Крем з вершків для торта – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Крем з вершків для торта – це ніжний, повітряний і нескладний у приготуванні продукт. З його допомогою ваш домашній десерт буде ще більш яскравим і цікавим. Для приготування ніжного вершкового крему використовуйте перевірені кулінарні ідеї з покроковим описом процесу і фотографіями.

Крем з 33 процентних вершків для торта

Ніжний і повітряний крем для вашого торта легко приготувати з жирних 33%-х вершків. Солодка заготівля вийде навіть у початківців кулінарів, якщо виконувати просту технологію процесу.

Порада: самий легкий і простий рецепт приготування класичного крему з мінімальною кількістю кроків і інгредієнтів. Вершки з такою жирністю збиваються в протягом пари хвилин до стійких піків. Рецепт підходить і в якості першого досвіду приготування крему для торта.

Якщо не подобається запах ванілі, то можете не додавати екстракт в крем.

Інгредієнти на
0.5 кг.

  • Вершки 500 гр.
  • Цукрова пудра 130 гр.
  • Екстракт ванілі 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Для приготування крему з вершків для торта краще всього використовувати звичайний ручний міксер. Техніка з більшою потужністю може перетворити молочний продукт в масло і ви не отримаєте потрібну текстуру.
  2. Вершки дістаємо з холодильника перед самим приготуванням, вони повинні бути крижаними. Виливаємо продукт в глибокий посуд і починаємо збивати до густоти. Швидкість збільшуємо поступово. Перші піки з’являться через 4-5 хвилин роботи.
  3. Просіваємо до густих вершків додаємо цукрову пудру і ваніль. Розмішуємо злегка вінчиками міксера.
  4. Збиваємо крем до готовності ще 5 хвилин на помірній швидкості. Віночки повністю занурюємо в масу.
  5. Ніжний крем з жирних вершків готовий! Можна наносити його на торт та інші десерти.

Як приготувати крем з 20 процентних вершків для торта

Порада: якщо ніколи не збивали вершки, то краще обійти стороною такі рецепти. Для приготування крему виберіть тоді рецепти з вершків жирністю 30%.

Складність приготування крему з вершків меншої жирності полягає в додаванні додаткових інгредієнтів для її підвищення: загусник вершків або вершкове масло 82,5%, желатин або білок, проте стабільний результат не завжди може бути отриманий.

Ніжний крем для домашніх тортів можна приготувати з вершків з 20%-ою жирністю. Солодкий продукт вийде менш калорійним, але на якість крему це не вплине. Спробуйте просту заготовку для ваших десертів.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Вершки 20% — 500 гр.
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Лід – 1 форма для льоду

Процес приготування:

Порада: обов’язково перед приготуванням крему, поставте вершки в холодильник, щоб вони стали холодними, т. к. це дозволить швидше їх збити, там їх залиште на ніч. Тільки НЕ в морозильник.

1. Ставимо вершки в холодильник на ніч.

2. Форму для льоду заповніть питною водою та на ніч також поставте форму в морозильник.

3. Вранці кладемо віночок і посуд для збивання в морозильник на 10-15 хвилин, щоб максимально охолодити. Все це робиться для того, щоб вершки легше взбивались.

4. Дістаємо посуд для збивання з холодильника і беремо ще одну миску для викладання туди кубиків льоду.

Порада: перед тим як вилити вершки, потрясіть їх в закритій упаковці кілька хвилин. Після виливання найкраще відрізати верх упаковки, щоб зібрати вершки на стінках. Так ми збережемо саму жирну частину вершків, що важливо для збивання крему.

5. Отже, кубики льоду знаходяться в мисці, на них ставимо посуд для збивання з холодильника і наливаємо в неї холодні вершки.

6. Збиваємо холодним віночком з морозильника вершки 15 хвилин на самій низькій швидкості. За цей час вони повинні будуть трохи загуснути і після цього поставте їх у формі для збивання в морозилку на 15-20 хвилин (стежте за часом, щоб вони повністю не замерзли). Віночки моєму і також кладемо в морозильну камеру.

