Котлети зі свинячої печінки – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжні рубані котлети з свинячої печінки

В даному рецепті вам не знадобляться такі кухонні помічники як м’ясорубка або блендер, адже свинячу печінку ми будемо просто нарізати ножем. Додамо смаку і соковитості цибулею і скріпити котлети сумішшю картопляного крохмалю, майонез і яйця.

Час готування: 2 ч.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сік лимона – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Печінку свинячу добре промийте, видаліть з її поверхні плівку, прожилки і кров’яні згустки. Покладіть підготовлену печінку в пакет і відправте в морозилку на 25 хвилин, щоб вона трохи заморозилась. Так буде набагато простіше нарізати печінку на дрібні шматки. Після закінчення часу дрібно наріжте ножем подмороженную печінку і перекладіть в глибоку миску.

2. Очистіть від лушпиння ріпчасту цибулю, обмийте його і наріжте дрібними шматочками. Перекладіть в ємність з нарізаною печінкою. Туди ж видавіть половину чайної ложки соку лимона. Добре перемішайте.

3. В окремій ємності змішайте віночком яйце, картопляний крохмаль і майонез.

4. Суміш повинна вийти однорідною, без грудочок.

5. Посоліть і поперчіть печінку з цибулею за смаком. Потім залийте вийшла рідкою сумішшю. Ретельно все змішайте. Миску з фаршем закрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник на годину.

6. Через годину розігрійте сковороду, влийте в неї олію і добре прогрійте. За допомогою столової ложки сформуйте круглі котлети і викладіть їх на сковороду.

7. Рубані котлети з свинячої печінки слід смажити до рум’яної скоринки з кожної сторони (орієнтовно 3-4 хвилини з кожного боку)

8. Котлети готові. Подавайте зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!