Ніжні рубані котлети з свинячої печінки
В даному рецепті вам не знадобляться такі кухонні помічники як м’ясорубка або блендер, адже свинячу печінку ми будемо просто нарізати ножем. Додамо смаку і соковитості цибулею і скріпити котлети сумішшю картопляного крохмалю, майонез і яйця.
Час готування: 2 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Печінка свиняча – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сік лимона – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Печінку свинячу добре промийте, видаліть з її поверхні плівку, прожилки і кров’яні згустки. Покладіть підготовлену печінку в пакет і відправте в морозилку на 25 хвилин, щоб вона трохи заморозилась. Так буде набагато простіше нарізати печінку на дрібні шматки. Після закінчення часу дрібно наріжте ножем подмороженную печінку і перекладіть в глибоку миску.
2. Очистіть від лушпиння ріпчасту цибулю, обмийте його і наріжте дрібними шматочками. Перекладіть в ємність з нарізаною печінкою. Туди ж видавіть половину чайної ложки соку лимона. Добре перемішайте.
3. В окремій ємності змішайте віночком яйце, картопляний крохмаль і майонез.
4. Суміш повинна вийти однорідною, без грудочок.
5. Посоліть і поперчіть печінку з цибулею за смаком. Потім залийте вийшла рідкою сумішшю. Ретельно все змішайте. Миску з фаршем закрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник на годину.
6. Через годину розігрійте сковороду, влийте в неї олію і добре прогрійте. За допомогою столової ложки сформуйте круглі котлети і викладіть їх на сковороду.
7. Рубані котлети з свинячої печінки слід смажити до рум’яної скоринки з кожної сторони (орієнтовно 3-4 хвилини з кожного боку)
8. Котлети готові. Подавайте зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!