Котлети з гречки – 8 рецептів приготування гречаних котлет з покроковими фото

Котлети з гречки – блюдо, яке точно доведеться вам за смаком і чудово внесе різноманітність в повсякденне меню. Навіть не дивлячись на те, що вони готуються без м’яса, котлети виходять поживними і поживними. Відмінні гречані котлети вийдуть по кожному з наведених у статті 8 рецептів.

Як приготувати пісні котлети з гречки без м’яса?

Гречані котлети дозволять урізноманітнити ваше меню під час Посту. А іноді просто корисно утриматися від вживання м’яса і яєць, замінивши звичні страви на більш легку їжу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Гречка 200 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Печериці свіжі 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Кріп 20 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Борошно пшеничне для панірування

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні котлети з гречки? Зваріть гречану крупу до готовності в трохи підсоленій воді.
  2. Картопля відваріть в мундирі, остудити і натріть на середній терці.
  3. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до м’якості на рослинному маслі.
  4. Печериці промийте, наріжте і додайте на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
  5. В чашу блендера перекладіть гречку, картоплю, зажарку і подрібнений кріп, подрібніть інгредієнти.
  6. Отриманий фарш посоліть і приправте за смаком, перемішайте, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.
  7. Пісні гречані котлети обсмажте на рослинному маслі з усіх боків. Готові котлети промокніть від жиру на паперових серветках і подавайте на стіл з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Смачні і ситні котлети з гречки з фаршем на сковороді

Смачні і корисні котлети з фаршу і гречки можна подавати з гарніром і без. Це блюдо підійде для повсякденного меню в якості основного блюда або як холодна закуска.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Крупа гречана – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Фарш можна використовувати будь-по своєму смаку.

2. Гречану крупу промийте, відваріть до готовності і остудіть.

3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. У мисці змішайте фарш, гречану кашу, цибулю і яйце.

4. Фарш посоліть, приправте за смаком і ще раз перемішайте.

5. Зліпити котлети, обваляйте їх у борошні. Розігрійте Сковороду, влийте рослинне масло і обсмажте котлети по 5 хвилин з кожної сторони. Потім протушкувати котлети під кришкою до готовності ще 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт приготування гречаних котлет з сиром

Гречка ніколи не зникне з прилавків супермаркетів. З гречаної каші можна приготувати не тільки смачні каші, але і чудові котлети. За смаком вони навіть трохи нагадують м’ясні.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Крупа гречана – 150 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Гречану крупу відваріть до готовності, сир натріть на тертці.

2. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, обсмажте на вершковому маслі до м’якості. У мисці змішайте гречку, сир, цибулю і яйця, посоліть і приправте масу за смаком.

3. З фаршу зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.

4. Обсмажте котлети до золотистого кольору на рослинній олії.

5. Страва готується швидко і рум’яні котлети можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Ситні і дуже смачні гречані котлети з грибами в духовці

Гречана каша і гриби відмінно поєднуються між собою, тому ці два інгредієнти часто вибирають в якості основи ситних котлет. Це чудова ідея для смачного і легкого вечері на всю сім’ю.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Печериці – 700 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Гречану кашу промийте і зваріть до готовності.

2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте.

3. Печериці наріжте кубиками.

4. Далі обсмажте цибулю і печериці на рослинному маслі до готовності.

5. Складіть в чашу блендера гречку і засмажку, подрібніть інгредієнти.

6. У фарш додайте сіль, мелений перець і борошно, добре перемішайте. Застеліть деко фольгою, змажте її рослинною олією. Зліпити котлети, викладіть на деко і змастіть їх кетчупом.

7. Запікайте котлети в духовці, розігрітій до 180 градусів 20 хвилин. Подавайте котлети зі свіжими або тушкованими овочами.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування котлет з гречки і картоплі

Завжди є місце кулінарних експериментів і ситні котлети можна приготувати без м’яса. Пропонуємо вам використовувати для фаршу гречану кашу і картоплю. Котлети виходять підсмажений зовні і соковитим всередині.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крупа гречана – 80 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю відваріть в мундирі. Потім остудіть, очистіть і розімніть в пюре.

2. Гречку зваріть в підсоленій воді.

3. Цибулю і гриби обсмажте на рослинному маслі. У мисці змішайте гречку, картопляне пюре, засмажку з цибулі і грибів. «Фарш» приправте за смаком.

4. Зліпити котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.

5. Обсмажте котлети на олії по 5 хвилин з кожного боку, щоб вони підрум’янилися.

6. Котлети подавайте зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Як приготувати котлети з гречки, моркви та цибулі в домашніх умовах?

Прекрасне українське блюдо для вегетаріанського і звичайного меню. Гречані котлети з цибулею і морквою можна посмажити на сковороді або запекти в духовці, завдяки своєму складу вони готуються дуже швидко.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Гречка варена – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі до м’якості на рослинному маслі.

2. У мисці змішайте варену гречку, овочі і яйця. Потім фарш посоліть і приправте.

3. Зліпити котлети, обваляйте їх у борошні.

4. Обсмажте котлети на помірному вогні на олії до рум’яної скоринки.

5. Котлети трохи остудіть і подавайте з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

ПП дієтичне гречані котлети на пару

Дієтична їжа може бути не тільки корисною, але ще і дуже смачною. Пропонуємо вашій увазі чудові котлети з вареної гречки. Це швидкий і дуже бюджетний варіант для обіду або вечері.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крупа гречана – 200 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми
  • Сухарі панірувальні – за смаком.
  • Сметана для подачі.

Процес приготування:

1. Зваріть гречану крупу до повної готовності, в процесі варіння кашу злегка посоліть.

2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Змішайте в мисці гречку і цибулю, розбийте одне яйце.

3. Зануреним подрібніть блендером інгредієнти і доведіть гречаний фарш до однорідного стану.

4. Якщо маса вийшла занадто рідкою, додайте трохи панірувальних сухарів. Зліпити котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях. Форми для приготування на пару змастіть рослинним маслом і викладіть в неї котлети.

5. Готуйте котлети на пару 30-40 хвилин. Подавайте з овочами і сметаною.

Приємного апетиту!

Як смачно посмажити гречані котлети з сиром на сковороді?

Ситні котлети на обід можна приготувати з курки, свинини, риби і навіть гречки. Сама по собі гречана крупа дуже смачна і корисна, тому якщо у вас залишилася вчорашня каша, не поспішайте позбуватися її, а приготуйте смачні котлети.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Гречка – 1 склянка
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі.

2. Сир натріть на крупній тертці. Кріп порубаєте ножем.

3. Гречку зваріть до готовності, змішайте її з яйцями, цибулевої засмажкою, кропом і сиром, посоліть і приправте фарш за смаком.

4. З отриманого фаршу зліпити невеликі котлети, обваляйте їх у борошні і викладіть на розігріту сковороду.

5. Смажте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку для одержання рум’яної скоринки, потім накрийте сковороду кришкою і протушкувати котлети 5-7 хвилин. Гречані котлети готові.

Приємного апетиту!