Соковита курка, запечена з овочами у фользі
Ця страва готується швидко і нескладно, а фольга робить куряче м’ясо і овочі м’якими і дуже соковитими. З набором овочів можна експериментувати, особливо в літній час, а взимку використовують ті, які можна купити в магазині. Для запікання використовують будь-які частини курячої тушки.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Курка (будь-які частини) – 800 гр.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Тушка курки добре промивається і обсушивается серветками. Потім вона нарізають порціонними шматочками розміром, на розсуд господині.
Крок 2. Шматочки перекладають у глибокий посуд, посипаються сіллю з чорним перцем і курячої приправою. Потім все добре рукою перемішується, щоб шматочки були покриті спеціями рівномірно і повністю.Крок 3. Солодкий перець і цибулини очищаються, промиваються і нарізати великими шматочками. Ця овочева нарізка перекладається до курки і ще раз перемішується.
Крок 4. Суміш курки з овочами перекладається на складену в кілька шарів фольгу і поливається рослинним маслом. Потім фольга щільно загортається і все перекладається на деко. Запікається страву в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Потім фольга зверху розкривається, і страва запікається ще 20 хвилин, до рум’яного кольору овочів і м’яса.
Крок 5. Запечена курка з перцем і цибулею розкладається в порційні тарілки і подається до столу гарячою. Приємного апетиту!