Котлети з підливою в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

М’які і соковиті котлети з яловичини з підливою в духовці

Запечений котлети в духовці – готувати і є одне задоволення. Готувати котлети можна з будь-якого виду м’яса. Яловичі котлети виглядають апетитно, корисні для травлення і підходять до будь-якого гарніру.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Для котлет:
  • Яловичина – 1,2 кг
  • Хліб – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Для підливи:
  • Молоко – 1 л
  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сир твердий – 150 гр.

Процес приготування:

1. Цибулю і часник для фаршу прокрутіть через м’ясорубку. Батон замочити у воді і потім розімніть його руками. Додайте у фарш цибуля, часник, батон, яйце, посоліть і приправте, добре перемішайте. Готовий фарш приберіть в холодильник на півгодини.

2. Приготуйте підливу для котлет. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте просіяне борошно, перемішайте і смажте до золотистого кольору. Потім влийте молоко, готуйте, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Після цього зніміть підливу з вогню, додайте рубану зелень, спеції і сіль, перемішайте.

3. З фаршу зліпити котлети і викладіть їх на деко.

4. Влийте підливку і помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо 35-40 хвилин.

5. Потім посипте котлети тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин у духовці. Коли сир розплавиться і страва покриється апетитною рум’яною скоринкою, можна діставати котлети з духовки і подавати на стіл.

Приємного апетиту!