Простий і смачний рецепт приготування купат на мангалі
Соковиті купати, приготовані на мангалі, порадують вашу родину і гостей. Такі ковбаски можна приготувати самостійно і заготовити їх запас або придбати в магазині.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Купати – 10 шт.
Процес приготування:
1. Купати повністю розморозьте.
2. Розташуйте купати на решітці. Підготуйте вугілля, вони не повинні сильно горіти.
3. Помістіть решітку з купатами на мангал. Кожні 5 хвилин перевертайте ґрати, щоб ковбаски рівномірно пропеклися.
4. Готуються купати 15-20 хвилин в залежності від їх розміру і жар від вугілля.
5. Подавайте купати гарячими зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Як приготувати соковиті купати в мультиварці?
Купати – саморобні ковбаски з м’яса з великою кількістю спецій. Це може бути не тільки повноцінним другим блюдом на обід, але і гарною альтернативою шашликів. Їх можна готувати різними способами, наприклад, в мультиварці.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5-6.
Склад:
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Фарш яловичий – 500 гр.
- Свинина – 500 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Цибуля – 3 шт.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Гвоздика мелена – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Горіх мускатний – 0,25 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – 10 гр.
- Для соусу:
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Соус соєвий – 1,5 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте дрібними кубиками.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
3. Петрушку і часник порубаєте ножем.
4. Змішайте фарш, свинину, цибулю, часник і зелень, додати сіль і спеції. Ретельно вимісити і відбийте фарш.
5. Кишки добре промийте і поскобліть.
6. За допомогою спеціального пристосування наповніть кишки підготовленим фаршем і сформуйте купати.
7. Краї оболонки добре закріпіть.
8. У чашу мультиварки влийте 2 ліра води, викладіть купати і активуйте режим «Варка» на 20-25 хвилин.
9. Купати готові, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!