ПП дієтичні котлети з горбуші на пару
Дотримуючись дієти, досить складно розгулятися в приготуванні страв. Цей рецепт дозволить вам урізноманітнити свій раціон. Таке блюдо можна сміливо їсти після 6 і не боятися зіпсувати свою фігуру.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хвилин.
Порцій – 7.
Склад:
- Горбуша – 1 шт.
- Батон – 50 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Молоко – 50 мл
- Куряче яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Батон необхідно очистити від бічної кірки. Наріжте м’якоть на невеликі шматочки. Покладіть їх в тарілку і залийте молоком. Залиште батон постояти, щоб молоко повністю вбралася. Завдяки цьому інгредієнти котлети стануть набагато пишніше і м’якше.
2. Якщо ви будете готувати котлети з рибного філе, вам необхідно уважно оглянути його на наявність кісток. Постарайтеся повністю очистити рибу. Після цього промийте його в холодній воді і висушіть за допомогою паперових рушників. Наріжте філе на кубики довільного розміру. Перекладіть його в чашу блендера і додайте до нього м’якоть батона, який ми заздалегідь замочили в молоці. Перед додаванням не варто віджимати батон. Якщо ж ви використовуєте цілу рибу, вам доведеться її розібрати, почистити і відокремити філе самостійно, видаливши кістки і знявши шкіру.
3. Подрібніть філе і батон до однорідного стану. Ви також можете використовувати звичайну м’ясорубку. Але в цьому випадку вам доведеться пропустити через неї суміш філе і батона 2 рази. Перекладіть фарш в невелику ємність і додайте жовток одного курячого яйця. Він допоможе нашим котлет зберегти форму і не дозволить розвалитися. Руками акуратно розмішайте фарш.
4. Промийте цибулю у воді. Очистіть його від лушпиння. Дрібно нарізаємо овоч. Петрушку і кріп також вимиваємо. Прибираємо з них зайву вологу. Нарізаємо зелень на дрібні шматочки. Додаємо цибулю до фаршу і перемішуємо його. Потім насипаємо подрібнену зелень і ще раз все розмішуємо.
5. Додаємо до фаршу спеції для риби, сіль і чорний мелений перець. Добре вимішуємо фарш руками, розподіляючи спеції. Після цього відправляємо його в холодильник на 60 хвилин. Якщо ви хочете зробити фарш соковитіше, додайте розтоплене вершкове масло. Але якщо ви хочете зробити страви максимально дієтичним, то не варто додавати цей інгредієнт.
6. Перед приготуванням фаршу необхідно дати час нагрітися. Змочіть руки в холодній воді. Візьміть трохи фаршу і зліпіть невелику котлету. Її форма повинна нагадувати коло. Прbплюсніть котлету з двох сторін і покласти в пароварку, яку необхідно заздалегідь рясно змастити рослинним маслом. Встановіть її над каструлею з водою. Поверхня пароварки повинна гарненько прогрітися. Завдяки цьому після приготування ви з легкістю зможете зняти з неї котлети. Розташуйте їх на відстані один від одного, так як під час готування вони будуть збільшуватися в розмірі. На цей процес піде приблизно 20 хвилин. Якщо на вашій кухні не виявиться пароварки, використовуйте для приготування страви звичайний друшляк, який необхідно встановити над каструлею з водою.
7. Подавати котлети рекомендується з овочами. Як гарнір можна зварити рис або картоплю. Це дуже низькокалорійне блюдо, яке можна їсти навіть на дієті. Готуються котлети дуже швидко і максимально просто. Тепер ви можете спробувати це корисне і смачне блюдо.