Класичні котлети з рисом в томатному соусі в духовці
Відмінний варіант м’ясної страви для дорослих і дітей. Котлети з рисом по-іншому називають тефтелі і їх запікають в духовці зі смачною томатною підливою.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 9.
Склад:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Борошно пшеничне – 30 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Рис – 50 гр.
- Гриби – 100 гр.
- Соус томатний – 4-5 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис залийте водою і поставте варитися. За цей час приготуйте підливу. Борошно розведіть з водою, додайте томатну пасту і добре перемішайте.
2. На рослинному маслі обсмажте цибулю і гриби. Потім влийте на сковорідку раніше підготовлену підливку. Коли соус закипить, додайте сіль і спеції за смаком. Зніміть сковороду з вогню.
3. У фарш додайте рис, яйце, сіль і спеції за смаком, ретельно перемішайте інгредієнти.
4. З фаршу зліпити круглі котлети і викладіть їх у жаростійку форму.
5. Котлети залийте підливою і відправте в духовку, розігріту до 180-190 градусів на 40 хвилин.
6. Дуже смачні котлети з рисом і підливою готові.
Приємного апетиту!