7. Тепер залишилося найскладніше: виймаємо з морозильника форму з вершками і акуратно лопаткою або ложкою збираємо верхній густий шар вершків, а решта зливаємо в раковину. Таким чином, ми збільшили жирність вершків і тепер їх можна буде збити до стійких піків.

8. Останнє, що треба зробити — це збити вершки на середній швидкості до утворення стійких піків, при цьому поступово додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати до утворення стійкої піни. Відразу скажемо, що цей процес тривалий.

9. Вершковий крем для торта готовий! Можна відразу відправляти до застосування або відправити на зберігання в холодильник. Заготівля може простояти кілька діб у герметичній ємності.

Порада: якщо все одно у Вас не склалися стійкі піки, то можна вдатися до хитрощів і використовувати желатин. Рецепт простий: 1 ч. л. желатину залишити у воді або молоці на 15 хвилин, потім злегка підігріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі, але не доводячи до кипіння, а потім ввести їх у вершки одночасно збиваючи їх. Це дозволить створити крем стійкої консистенції.

Також можна використовувати і загусник вершків, що дасть можливість збити 20-відсоткові вершки до стійких піків. Виробники загусників вершків рекомендують таку пропорцію: 10 гр. згущувача додати на 250 мл. вершків жирністю 20%. При цьому його можна приготувати і самостійно в пропорціях: 2 частини цукрової пудри на 1 частину крохмалю (2 до 1).

Покроковий рецепт приготування крему з 10 процентних вершків для торта

В ситуації, коли немає під рукою жирних вершків, а торт вже на підході, не варто зневірятися. Ніжний вершковий крем можна приготувати і з звичайних 10%-их. Так ви отримаєте ще більш легкий по текстурі продукт.

Порада: Самий складний рецепт з усіх. Краще 10 раз подумати перед його приготуванням. Отримати ідеальний крем з 10 процентних вершків вкрай складно і трудомістко, однак можна, але навіть у одного кухаря він може вийти в перший раз і не вийде у другий.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 7 хв

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Вершки 10% — 300 мл
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.

Процес приготування:

Порада: необхідно відзначити, що стабільного результату приготування крему з 10% вершків, неможливо домогтися, тому треба бути готовим, що даний крем може і не вийде. Якщо Ви вперше збиваєте вершки, то цей рецепт не для Вас. Візьміть вершки від 30% жирності, т. к. вони легко збиваються за кілька хвилин.

1. Вершкове масло кладемо в каструлю і ставимо на вогонь. Чекаємо розплавлення продукту і відразу ж знімаємо з плити.

2. Додаємо в масло вершки і цукрову пудру, збиваємо близько 30 секунд масу і ставимо в холодильник до повного охолодження.

Порада: перед додаванням вершків у масло, обов’язково залиште їх на ніч у холодильнику, щоб вони охололи.

3. Після того, як дістанемо миску з вмістом, починаємо збивати міксером до стану густого і повітряного крему. На це піде не більше 5 хвилин.

4. Крем з нежирних вершків готовий, його відразу можна викладати на торт.

Якщо крем не взбился до потрібної консистенції, врятувати ситуацію може загусник вершків в наступній пропорції: 10 гр. порошку на 250 мл. вершків.

Простий і смачний рецепт крему з маскарпоне і вершків для торта

Ніжний і легкий крем з вершків і маскарпоне не тільки додасть приємний смак вашого торту, але і прикрасить його. Кулінарна заготівля проста і зрозуміла у виконанні. Справляться навіть новачки.

Порада: цей рецепт підійде і для тих, хто вперше хоче приготувати крем, т. к. збиванням 33% вершків займає пару хвилин.

Час готування: 7 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Вершки 33% — 400 мл
  • Сир маскарпоне – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 180 гр.
  • Екстракт ванілі – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Виливаємо охолоджені вершки в глибоку тарілку. Посуд і віночки міксера також повинні бути холодними. Можна їх покласти в морозилку.

Порада: Вершки попередньо охолодіть в холодильнику протягом 12 годин.

