Покроковий рецепт приготування котлет з свинячої печінки з морквою
Такі овочі, як морква, цибуля і часник, не тільки роблять котлети зі свинячої печінки смачніше і соковитіше, але і допомагають краще засвоюватися всім мікроелементів, вітамінів і амінокислот, що містяться в печінці.
Час приготування: 1 ч. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Печінка свиняча – 1 кг
- Борошно пшеничне – 150-200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Промийте свинячу печінку, видаліть з неї плівку і прожилки при наявності. Наріжте на шматки і помістіть в миску з водою на 1 годину, в цілях видалення гіркуватого присмаку.
2. В цей час очистіть цибулю, моркву і часник. Промийте овочі. Наріжте цибулю і часник великими шматками, якщо будите пропускати через м’ясорубку, або невеликими, якщо будите використовувати не подрібнені овочі. Моркву натріть на тертці.
3. Пропустіть печінка, морква, цибуля і часник через м’ясорубку, використовуючи насадку з крупною сіткою. Змішайте сухі інгредієнти (борошно, соду, сіль), щоб сода і сіль рівномірно розподілилося в борошні, і всипте їх в получившеюся печінкову масу. Ретельно перемішайте. В результаті у вас повинен вийти фарш по консистенції як густа вівсяна каша. Якщо ж він вийшов більш рідким, то сміливо додавайте ще борошно.
4. Налийте в сковороду олію і почекайте поки вона розігріється. Викладайте печінкові котлети на сковороду, формуючи їх за допомогою столової ложки. Потім накрийте сковороду кришкою.
5. Через 2-3 хвилини зніміть кришку і переверніть котлети. Знову накрийте сковороду кришкою і чекайте ще 2-3 хвилини, після чого перевірте котлети на готовність (якщо проткнути їх виделкою, то на ній не повинно залишатися слідів фаршу).
6. Соковиті і смачні печінкові котлети з овочами готові.
Приємного апетиту!