Як приготувати ніжні котлети з щуки з салом, морквою?
Сам по собі рибний фарш сухий і котлети з неї також виходять сухими. Але з додаванням сала, вони стануть ніжними, а завдяки моркви – запаморочливо соковитими.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порції: 7.
Інгредієнти:
- Щука – 2 кг
- Батон – 3-4 шматка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сало (шпик) – 100 гр.
- Молоко – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло олію – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо філе щуки, видаливши всі плавники, голову і хвіст. У момент вилучення нутрощів риби будьте дуже обережні, важливо не пошкодити жовчний міхур, так як його вміст безповоротно зіпсує смак страви.
2. Замочуємо м’якоть батона в молоці. Без скоринки він дозволить котлет бути ще ніжніше.
3. Пропускаємо Через м’ясорубку філе щуки і шпик. Здійснюємо цю маніпуляцію двічі. Це дозволить нам повністю позбутися від дрібних кісток, які залишалися після розбирання риби на філе.
4. Чистимо цибулю і моркву. Промиваємо під проточною водою. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці. Пасеруємо овочі на середньому вогні до золотистого кольору. Не забуваючи постійно помішувати.
5. Для цього рецепта відокремлюємо білок від жовтка. Жовток разом із засмажкою з цибулі з морквою, відправляємо в фарш з рибного філе з салом. Додаємо сіль і перець. Перемішуємо.
6. В окремій мисці збиваємо білок. Досить збити до стану піни. Збитий білок так само відправляємо в фарш. Завдяки йому котлети будуть пишніше.
7. З готового фаршу змоченими у воді руками формуємо невеликі котлети.
8. Обсмажуємо з двох сторін на попередньо розігрітій сковороді з використанням рослинної олії.
9. Ось такі рум’яні, ніжні, соковиті і пишні рибні котлети виходять завдяки салу, моркви і збитим білків.
Приємного апетиту!