2. До вершків викладаємо необхідну кількість маскарпоне.

3. Додаємо цукрову пудру. Якщо в ній є невеликі грудочки, то краще просіяти. Це спростить процес готування.

4. Останнім етапом додаємо чайну ложку екстракту ванілі.

5. Збиваємо крем міксером близько 5 хвилин. Починаємо з низьких швидкостей, потім поступово збільшуємо.

6. Далі крем можна використовувати за призначенням. Також його можна зберігати 2-3 доби, але тільки в закритій герметичній посуді. Готово!

Крем з кисломолочного сиру, вершків і цукрової пудри

Одне з найсмачніших доповнень для домашніх тортів – це крем з кисломолочного сиру, вершків і пудри. Проста в приготуванні маса виходить ніжною і в міру солодким. Підходить для декору.

Час готування: 7 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 1 кг

Склад:

  • Вершки 33% — 450 мл
  • Сир сирний – 450 гр.
  • Цукрова пудра – 250 гр.

Процес приготування:

1. Всі продукти перед приготуванням зберігаємо в холодильнику, вони не повинні бути теплими. Потім виливаємо вершки в глибоку миску і просіваємо до них цукрову пудру.

2. Збиваємо міксером вміст 3-4 хвилини. За цей час маса повинна загуснути. Головне не переборщити, щоб крем не виділив рідина.

Порада: віночок покладіть в морозильник на 15 хвилин, щоб його остудити. Це дозволить швидше збити вершки.

3. Додаємо потрібну кількість сирного сиру і збиваємо не більше хвилини. На цьому етапі достатньо лише перемішати продукти.

4. Ніжний крем з кисломолочного сиру та вершків готовий. Можна застосовувати за призначенням!

Як приготувати смачний крем для торта з вершків і шоколаду

Збитий шоколадний крем з вершків не тільки прикрасить домашні десерти, але і додасть їм ніжний оригінальний смак. Рецепт приготування простий і швидкий. Впораються навіть початківці кондитери.

Час готування: 12 хвилин

Час приготування: 8 хвилин

Порцій – 1 кг

Склад:

  • Вершки 33% — 500 гр.
  • Шоколад гіркий – 500 гр.

Процес приготування:

1. Гіркий шоколад розламуємо на дрібні шматочки і викладаємо в глибоку миску.

Порада: Шоколад темний, не молочний.

2. Вершки підігріваємо на плиті. Доводимо до кипіння не потрібно, знімаємо з вогню, як тільки з’являться перші бульбашки.

Порада: Вершки нагріти до стану пари, але не кип’ятити.

3. Заливаємо теплими вершками шматочки шоколаду і даємо масі настоятися близько 5 хвилин.

4. Згодом шоколад розтане, починаємо збивати крем віночком. Робимо це 2-3 хвилини.

5. Шоколадно-вершковий крем готовий. Його можна трохи охолодити і використовувати за призначенням. Також заготівлю можна зберігати в холодильнику, досить перелити масу в банку або іншу зручну ємність.

Крем зберігатися в холодильнику не більше 5 діб з моменту приготування. Цей крем підходить для стандартного кремового оформлення, складне оформлення з нього не вийде. Для начинки крем підходить в класичні бісквіти.

Для ароматизації крему можна використовувати ванільний екстракт або коньяк або міцну каву.

Як самостійне блюдо може бути використаний для приготування морозива в стаканчиках (просто заливаємо готовий крем в стаканчик) і ставимо в морозильник, термін придатності становить 12 місяців.

Також можна використовувати крем для приготування французького парфе з додаванням шоколаду або ягід.

Дуже смачний крем для торта з вершків і рікотти

Ніжні домашні креми з вершків прості в приготуванні. Спробуйте рецепт з додаванням рікотти для вашого кулінарного шедевра. Повітряна маса ляже рівним шаром на торти та інші десерти, також можна використовувати в якості прикраси.

Порада: легкий рецепт, підійде в якості першого досвіду приготування крему для торта.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 6 хвилин

Порцій – 650 гр.

