Купати – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний рецепт приготування купат на мангалі

Соковиті купати, приготовані на мангалі, порадують вашу родину і гостей. Такі ковбаски можна приготувати самостійно і заготовити їх запас або придбати в магазині.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Купати – 10 шт.

Процес приготування:

1. Купати повністю розморозьте.

2. Розташуйте купати на решітці. Підготуйте вугілля, вони не повинні сильно горіти.

3. Помістіть решітку з купатами на мангал. Кожні 5 хвилин перевертайте ґрати, щоб ковбаски рівномірно пропеклися.

4. Готуються купати 15-20 хвилин в залежності від їх розміру і жар від вугілля.

5. Подавайте купати гарячими зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати соковиті купати в мультиварці?

Купати – саморобні ковбаски з м’яса з великою кількістю спецій. Це може бути не тільки повноцінним другим блюдом на обід, але і гарною альтернативою шашликів. Їх можна готувати різними способами, наприклад, в мультиварці.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика мелена – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – 0,25 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Для соусу:
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Соус соєвий – 1,5 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину наріжте дрібними кубиками.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

3. Петрушку і часник порубаєте ножем.

4. Змішайте фарш, свинину, цибулю, часник і зелень, додати сіль і спеції. Ретельно вимісити і відбийте фарш.

5. Кишки добре промийте і поскобліть.

6. За допомогою спеціального пристосування наповніть кишки підготовленим фаршем і сформуйте купати.

7. Краї оболонки добре закріпіть.

8. У чашу мультиварки влийте 2 ліра води, викладіть купати і активуйте режим «Варка» на 20-25 хвилин.

9. Купати готові, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!