Поєднання курки і ананаса – безпрограшний варіант для будь-якого святкового столу. Це не тільки смачно, але ще й красиво. А варіантів приготування так багато, що можна зробити кілька страв за різними рецептами і вони не будуть виглядати однаково, причому їх смак також буде сильно відрізнятися.
Куряча грудка по-французьки з ананасами і сиром
Традиційно м’ясо по-французьки готують із свинини і цибульно-сирної шапки. Але ми пропонуємо поекспериментувати і приготувати це блюдо з курячої грудки і зовсім без цибулі. Курка додасть особливу ніжність, а замість цибулі використовуємо досить незвичний інгредієнт — ананас.
Інгредієнти на
2 порц.
- Куряча грудка 2 шт.
- Сир 200 гр.
- Ананас консервований 1 банка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для змащування
Процес приготування:
- Як приготувати курку з ананасами в духовці? Курячу грудку моєму під проточною водою і нарізаємо тонкими пластами. Сухожилля, якщо є, обрізаємо і видаляємо плівку. Занадто товсті шматки можемо злегка відбити молотком.
- Втираємо в м’ясо перець і сіль. Не забуваємо поперчити і посолити зворотний бік курячого м’яса.
- Деко змащуємо олією, щоб курка не пригоріла, і викладаємо м’ясо. Зверху кладемо шматочки ананаса. Якщо любите, коли ананас добре відчувається, то можна використовувати цілі кільця.
- Тремо сир на крупній тертці, посипаємо їм філе і ставимо в попередньо нагріту до 180 градусів духовку.
- Готуємо приблизно 40 хвилин.
- Грудинка по-французьки готова! Дайте страві трохи пристыть і кличте сім’ю вечеряти!
Відбивні з курячого філе з сиром і ананасами
Куряче філе – ніжний продукт і не вимагає багато часу для приготування. А якщо м’ясо відбити, то процес готування стане ще швидше, проте так з’являється інша проблема – курка може вийти занадто сухий. Рішення проблеми — додати соковитий ананас і сирну шапку.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Філе куряче– 2 шт.
- Сир – 250 гр.
- Ананаси консервовані – 1 банка
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Для початку промийте філе, просушіть рушником, видаліть плівки і наріжте на тонкі медальйони.
2. Потім кожен медальйон відбиваємо молотком з двох сторін.
3. На великій тертці натираємо сир. Сир можна використовувати будь-якої марки і жирності, головне, щоб по консистенції він був твердим.
4. Деко змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо філе.
5. Зверху кожну відбивну посипаємо сіллю і перцем. Можемо злегка втерти спеції в м’ясо.
6. Другим шаром на філе викладаємо ананаси. Можете порізати їх на кубики, якщо в банку вони були у формі кілець, а можете використовувати і ціле кільце на одну курку.
7. Не шкодуючи посипаємо відбивні тертим сиром і ставимо вже в прогріту до 200 градусів духовку на півгодини.
8. Через 30 хвилин дістаємо деко і кличемо гостей до столу! Можна дегустувати оригінальні відбивні!
Соковита курка з ананасами і картоплею в духовці
Як приготувати курку з картоплею знають всі і напевно ця парочка продуктів – частий гість на вашому столі. Пропонуємо урізноманітнити повсякденний рецепт додаванням екзотичного фрукта і незвичній подачею. Ви ж явно не замислювалися, що картопля і ананас можуть поєднуватися в одному блюді?
Час готування: 110 хв.
Час приготування: 20 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 1,5 кг
- Стегно куряче – 800 гр.
- Майонез – 20 гр.
- Ананаси консервовані – 350 гр.
- Сир – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Беремо форму для запікання з бортами, так як будемо викладати інгредієнти шарами. Для першого шару нам знадобиться картопля. Чистимо його і ріжемо шматочками, як для картоплі-фрі. Закриваємо їм дно форми, посипаємо сіллю і перемішуємо.
2. Курячі стегна відокремлюємо від кісток і нарізаємо на дрібні шматочки. Викладаємо в окрему тарілку і, додавши сіль з перцем і майонезом, добре перемішуємо. Викладаємо поверх картоплі.
3. Ананаси теж ріжемо на дрібні шматочки і відправляємо на шар курки. Для цього рецепта зручно купувати ананаси, які не нарізані кільцями, а відразу у формі шматочків.
4. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм отримані шари.
5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і готуємо приблизно 1-1,5 години. Більше часу на приготування потрібно картоплі, тому і готовність всього страви судіть по ньому. Готовий картопля – і страва готова.
6. Якщо любите хрустку сирну скоринку, то через 30 хвилин можете підвищити температуру в духовці до 200 градусів. Приємного апетиту!
Як смачно запекти куряче філе з грибами і ананасами в духовці?
Це блюдо більше нагадує лазанью, оскільки готувати ми будемо, викладаючи інгредієнти шарами. Головна відмінність – замість складного соусу бешамель у нас буде натуральний йогурт. Але варто відзначити, що на швидку руку приготувати страву не — часу воно потребує досить багато.
Час готування: 335 хв.
Час приготування: 15 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Філе куряче — 1 кг
- Йогурт натуральний — 300 гр.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Ананаси консервовані — 200 гр.
- лісові Гриби — 200 гр.
- Кефір — 0,5 склянки
- Сіль — за смаком.
- Перець чорний мелений — за смаком.
- Орегано — за смаком.
- Сир м’яких сортів — 100 гр.
Процес приготування:
1. Філе ріжемо на тонкі пластини і з двох сторін відбиваємо молотком.
2. Посипаємо відбите м’ясо сіллю, перцем, орегано також з двох сторін. В якості спецій замість орегано можете використовувати будь-яку іншу приправу на свій смак. Спеції втираємо в м’ясо і викладаємо в глибоку посуд.
3. Філе заливаємо кефіром так, щоб кожен шматочок міг просочитися маринадом. Залишаємо на кілька годин у холодильнику. Чим довше простоїть, тим краще просочиться м’ясо. Якщо хочете, можете залишити на ніч.
4. Коли м’ясо просочиться, половину отримані заготовки одним шаром викладаємо у форму для запікання.
5. Ананаси ріжемо кубиками й викладаємо їх на шар курки.
6. Гриби можна брати будь-які. Дрібно нарізаємо і так само зверху викладаємо у форму. Не забуваємо, що свіжі гриби потрібно попередньо відварити. Заморожені варити не треба.
7. Тепер викладаємо залишився філе і закриваємо його нарізаною цибулею. Можна не дрібнити, а залишити шматочки побільше.
8. Останнім шаром буде сир. Натираємо його на крупній тертці і закриваємо їм цибулю.
9. Залишилось залити всі верстви йогуртом і відправити запікатися при 200 градусах.
10. Через 40 хвилин духовку вимикаємо, але не відкриваємо, а залишаємо на 1 годину до охолодження. Нарізаємо порційно і прикрашаємо петрушкою.
Простий і смачний рецепт курки з ананасами і помідорами в духовці
Незвичайна подача страви здивує самих вибагливих гостей. З човником з ананаса, звичайно, доведеться заморочити, але повірте, воно того варто. До того ж не тільки цікавий зовнішній вигляд, але і незвичайний смак цієї страви, надавати ананасом, змусить будь-якого гостя випрошувати у вас його рецепт.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- великий Ананас – 1 шт.
- Філе куряче – 1-2 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Ананас помийте і розріжте уздовж навпіл. Хвостик не відрізайте, він залишиться для краси.
2. Відступивши 1 см від краю, почніть як би вирізати серцевину ананаса так, щоб не пошкодити зовнішній шар фрукта.
3. Саму м’якоть вийміть з отриманої човники, злийте сік, що виділився серцевину і наріжте скибочками середньої товщини.
4. Беремо філе і нарізаємо впоперек, але не робимо їх занадто тонкими. М’ясо повинне бути соковитим, а не висушеним. З двох сторін перчимо і солимо за смаком.
5. Моєму помідори нарізаємо кружечками.
6. У човник з ананаса закладаємо по черзі філе, помідор і ананас. Набиваємо човник досить щільно і обертаємо разом з хвостом у фольгу. Верх залишаємо відкритим. Випікати в духовці 40 хвилин при 180 градусах. Коли пройде 35 хвилин, посипте начинку тертим сиром і запікайте 5 хвилин.
7. Як тільки сир розплавиться – страву можна подавати до столу!
