Котлети зі свинячої печінки – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Смачний печінкові котлети зі свинячої печінки з манкою

– Дуже смачні і соковиті печінкові котлети можна приготувати з додаванням манної крупи і свинячого сала. Спробуйте, напевно, ці апетитні котлети припадуть вам до смаку!

Час приготування: 1 ч. 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Молоко (вода) – 150 мл
  • Сало – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Свинячу печінку моєму, видаляємо прозору плівку і прожилки, ріжемо на шматки. Складаємо нарізану печінку в миску і заливаємо молоком. Якщо немає молока, підійде проста вода. Залишаємо на 1 годину. Цього часу вистачить для того, щоб пішов гіркуватий присмак печінки і не зіпсував смакові якості готового страви. Потім печінку промиваємо під проточною водою і обсушуємо паперовим рушником. Свіже свиняче сало також нарізаємо невеликими шматками.

2. Шматки вимоченої печінки відправляємо в чашу блендера і пробиваємо до стану фаршу. Якщо у вас немає блендера, можна скористатися м’ясорубкою. На форму і смак печінкових котлет це не вплине.

3. Подрібнену печінку перекладаємо в глибоку миску. Очищаємо цибулю, промиваємо його й нарізаємо на невеликі шматки. Сало і цибулю кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності.

4. Отриману масу додаємо до фаршу з печінки. Додаємо сіль і чорний перець за смаком.

5. Очищаємо від лушпиння зубчик часнику, пропускаємо його через прес і додаємо у фарш. Туди ж додаємо яйце і всипаємо манну крупу. Масу добре перемішуємо.

6. Промиваємо під проточною водою петрушку і дрібно нарізаємо. Додаємо у фарш.

7. Знову перемішуємо масу і дає постояти хвилин 10.

8. Всипаємо борошно. Орієнтуємося на консистенцію печінкової маси. Якщо вона не водяниста, а манна крупа повинна увібрати зайву вологу, то вистачить 1 столової ложки борошна. Знову перемішуємо фарш.

9. Розігріваємо сковороду, вливаємо олію. Формуємо котлети, викладаючи їх на сковороду столовою ложкою. Обсмажуємо по 2-3 хвилини з кожного боку. Таким чином, смажимо котлети із всього отриманого фаршу.

10. Розігріваємо духовку до 180°С. Обсмажені котлети перекладаємо у форму придатну для використання в духовій шафі (бажано, щоб у неї була кришка) і доводимо їх до готовності протягом ще 10-15 хвилин.

11. Пишні і соковиті котлети подаємо до столу гарячими, доповнивши овочевим гарніром.

Приємного апетиту!