Смачний печінкові котлети зі свинячої печінки з манкою
– Дуже смачні і соковиті печінкові котлети можна приготувати з додаванням манної крупи і свинячого сала. Спробуйте, напевно, ці апетитні котлети припадуть вам до смаку!
Час приготування: 1 ч. 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Печінка свиняча – 500 гр.
- Молоко (вода) – 150 мл
- Сало – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Свинячу печінку моєму, видаляємо прозору плівку і прожилки, ріжемо на шматки. Складаємо нарізану печінку в миску і заливаємо молоком. Якщо немає молока, підійде проста вода. Залишаємо на 1 годину. Цього часу вистачить для того, щоб пішов гіркуватий присмак печінки і не зіпсував смакові якості готового страви. Потім печінку промиваємо під проточною водою і обсушуємо паперовим рушником. Свіже свиняче сало також нарізаємо невеликими шматками.
2. Шматки вимоченої печінки відправляємо в чашу блендера і пробиваємо до стану фаршу. Якщо у вас немає блендера, можна скористатися м’ясорубкою. На форму і смак печінкових котлет це не вплине.
3. Подрібнену печінку перекладаємо в глибоку миску. Очищаємо цибулю, промиваємо його й нарізаємо на невеликі шматки. Сало і цибулю кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності.
4. Отриману масу додаємо до фаршу з печінки. Додаємо сіль і чорний перець за смаком.
5. Очищаємо від лушпиння зубчик часнику, пропускаємо його через прес і додаємо у фарш. Туди ж додаємо яйце і всипаємо манну крупу. Масу добре перемішуємо.
6. Промиваємо під проточною водою петрушку і дрібно нарізаємо. Додаємо у фарш.
7. Знову перемішуємо масу і дає постояти хвилин 10.
8. Всипаємо борошно. Орієнтуємося на консистенцію печінкової маси. Якщо вона не водяниста, а манна крупа повинна увібрати зайву вологу, то вистачить 1 столової ложки борошна. Знову перемішуємо фарш.
9. Розігріваємо сковороду, вливаємо олію. Формуємо котлети, викладаючи їх на сковороду столовою ложкою. Обсмажуємо по 2-3 хвилини з кожного боку. Таким чином, смажимо котлети із всього отриманого фаршу.
10. Розігріваємо духовку до 180°С. Обсмажені котлети перекладаємо у форму придатну для використання в духовій шафі (бажано, щоб у неї була кришка) і доводимо їх до готовності протягом ще 10-15 хвилин.
11. Пишні і соковиті котлети подаємо до столу гарячими, доповнивши овочевим гарніром.
Приємного апетиту!