщо не хочете різати цибулю самостійно, то можна буде розрізати його на кілька частин і пропустити через м’ясорубку разом з рибою.

3. Подрібнюємо рибу за допомогою м’ясорубки. Якщо риба у вас була замороженою, то розморожувати її потрібно тільки при кімнатній температурі: не варто прискорювати цей процес, наприклад, в мікрохвильовці. Прокручувати рибу в м’ясорубці двічі не потрібно: можна взагалі не використовувати цей кухонний агрегат, а порубати рибу самостійно ножем, тоді котлети вийдуть більш цілісними. У будь-якому випадку обов’язково треба віджати з риби всю зайву воду і покласти її на паперову серветку.

4. Хлібний м’якуш дістаємо з миски з молоком і раздавливаем його виделкою. У ємності змішуємо рибу, хліб і цибулю. Розбиваємо в готову суміш яйце. Також можна додати сіль і спеції, але в цьому випадку краще спиратися на особисті смакові уподобання. Рибну масу якісно перемішуємо, поки вона не стане однорідною. Якщо бачите, що заготівля вийшло занадто рідкою, то довести її до потрібної консистенції можна за допомогою 2 ст. л. крохмалю або манної крупи.

5. Змочуємо руки рослинним маслом і робимо з фаршу котлети: розмір і форму можна вибирати самостійно. Не обвалюйте заготовки в панірувальних сухарях: в цьому немає необхідності. Укладаємо рибні котлети в чашу-пароварку або грати з вашої мультиварки.

6. На дно чаші виливаємо воду, а над нею встановлюємо грати або контейнер з заготовленими котлетами. Якщо аромат готового страви має для вас велике значення, то у воду можна додати лавровий лист або горошини чорного перці. На мультиварці встановлюємо режим «На пару» і запускаємо її.

7. Якщо цей режим в мультиварці не передбачений, то вибираємо режим «Рис/риба» або «Гасіння». Час, який необхідно для повного приготування рибних котлет, – це 30 хв. Але якщо в мультиварці є функція скороварки, то час треба зменшити в два рази. Отримані котлети повинні бути м’якими, легкими і світлими. Традиційно їх подають з картоплею, пюре, овочами та зеленню. Приємного апетиту!