Котлети з підливою в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Класичні котлети з рисом в томатному соусі в духовці

Відмінний варіант м’ясної страви для дорослих і дітей. Котлети з рисом по-іншому називають тефтелі і їх запікають в духовці зі смачною томатною підливою.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 9.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рис – 50 гр.
  • Гриби – 100 гр.
  • Соус томатний – 4-5 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис залийте водою і поставте варитися. За цей час приготуйте підливу. Борошно розведіть з водою, додайте томатну пасту і добре перемішайте.

2. На рослинному маслі обсмажте цибулю і гриби. Потім влийте на сковорідку раніше підготовлену підливку. Коли соус закипить, додайте сіль і спеції за смаком. Зніміть сковороду з вогню.

3. У фарш додайте рис, яйце, сіль і спеції за смаком, ретельно перемішайте інгредієнти.

4. З фаршу зліпити круглі котлети і викладіть їх у жаростійку форму.

5. Котлети залийте підливою і відправте в духовку, розігріту до 180-190 градусів на 40 хвилин.

6. Дуже смачні котлети з рисом і підливою готові.

Приємного апетиту!