Котлети на пару в мультиварці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування яловичих котлет в мультиварці Панасонік

Котлети – одне з найбільш поширених м’ясних страв, і дуже часто для них використовують яловичину. Це м’ясо володіє насиченим смаком і входить в число найбільш корисних. Приготувати яловичі котлети в мультиварці можна швидко і легко, а враховуючи користь даного страви, робити це ви будете часто.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Батон – 50 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля – за смаком.

Процес приготування:

1. Обріжте м’ясо від усього зайвого, вимийте його і поріжте на шматки. Після цього пропустіть його через м’ясорубку, щоб вийшов фарш. Добре перемішайте його руками, щоб він став однорідним. Якщо хочете збільшити соковитість котлет, то разом з м’ясом покладіть в м’ясорубку цибулю, попередньо розрізавши його на кілька частин.

2. Зріжте з шматка батону кірки, залиште тільки м’якоть. Її залийте молоком і залиште на пару хвилин, щоб вона розбухла. Але якщо ваш фарш з якоїсь причини вийшов рідким, то це дія краще пропустити.

3. Відіжміть батон і додайте його в миску до фаршу. Туди ж всипте сіль, зелень і спеції, якщо хочете. Правильніше всього використовувати тільки натуральні спеції: саме вони зможуть наситити м’ясо додатковим смаком і ароматом. Якісно вимісіть масу, після чого додайте яйця і ще раз добре перемішайте.

4. Сформуйте з фаршу невеликі котлети і акуратно укладіть їх у піддон або решітку для мультиварки.

5. Закип’ятіть 2 склянки води і залийте їх у чашу мультиварки. Помістіть над водою ємність з котлетами. Встановіть режим «Варка на пару»: час приготування займе 30 хв. Пам’ятайте, що в процесі вам потрібно пару раз перевернути котлети. Подавати парні яловичі котлети краще гарячими. Приємного апетиту!