ПП дієтичний рецепт курячої грудки з ананасами
Головним достоїнством цього рецепту є низька калорійність страви. Тут ми не використовуємо майонез, однак смак від цього не стає менш приємним і насиченим. При приготуванні радимо використовувати сир моцарелла, так як він містить менший відсоток жиру, чим інші види сирів.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Кількість порцій – 3.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Ананас консервований – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 50 гр.
- Сир з низьким відсотком жирності – 100 гр.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Філе ріжемо на тонкі медальйони і відбиваємо їх молотком. Натираємо вашими улюбленими спеціями. Тут ми використовували сіль, суміш перців і приправу для м’яса.
2. Капелюшки печериць очистити від плівки і ріжемо гриби пластинами. Чистимо цибулю та нарізаємо кільцями.
3. Сир тремо на крупній тертці і дістаємо ананаси. Якщо нарізані ананаси кільцями, то розрізаємо їх навпіл.
4. На деко кладемо папір для випічки і починаємо збирати нашу страву. Перший шар – філе. Далі розкладаємо по поверхні м’яса цибулю, гриби, мед і сир. Розігріваємо духовку до 170 градусів і запікаємо філе 20-25 хвилин.
5. Дістаємо з духовки і відразу розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!
Курка цілком фарширована ананасами в духовці
Рецептів фаршированої курки величезна безліч. Але, погодьтеся, більшість з них вже приїлося і хочеться чого-небудь такого. Пропонуємо в якості начинки використовувати ананаси, а для маринаду узяти досить незвичайні для основного блюда прянощі, наприклад, корицю.
Час готування: 195 хв.
Час приготування: 15 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Ананас консервований – 1 банка
- Сметана – 2 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Лимон – 1 шт.
- Імбир – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Кориця – 1 щіпка
- Перець часниковий – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Для додання особливого смаку страви нам знадобляться незвичайні приправи: імбир, кориця і часниковий перець.
2. Також підготуємо курку. Цілу тушку промийте і протріть рушником або промокніть серветкою, щоб прибрати зайву вологу. Ананаси наріжте шматочками або просто викладіть в окрему тарілку, якщо ви взяли вже нарізані.
3. Для приготування маринаду почистіть часник і пропустіть його через чеснодавку. Якщо такої немає, то можете натерти його на дрібній тертці. З лимона вичавити сік. Змішайте часник, сік лимона, імбир, корицю і часниковий перець.
4. Курку натріть получившимся маринадом і залиште насичуватися їм на півгодини. Потім у маринад додайте сметану і залиште в ньому курку ще на 1 годину.
5. Через годину начиняємо тушку ананасами і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1-1,5 години. Під час готування постійно змащуємо вершковим маслом.
6. Фарширована курка готова! Можна подавати з гарніром з картопляного пюре.
Дуже смачна і соковита курка з ананасами на шпажках в духовці
Хочеться літа і шашликів? Спробуйте приготувати курячі шашлики на шпажках. Готуються швидко, а родзинкою є незвичайний смак за рахунок маринаду з соєвого соусу і шматочків свіжого ананаса. Непогана домашня альтернатива дачним шашликів.
Час приготування: 80 хв
Час приготування: 10 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- соєвий Соус – 100 мл
- Кетчуп – 100 мл
- Ананас – 200 гр.
Процес приготування:
1. Для початку потрібно нарізати шматочками філе. Не ріжте великими шматками, але і не мельчите, щоб можна було філе добре трималося на шпажці.
2. Ананаси нарізати на шматочки такого ж розміру. У цьому рецепті краще використовувати м’якоть свіжого фрукта, так як із-за своєї твердості вона добре зберігає форму і не буде спадати зі шпажок під час запікання.
3. Тепер приготуйте маринад. Для цього потрібно змішати соєвий соус кетчуп і перемішати до однорідності.
4. Замочіть філе в отриманому маринаді і залиште в холодильнику приблизно на півгодини.
. Залишилося взяти шпажки і нанизати на них підготовлені продукти. Спочатку насаджуємо філе, потім шматочок ананаса. І так необхідно чергувати до кінця шпажки. Не забувайте залишити трохи місця з країв, щоб можна було тримати шпагу в руках.
6. Деко застелити пекарської папером і злегка змастити олією, шпажки викласти на папір і запікати в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
7. Подавати до столу, не знімаючи зі шпажок. Відмінно поєднується з кисло-солодким соусом. Спробуйте, не пошкодуєте!