Кулеб’яка з дріжджового тіста з капустою і яйцем
Частіше кулеб’яку печуть з дріжджового тіста і поєднують в ній різні види начинки. Пиріг з начинкою з капусти і яйця можна подати не лише до чаю, але і на обід до курячого бульйону або борщу, а також до засмажки з грибів і цибулі.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Для тіста:
- Молоко – 100 мл
- Борошно – 2 склянки
- Маргарин – 50 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 05 ч. л.
- Дріжджі свіжі – 30 гр.
- Для начинки:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Капуста – 350 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Почніть з опари. Дріжджі змішайте з цукром, додайте тепле молоко і трохи борошна, перемішайте. Залиште опару в теплому місці на 10-15 хвилин.
2. У миску просійте борошно, додайте сіль і розм’якшений маргарин, перемішайте інгредієнти.
3. Куряче яйце збийте окремо, потім додайте його в миску. Також в миску з борошном влити опару.
4. Вимісіть тісто, воно повинно бути досить еластичним і не липким. Залиште його в теплому місці на годину для підйому.
5. Тепер можна зайнятися начинкою. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі до м’якості.
6. Капусту нашаткуйте тонкою смужкою і додайте її на сковороду. В кінці додайте сіль і мелений перець за смаком.
7. Яйця зваріть круто, очистіть і наріжте кубиками.
8. Тісто розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати і перенесіть на деко.
9. На тісто викладіть начинку.
10. Другу частину тіста також тонко розкачайте, накрийте нею начинку і скріпіть краю тесту. Поверхню пирога змастіть збитим яйцем і посипати меленим перцем.
11. Запікайте кулеб’яку в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. Пиріг виходить дуже смачним і ситним.
Приємного апетиту!