Котлети з фаршу свинини в духовці – 5 рецептів смачних і соковитих котлет з покроковими фото

Простий і смачний рецепт котлет із свинини без обжарювання в духовці

Єдиний недолік свинини полягає в її жирності. Однак якщо приготувати котлети в духовці, вони вийдуть дієтичними, так як готуються без масла.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій: 8.

Склад:

  • Свинина – 800 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Батон – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку размочим необхідну кількість батона в молоці. Знімаємо шкірочку з батона і залишаємо тільки м’якоть. Її кладемо в глибоку тарілку і заливаємо молоком, залишаємо на 10-15 хвилин.

2. Обробляємо свинину і цибулю: звільняємо від плівок і жилок м’ясо, розрізаємо на шматочки, цибулю очищаємо і ділимо ножем на шматки, подрібнюємо обидва продукту в фарш з допомогою м’ясорубки.

3. В отриману масу додаємо яйце і батон (попередньо потрібно дістати м’якоть з молока і злегка віджати). Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо до однорідності і відбиваємо: з силою кидаємо м’ясо в широке блюдо кілька разів. У цьому випадку котлети будуть більш повітряними.

4. Висипаємо панірувальні сухарі в тарілку і починаємо формувати котлети. Овальні заготовки обвалюємо в паніровці і відразу викладаємо їх на деко. Його необхідно заздалегідь дістати з духовки і застелити папером для запікання.

5. Розігріваємо духовку при 180 градусах. Потім збільшуємо градус (до 190) і ставимо котлети всередину на 30-40 хвилин. Наявність рум’яної скоринки підкаже, що котлети пора подавати до столу.

Приємного апетиту!