Кулебяка класична – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Кулеб’яка з дріжджового тіста з капустою і яйцем

Частіше кулеб’яку печуть з дріжджового тіста і поєднують в ній різні види начинки. Пиріг з начинкою з капусти і яйця можна подати не лише до чаю, але і на обід до курячого бульйону або борщу, а також до засмажки з грибів і цибулі.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Молоко – 100 мл
  • Борошно – 2 склянки
  • Маргарин – 50 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 05 ч. л.
  • Дріжджі свіжі – 30 гр.
  • Для начинки:
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Капуста – 350 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Почніть з опари. Дріжджі змішайте з цукром, додайте тепле молоко і трохи борошна, перемішайте. Залиште опару в теплому місці на 10-15 хвилин.

2. У миску просійте борошно, додайте сіль і розм’якшений маргарин, перемішайте інгредієнти.

3. Куряче яйце збийте окремо, потім додайте його в миску. Також в миску з борошном влити опару.

4. Вимісіть тісто, воно повинно бути досить еластичним і не липким. Залиште його в теплому місці на годину для підйому.

5. Тепер можна зайнятися начинкою. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі до м’якості.

6. Капусту нашаткуйте тонкою смужкою і додайте її на сковороду. В кінці додайте сіль і мелений перець за смаком.

7. Яйця зваріть круто, очистіть і наріжте кубиками.

8. Тісто розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати і перенесіть на деко.

9. На тісто викладіть начинку.

10. Другу частину тіста також тонко розкачайте, накрийте нею начинку і скріпіть краю тесту. Поверхню пирога змастіть збитим яйцем і посипати меленим перцем.

11. Запікайте кулеб’яку в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. Пиріг виходить дуже смачним і ситним.

Приємного апетиту!