Каррі – це популярна пряна суміш, яка прийшла до нас з Індії. В основі каррі міститься куркума, саме завдяки цій спеції, суміш має красивий темно-жовтий колір. Карі додають у різні страви, ми ж зібрали у статті 7 рецептів приготування смачної курки каррі.
Курка в соусі каррі – класичний рецепт на сковороді
Куряче м’ясо готувати дуже просто, і воно добре просочується спеціями. В соусі карі, куряча грудка не пересохне і вийде дуже смачною. Таке соковите блюдо на індійський манер, припаде до смаку усій родині.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряче філе 500 гр.
- Вершки 200 мл
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Каррі 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати класичну курку каррі? Куряче філе наріжте невеликими брусочками.
- Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
- Поставте сковороду на вогонь, прогрійте її, влийте рослинне масло. Викладіть куряче м’ясо, смажте його, доки воно не побіліє.
- Потім додайте цибулю і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.
- Після цього посоліть і додайте каррі, влийте вершки, перемішайте і доведіть підливу до кипіння.
- Тушкуйте страву 20 хвилин без кришки, соус повинен трохи загуснути.
- Подавайте курку з соусом каррі з гарніром по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Як приготувати курку каррі з рисом по-японськи?
Курка каррі по-японськи – це тушковану в густому пряному соусі м’ясо, нарізане невеликими шматочками. Готується просто, але виглядає апетитно і ефектно. А смак страви запам’ятається вам надовго.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Вода – 100 мл
- Часник – 3 зуб.
- Каррі – 2 ч. л.
- Кумін (зіра) – 0,5 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Перець чилі пластівці – 0,5-1 ч. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Рис – 1 склянка
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
2. Зубчики часнику очистити і дуже дрібно порубаєте ножем.
3. Куряче філе наріжте кубиками 3 на 3 сантиметри.
4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть цибулю і смажте його до легкого золотистого кольору. Потім додайте томатну пасту, приправу каррі, куркума, кумін і пластівці перцю чилі. Також додайте часник і продовжуйте смажити суміш 2 хвилини, постійно помішуючи.
5. Додайте на сковороду куряче м’ясо, перемішайте і продовжуйте смажити 5 хвилин.
6. Далі влийте воду, посоліть курку і залиште її гаситися під кришкою півгодини.
7. Залийте рис холодною водою у співвідношенні 1 до 2. Поставте каструлю на плиту і варіть рис до готовності.
8. На блюдо викладіть варений рис, зробіть поглиблення і викладіть зверху курку разом з соусом каррі.
Приємного апетиту!
Дуже смачна курка каррі з кокосовим молоком
Ароматне куряче каррі з кокосовим молоком прикрасить ваш вечеря і привнесе нові фарби у ваш повсякденний раціон харчування. Готувати це вишукане блюдо дуже просто, коли перед очима є докладний рецепт.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Перець болгарський жовтий – 0,5 шт.
- Перець болгарський червоний – 0,5 шт.
- Кінза – 1 жменя.
- Морква – 200 гр.
- Цукіні – 1 шт.
- Перець чилі зелений – 1 шт.
- Перець чилі червоний – за смаком.
- Корінь імбиру – 1 шматок.
- Часник – 2 зуб.
- Лемонграс – 1 шт.
- Карифф-лайм листя – 5 шт.
- Молоко кокосове – 1 банку.
- Каррі – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш мелених перців – за смаком.
- Масло топлене – 2 ст. л.
- куряче Філе – 600 гр.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
1. Куряче філе і овочі наріжте довільними шматками. Лемонграс розріжте на дві частини вздовж стручка. Часник і корінь імбиру очистити і попустіть через прес.
2. Топлене масло розігрійте на сковороді, обсмажте на ньому шматочки курячого філе.
3. Далі додайте овочі і обидва перцю чилі. Смажте всі інгредієнти протягом декількох хвилин.
4. Після цього додайте на сковороду часник і імбир, перемішайте.
5. Всипте каррі, добре перемішайте.
6. Після цього влийте кокосове молоко і воду. Потім додайте лемонграс та листя карифф-лайма, продовжуйте тушкувати на помірному вогні 15-20 хвилин. В кінці за смаком додайте сіль, каррі і мелений перець.
7. Посипте готову курку каррі подрібненої кінзою і подавайте з гарніром до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт курки каррі по-індійськи
Такий швидкий спосіб приготування курячого м’яса сподобається любителям гострої і пряної їжі, на зразок Індійської кухні. Щоб отримати повноцінну вечерю в індійському стилі доповніть курку каррі диким рисом.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5-6.
Склад:
- Гомілка куряча – 10-12 шт.
- Помідори консервовані – 250 гр.
- Перець чилі мелений – 0,5 ч. л.
