Ніжні і неймовірно смачні котлети з кальмарів і креветок
З м’яса кальмарів і креветок виходять дуже ніжні, смачні і соковиті котлети. Їх можна обсмажити на сковороді, а щоб блюдо стало ще корисніше, котлети можна запекти в духовці.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 55 хв.
Кількість порцій: 5-6.
Склад:
- Кальмар – 3 шт.
- Креветки очищені – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Соус табаско – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Борошно рисова – 50 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Лимон – 1 шт.
- Петрушка – 1-2 гілки.
Процес приготування:
1. Кальмари очищаємо від нутрощів і кладемо в глибоку ємність. Заливаємо окропом на 2 хвилини. Це необхідно для того, щоб плівка добре знялася. Промиваємо й обсушуємо паперовим рушником.
2. Складаємо кальмарів в кухонний процесор.
3. Збиваємо до кащицы.
4. В окрему ємність викладаємо очищені креветки, вбиваємо яйце і додаємо соус табаско. Солимо.
5. Глибоку тарілку застеляємо паперовими рушниками (2-3 штуки). Сюди ми будемо викладати готові котлети. В окрему ємність насипаємо рисову муку. Включаємо плиту для розігрівання сковороди з маслом. Через пару хвилин починаємо формувати заготовки. Обвалюємо в борошні і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо з двох сторін по 4 хвилини. Готові котлети перекладаємо на тарілку з паперовими рушниками. Вони вберуть зайвий жир.
6. Готові котлети подаємо до столу з лимоном і петрушкою.
Приємного апетиту!