Тушкований кролик в сметані з часником
Вершково-часниковий соус надає м’ясу кролика чудовий аромат і робить його м’яким і соковитим. Також є ще декілька хитрощів в приготуванні кролячого м’яса, які ми розкриємо в цьому рецепті.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Тушка кролика – 1 кг
- Часник – 5-6 зуб.
- Сметана – 500 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Тушку кролика розділіть на частини.
2. Часник очистіть від лушпиння.
3. На сковороді обсмажте м’ясо з усіх боків до красивого рум’яного кольору.
4. Перекладіть м’ясо в каструлю з товстим дном, посоліть і приправте його, додайте пропущений через прес часник.
5. Викладіть сметану і влийте воду так, щоб вона повністю покривала м’ясо.
6. Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім зменшіть вогонь, прикрийте кришкою і тушкуйте 80-90 хвилин. Готове м’ясо подавайте з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!