- Імбир сухий мелений – 1 ч. л.
- Корінь імбиру – 3 см
- Часник – 9 зуб.
- Йогурт – 16 ст. л.
- Вода – 3 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Куркума – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Гарам масала – 1 ч. л.
- Гвоздика – 6-7 шт.
- Паличка кориці – 3 див.
- чорний Кардамон – 3 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 7 ст. л.
- Масло дхі топлене – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти, щоб вони були під рукою.
2. Курячі гомілки викладіть в миску. Додайте до курки два подрібнених зубчики часнику, перець чилі, імбир і 4 столові ложки йогурту, перемішайте і залиште маринуватися м’ясо, на півгодини в холодильнику.
3. Приготуйте соус. У каструлі з товстим дном або сковороді розігрійте олію і масло дхі. Обсмажте подрібнену цибулю, часник і тертий корінь імбиру. Інгредієнти повинні придбати золотистий відтінок.
4. Потім обсмажену суміш викладіть з сковороди і подрібніть блендером.
5. На сковороду викладіть корицю, гвоздику, кардамон і лаврові листи, прогрійте їх пару хвилин.
6. Далі до спеціями викладіть цибульно-часникову суміш.
7. Туди ж додайте подрібнені консервовані помідори, тушкуйте інгредієнти пару хвилин на середньому вогні.
8. Після цього всипте на сковороду мелені спеції.
9. Засмажку добре перемішайте і продовжуйте готувати до випаровування рідини.
10. Далі влийте залишився йогурт і варіть соус до відділення олії. Після цього додайте 3 столові ложки окропу і томіть соус на невеликому вогні.
11. Окремо обсмажте курку до рум’яної скоринки.
12. Потім викладіть в соус курячі гомілки і готуйте страву близько півгодини.
13. Готову курку каррі по-індійськи подавайте з гарніром з вареного рису.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти курку каррі в духовці?
За класичним рецептом курку каррі готують на сковороді, в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати таку страву в духовці. Завдяки пряних спецій м’ясо, виходить неймовірно ароматним і смачним, з апетитною рум’яною скоринкою.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Каррі – 1-2 ст. л
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 3-4 зуб.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Тушка куряча – 1 шт.
Процес приготування:
1. Курячу тушку ретельно вимийте і просушіть. Потім замочіть курку в соляному розчині на 2 години. На два літри води всипте півсклянки солі. Курку промити і дати стекти всій рідини. На тушці зробіть невеликі надрізи і вкладете в них часточки часнику.
2. Потім змастіть курку майонезом зовні і всередині.
3. Після цього рясно посипте курку приправою каррі і залиште на годину маринуватися.
4. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї курку.
5. Запікайте курку в духовці при 200 градусах 1,5 години. У процесі запікання поливайте курку утворився соком. Подавайте курку каррі з гарніром з картоплі або рису.
Приємного апетиту!
Курка каррі з ананасом
Цей рецепт для любителів східної кухні з її яскравими фарбами і смаками. Курка каррі з ананасом – це простий, але оригінальний спосіб нагодувати всю сім’ю. А ваші кулінарні старання будуть винагороджені задоволеними і ситими особами ваших рідних.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Грудка куряча – 600 гр.
- Цибуля зелена – 4 шт.
- Ананас консервований – 250 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Каррі – 1 ст. л.
- Імбир сушений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо наріжте кубиками.
2. Зелену цибулю дрібно наріжте. Помідор і консервований ананас наріжте кубиками.
3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть куряче філе і смажте 5-7 хвилин до рум’яної скоринки. Викладіть курку на тарілку.
4. На сковороду викладіть кубики помідора, смажте їх, поки вони не перетворяться на пюре. Після цього поверніть на сковороду куряче м’ясо.
5. Потім додайте сухі спеції, сіль і консервований ананас, перемішайте і продовжуйте смажити ще 5-7 хвилин.
6. В кінці додайте зелену цибулю, перемішайте, накрийте сковороду кришкою і залиште на 20 хвилин. Подавайте курку каррі з ананасом в гарячому вигляді з рисом або картоплею.
Приємного апетиту!
Ніжна і м’яка курка каррі з вершками
Індійська суміш прянощів, каррі, відмінно поєднується з курячим м’ясом, надає їй красивий колір і неймовірний аромат. Один з найпопулярніших способів приготування курки каррі – це ловлення в вершках.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Вершки – 200 мл
- Каррі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі до напівготовності.
2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі з чайною ложкою каррі до прозорості.
3. Далі до цибулі влийте вершки.
4. Викладіть куряче м’ясо в вершковий соус, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте страву на повільному вогні 20 хвилин.
5. Подавайте курку каррі з вареним рисом і свіжими овочами.
Приємного апетиту!