Простий і смачний рецепт котлет із свинини без обжарювання в духовці
Єдиний недолік свинини полягає в її жирності. Однак якщо приготувати котлети в духовці, вони вийдуть дієтичними, так як готуються без масла.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій: 8.
Склад:
- Свинина – 800 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Молоко – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Батон – 100 гр.
- Сухарі панірувальні – 50 гр.
- Перець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку размочим необхідну кількість батона в молоці. Знімаємо шкірочку з батона і залишаємо тільки м’якоть. Її кладемо в глибоку тарілку і заливаємо молоком, залишаємо на 10-15 хвилин.
2. Обробляємо свинину і цибулю: звільняємо від плівок і жилок м’ясо, розрізаємо на шматочки, цибулю очищаємо і ділимо ножем на шматки, подрібнюємо обидва продукту в фарш з допомогою м’ясорубки.
3. В отриману масу додаємо яйце і батон (попередньо потрібно дістати м’якоть з молока і злегка віджати). Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо до однорідності і відбиваємо: з силою кидаємо м’ясо в широке блюдо кілька разів. У цьому випадку котлети будуть більш повітряними.
4. Висипаємо панірувальні сухарі в тарілку і починаємо формувати котлети. Овальні заготовки обвалюємо в паніровці і відразу викладаємо їх на деко. Його необхідно заздалегідь дістати з духовки і застелити папером для запікання.
5. Розігріваємо духовку при 180 градусах. Потім збільшуємо градус (до 190) і ставимо котлети всередину на 30-40 хвилин. Наявність рум’яної скоринки підкаже, що котлети пора подавати до столу.
Приємного апетиту!