Покроковий рецепт приготування котлет з рубаною горбуші
Якщо на вашій кухні не виявиться ні м’ясорубки, ні блендера, зверніть свою увагу це цей варіант приготування страви. Завдяки цьому рецепту ви зможете відчути справжній і насичений смак риби. Ви витратите лише годину свого часу, а в результаті отримаєте смачний і корисний обід.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Філе горбуші – 300 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кінза – за смаком.
- Лимон – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
1. Для того, щоб прискорити процес приготування, придбайте філе горбуші. Завдяки цьому вам не доведеться витрачати час на оброблення риби. У фарші можуть виявитися кістки, тому добре почистіть філе. Промийте його в холодній воді і висушіть за допомогою рушника. Наріжте рибу на невеликі кубики. Їх розмір повинен становити приблизно 1 сантиметр. Намагайтеся робити їх одного розміру. Перекладіть рибу в невелику, але глибоку миску.
2. Цибуля промиваємо в холодній воді. Очищаємо його від лушпиння. Ще раз промиваємо овоч, прибираючи залишки бруду. Дрібно нарізаємо цибулю. Промиваємо петрушку, кріп і кинзу. Нарізаємо зелень на маленькі шматочки. Якщо ви хочете зробити котлети максимально соковитими, додайте до зелені кільця зеленого лука.
3. Додаємо до нарубаним шматочках риби половину чайної ложки чорного меленого перцю, сіль, спеції для риби і трохи лимонного соку. Гарненько перемішайте фарш руками. Вбийте одне яйце і покладіть до риби зелень і нарізану цибулю. Руками розмішуйте фарш протягом 5 хвилин. Після цього поставте рибу в холодильник на 30 хвилин. Коли час вийде, дістаньте фарш з холодильника. Викладіть його на стіл і дозвольте трохи нагрітись. Умочіть руки у воді з сіллю і почніть ліпити котлети. Зробіть їх круглої форми і прbплюсніть з двох сторін. Їм потрібно дозволити постояти протягом 10 хвилин.
4. Поставте сковороду на середній вогонь. Дочекайтеся, коли вона розігріється. Додайте на неї рослинне масло. Рясно змастіть їм всю поверхню сковороди. Викладіть котлети. Намагайтеся тримати між ними дистанцію. Смажте котлети по 5 хвилин з кожної сторони. Дочекайтеся, коли на них утворюється золотава скоринка. Залиште котлети на сковороді ще на 5 хвилин. Розігрійте духовку до 180°. Покладіть на деко пергаментний папір. Наведіть на нього котлети. Поставте їх у духовку ще на 20 хвилин. Завдяки тому, що ми не повністю обсмажуємо котлети, вони зберігаються більшість поживних речовин і є дієтичним блюдом.
5. Котлети дістаємо з духовки і перекладаємо їх на тарілки. Оформити страву можна по-різному. Наприклад, покласти котлети на соус і зверху додати нарізану зелень. Це може бути петрушка, кріп або кінза. Як гарнір для котлет можна приготувати картопляне пюре або зварити рис. Швидше накривайте на стіл і порадуйте своїх близьких смачним обідом.