Котлети з гречки – блюдо, яке точно доведеться вам за смаком і чудово внесе різноманітність в повсякденне меню. Навіть не дивлячись на те, що вони готуються без м’яса, котлети виходять поживними і поживними. Відмінні гречані котлети вийдуть по кожному з наведених у статті 8 рецептів.
Як приготувати пісні котлети з гречки без м’яса?
Гречані котлети дозволять урізноманітнити ваше меню під час Посту. А іноді просто корисно утриматися від вживання м’яса і яєць, замінивши звичні страви на більш легку їжу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Гречка 200 гр.
- Картопля 2 шт.
- Печериці свіжі 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Кріп 20 гр.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Борошно пшеничне для панірування
Процес приготування:
- Як приготувати смачні котлети з гречки? Зваріть гречану крупу до готовності в трохи підсоленій воді.
- Картопля відваріть в мундирі, остудити і натріть на середній терці.
- Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до м’якості на рослинному маслі.
- Печериці промийте, наріжте і додайте на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
- В чашу блендера перекладіть гречку, картоплю, зажарку і подрібнений кріп, подрібніть інгредієнти.
- Отриманий фарш посоліть і приправте за смаком, перемішайте, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.
- Пісні гречані котлети обсмажте на рослинному маслі з усіх боків. Готові котлети промокніть від жиру на паперових серветках і подавайте на стіл з салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Смачні і ситні котлети з гречки з фаршем на сковороді
Смачні і корисні котлети з фаршу і гречки можна подавати з гарніром і без. Це блюдо підійде для повсякденного меню в якості основного блюда або як холодна закуска.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Фарш м’ясний – 450 гр.
- Крупа гречана – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Фарш можна використовувати будь-по своєму смаку.
2. Гречану крупу промийте, відваріть до готовності і остудіть.
3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. У мисці змішайте фарш, гречану кашу, цибулю і яйце.
4. Фарш посоліть, приправте за смаком і ще раз перемішайте.
5. Зліпити котлети, обваляйте їх у борошні. Розігрійте Сковороду, влийте рослинне масло і обсмажте котлети по 5 хвилин з кожної сторони. Потім протушкувати котлети під кришкою до готовності ще 10-15 хвилин.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт приготування гречаних котлет з сиром
Гречка ніколи не зникне з прилавків супермаркетів. З гречаної каші можна приготувати не тільки смачні каші, але і чудові котлети. За смаком вони навіть трохи нагадують м’ясні.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Крупа гречана – 150 гр.
- Сир – 100 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 0,5 склянки
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Гречану крупу відваріть до готовності, сир натріть на тертці.
2. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, обсмажте на вершковому маслі до м’якості. У мисці змішайте гречку, сир, цибулю і яйця, посоліть і приправте масу за смаком.
3. З фаршу зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.
4. Обсмажте котлети до золотистого кольору на рослинній олії.
5. Страва готується швидко і рум’яні котлети можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Ситні і дуже смачні гречані котлети з грибами в духовці
Гречана каша і гриби відмінно поєднуються між собою, тому ці два інгредієнти часто вибирають в якості основи ситних котлет. Це чудова ідея для смачного і легкого вечері на всю сім’ю.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Крупа гречана – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Печериці – 700 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Гречану кашу промийте і зваріть до готовності.
2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте.
3. Печериці наріжте кубиками.
4. Далі обсмажте цибулю і печериці на рослинному маслі до готовності.
5. Складіть в чашу блендера гречку і засмажку, подрібніть інгредієнти.
6. У фарш додайте сіль, мелений перець і борошно, добре перемішайте. Застеліть деко фольгою, змажте її рослинною олією. Зліпити котлети, викладіть на деко і змастіть їх кетчупом.
7. Запікайте котлети в духовці, розігрітій до 180 градусів 20 хвилин. Подавайте котлети зі свіжими або тушкованими овочами.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування котлет з гречки і картоплі
Завжди є місце кулінарних експериментів і ситні котлети можна приготувати без м’яса. Пропонуємо вам використовувати для фаршу гречану кашу і картоплю. Котлети виходять підсмажений зовні і соковитим всередині.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Крупа гречана – 80 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю відваріть в мундирі. Потім остудіть, очистіть і розімніть в пюре.
2. Гречку зваріть в підсоленій воді.
3. Цибулю і гриби обсмажте на рослинному маслі. У мисці змішайте гречку, картопляне пюре, засмажку з цибулі і грибів. «Фарш» приправте за смаком.
4. Зліпити котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
5. Обсмажте котлети на олії по 5 хвилин з кожного боку, щоб вони підрум’янилися.
6. Котлети подавайте зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Як приготувати котлети з гречки, моркви та цибулі в домашніх умовах?
Прекрасне українське блюдо для вегетаріанського і звичайного меню. Гречані котлети з цибулею і морквою можна посмажити на сковороді або запекти в духовці, завдяки своєму складу вони готуються дуже швидко.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Гречка варена – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі до м’якості на рослинному маслі.
2. У мисці змішайте варену гречку, овочі і яйця. Потім фарш посоліть і приправте.
3. Зліпити котлети, обваляйте їх у борошні.
4. Обсмажте котлети на помірному вогні на олії до рум’яної скоринки.
5. Котлети трохи остудіть і подавайте з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!
ПП дієтичне гречані котлети на пару
Дієтична їжа може бути не тільки корисною, але ще і дуже смачною. Пропонуємо вашій увазі чудові котлети з вареної гречки. Це швидкий і дуже бюджетний варіант для обіду або вечері.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Крупа гречана – 200 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми
- Сухарі панірувальні – за смаком.
- Сметана для подачі.
Процес приготування:
1. Зваріть гречану крупу до повної готовності, в процесі варіння кашу злегка посоліть.
2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Змішайте в мисці гречку і цибулю, розбийте одне яйце.
3. Зануреним подрібніть блендером інгредієнти і доведіть гречаний фарш до однорідного стану.
4. Якщо маса вийшла занадто рідкою, додайте трохи панірувальних сухарів. Зліпити котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях. Форми для приготування на пару змастіть рослинним маслом і викладіть в неї котлети.
5. Готуйте котлети на пару 30-40 хвилин. Подавайте з овочами і сметаною.
Приємного апетиту!
Як смачно посмажити гречані котлети з сиром на сковороді?
Ситні котлети на обід можна приготувати з курки, свинини, риби і навіть гречки. Сама по собі гречана крупа дуже смачна і корисна, тому якщо у вас залишилася вчорашня каша, не поспішайте позбуватися її, а приготуйте смачні котлети.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Гречка – 1 склянка
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі.
2. Сир натріть на крупній тертці. Кріп порубаєте ножем.
3. Гречку зваріть до готовності, змішайте її з яйцями, цибулевої засмажкою, кропом і сиром, посоліть і приправте фарш за смаком.
4. З отриманого фаршу зліпити невеликі котлети, обваляйте їх у борошні і викладіть на розігріту сковороду.
5. Смажте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку для одержання рум’яної скоринки, потім накрийте сковороду кришкою і протушкувати котлети 5-7 хвилин. Гречані котлети готові.
Приємного апетиту!