Котлети з кальмарів – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Ніжні і неймовірно смачні котлети з кальмарів і креветок

З м’яса кальмарів і креветок виходять дуже ніжні, смачні і соковиті котлети. Їх можна обсмажити на сковороді, а щоб блюдо стало ще корисніше, котлети можна запекти в духовці.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій: 5-6.

Склад:

  • Кальмар – 3 шт.
  • Креветки очищені – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус табаско – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Борошно рисова – 50 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1-2 гілки.

Процес приготування:

1. Кальмари очищаємо від нутрощів і кладемо в глибоку ємність. Заливаємо окропом на 2 хвилини. Це необхідно для того, щоб плівка добре знялася. Промиваємо й обсушуємо паперовим рушником.

2. Складаємо кальмарів в кухонний процесор.

3. Збиваємо до кащицы.

4. В окрему ємність викладаємо очищені креветки, вбиваємо яйце і додаємо соус табаско. Солимо.

5. Глибоку тарілку застеляємо паперовими рушниками (2-3 штуки). Сюди ми будемо викладати готові котлети. В окрему ємність насипаємо рисову муку. Включаємо плиту для розігрівання сковороди з маслом. Через пару хвилин починаємо формувати заготовки. Обвалюємо в борошні і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо з двох сторін по 4 хвилини. Готові котлети перекладаємо на тарілку з паперовими рушниками. Вони вберуть зайвий жир.

6. Готові котлети подаємо до столу з лимоном і петрушкою.

Приємного апетиту!