Склад:

  • Вершки 33% — 150 мл
  • Сир рікотта – 500 гр.
  • Цукрова пудра – 200 гр.

Процес приготування:

1. Продукти дістаємо з холодильника перед початком готування. Вони повинні бути холодними.

2. Збиваємо вершки з цукровою пудрою і збиваємо протягом 3-4 хвилин, поступово збільшуючи потужність міксера. Маса повинна вийти повітряної.

3. Додаємо до збитим вершкам рікотту і вимішуємо крем віночком до однорідності. Отримуємо гладкий і легкий продукт.

4. Готовий крем з рікотти і вершків можна відразу застосовувати. Маса добре лягає на коржі, також її можна занурити в кондитерський шприц і використовувати для декору.

Крем для прикраси торта з вершків та желатину

Крем з вершків ідеально підходить для прикраси домашніх тортів. Додавання желатину зробить продукт ще більш густим і слухняним в декоруванні. Спробуйте простий рецепт, на який ви не витратите багато часу.

Порада: рецепт не рекомендується для першого досвіду приготування крему. Складнощі можуть виникнути розчинення желатину, отриманні стійких піків крему.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 7 хв

Порцій – 650 гр.

Склад:

  • Вершки 33% — 2 склянки
  • Вода – 70 мл
  • сухий Желатин – 5 гр.
  • Цукрова пудра – 70 гр.

Процес приготування:

1. Желатин розвести у воді. Розмішуємо і підігріваємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Залишаємо на 10-15 хвилин.

2. Вершки збиваємо з цукровою пудрою і збиваємо їх міксером 3 хвилини.

3. Як тільки з’явиться яскраво виражена піна від збивання, починаємо вливати розведений у воді желатин. Продовжуємо працювати міксером до отримання густого і повітряного крему.

4. Крем з вершків з желатином готовий. Можна занурювати заготовку в кондитерський шприц і прикрашати домашній торт.

Простий і швидкий рецепт крему з сухих вершків для торта

Один з найпростіших рецептів крему для домашнього торта – це продукт із сухих вершків. Ласощі готується з мінімального набору інгредієнтів і дуже швидко. При цьому заготовка порадує вас своїм ніжним оригінальним смаком.

Порада: підійде для першого в житті досвіду приготування крему для торта.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Вершки сухі – 100 гр.
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Висипаємо сухі вершки в глибоку посуд. Вливаємо до них холодне молоко і акуратно замішуємо вміст.

2. Включаємо міксер і починаємо збивати суміш, починаючи з низьких швидкостей. Поступово збільшуємо потужність. Готуємо крем до густого стану і яскраво виражених піків. Додаємо цукрову пудру за 1 хвилину до кінця процесу.

3. Консистенція крему залежить від того, скільки часу ви його збивали. Для торта підійде повітряний і не надто густий продукт. Готово, ласощі можна використовувати за призначенням!

Вершковий крем для вирівнювання торта

Вершковий крем для вирівнювання дозволить зробити ваш домашній торт не тільки смачніше, але і красивіше. За допомогою простої заготовки десерт набагато зручніше декорувати.

Порада: середня складність рецепта підійде для тих, хто вже готував коли-небудь вершковий крем і хоче поекспериментувати з іншим його варіаціями.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Вершки 33% — 150 гр.
  • Сир сирний – 500 гр.
  • Цукрова пудра – 80 гр.

Процес приготування:

1. Охолоджені вершки виливаємо в глибоку посуд. Віночки міксера також не завадить охолодити.

2. Збиваємо вершки 5-7 хвилин, поступово збільшуючи потужність. Цього часу вистачить, щоб продукт помітно загус.

3. З’єднуємо збиті вершки з сирним сиром. Збиваємо до отримання однорідної маси.

4. Просіваємо в крем цукрову пудру і продовжуємо працювати міксером ще 2-3 хвилини до повної готовності.

5. Виходить густий і ніжний крем з вершків. Можна відразу формувати і вирівнювати торт. Готово!