Курка у фользі в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Соковита курка, запечена з овочами у фользі

Ця страва готується швидко і нескладно, а фольга робить куряче м’ясо і овочі м’якими і дуже соковитими. З набором овочів можна експериментувати, особливо в літній час, а взимку використовують ті, які можна купити в магазині. Для запікання використовують будь-які частини курячої тушки.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Курка (будь-які частини) – 800 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушка курки добре промивається і обсушивается серветками. Потім вона нарізають порціонними шматочками розміром, на розсуд господині.

Крок 2. Шматочки перекладають у глибокий посуд, посипаються сіллю з чорним перцем і курячої приправою. Потім все добре рукою перемішується, щоб шматочки були покриті спеціями рівномірно і повністю.Крок 3. Солодкий перець і цибулини очищаються, промиваються і нарізати великими шматочками. Ця овочева нарізка перекладається до курки і ще раз перемішується.

Крок 4. Суміш курки з овочами перекладається на складену в кілька шарів фольгу і поливається рослинним маслом. Потім фольга щільно загортається і все перекладається на деко. Запікається страву в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Потім фольга зверху розкривається, і страва запікається ще 20 хвилин, до рум’яного кольору овочів і м’яса.

Крок 5. Запечена курка з перцем і цибулею розкладається в порційні тарілки і подається до столу гарячою. Приємного апетиту!