М’які і соковиті котлети з яловичини з підливою в духовці
Запечений котлети в духовці – готувати і є одне задоволення. Готувати котлети можна з будь-якого виду м’яса. Яловичі котлети виглядають апетитно, корисні для травлення і підходять до будь-якого гарніру.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Для котлет:
- Яловичина – 1,2 кг
- Хліб – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Для підливи:
- Молоко – 1 л
- Борошно пшеничне – 60 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сир твердий – 150 гр.
Процес приготування:
1. Цибулю і часник для фаршу прокрутіть через м’ясорубку. Батон замочити у воді і потім розімніть його руками. Додайте у фарш цибуля, часник, батон, яйце, посоліть і приправте, добре перемішайте. Готовий фарш приберіть в холодильник на півгодини.
2. Приготуйте підливу для котлет. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте просіяне борошно, перемішайте і смажте до золотистого кольору. Потім влийте молоко, готуйте, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Після цього зніміть підливу з вогню, додайте рубану зелень, спеції і сіль, перемішайте.
3. З фаршу зліпити котлети і викладіть їх на деко.
4. Влийте підливку і помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо 35-40 хвилин.
5. Потім посипте котлети тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин у духовці. Коли сир розплавиться і страва покриється апетитною рум’яною скоринкою, можна діставати котлети з духовки і подавати на стіл.
Приємного апетиту!