Крошка-картопля – 7 рецептів наповнювачів в домашніх умовах в духовці з покроковими фото

Крошка-картошка з наповнювачем з бринзи і кропу

Щоб картоплини не лопалися в процесі приготування страви в духовці, зробіть кілька проколів у коренеплодах виделкою відразу після миття. Ретельно вымывайте картоплини перед запіканням – краще всього використовувати щітку.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Кількість порцій – 4-6.

Склад:

  • Картопля – 4-6 шт.
  • Бекон (або шинка) – 150-200 гр.
  • Сир (бринза) – 50 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Петрушка (або кріп) – 2-3 гілки.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Вимиваємо картоплини проточною водою, зчищають бруд з допомогою жорсткої щітки або губки. Коли бульби підсохнуть, загортаємо кожну картоплину в заздалегідь підготовлений невеликий шматок фольги (не забуваємо проткнути картоплю виделкою перед тим, як загорнути його у фольгу).

2. Ставимо духовий шафа на розігрів: встановлюємо температуру 180 градусів. Викладаємо картоплю у фользі на деко і відправляємо блюдо в духовку на 1-1,5 години.

3. Нарізаємо бекон або шинку кубиками невеликого розміру. Вливаємо в сковороду трохи олії. Після того, як воно підігріється на плиті, викладаємо бекон (або шинку) і обсмажуємо в маслі до появи золотистого відтінку. Очищені зубки часнику подрібнюємо. Вимиваємо зелень і також нарізаємо її дрібними шматочками. Інгредієнти викладаємо до бекону і обсмажуємо. Приправляємо начинку чорним меленим перцем і перемішуємо. Розминаємо бринзу виделкою, а твердий сир натираємо на крупній тертці.

4. Дістаємо картоплю з духовки і звільняємо його від фольги. Знімаємо шкірку з верхівок картоплі і ложкою прибираємо частину м’якоті. Залишаємо «стінки» шириною 5-7 міліметрів, щоб картопля «тримав форму».

5. Перекладаємо м’якоть в окрему глибоку ємність. Змішуємо її з обсмаженим беконом, часником і зеленню. Додаємо бринзу і сир твердий, приправляємо начинку сметаною. Перчимо її і перемішуємо. Викладаємо начинку в картопляні «човники». Відправляємо картопля з начинкою назад в духовку і запікаємо 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!