Курка з баклажанами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Баклажани з куркою та картоплею в духовці

Баклажани з куркою та картоплею в духовці – це поживне і неймовірно смачне частування, яке точно різноманітить ваш домашній стіл. Подавайте яскраве страва до обіду або сімейному вечері. Приготувати його зможе кожен. Використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Картопля – 0,8 кг
  • Філе куряче – 0,6 кг
  • Помідори – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чилі стручковий – ¼ шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування баклажанів з куркою та картоплею в духовці. Очищаємо картоплю і ріжемо великими шматочками. Солимо їх, перчимо, посипаємо разломанным лавровим листком і поливаємо рослинним маслом.

Крок 2. Викладаємо картоплю в сковороду і смажимо до рум’янцю на сильному вогні.

Крок 3. На порційні шматки поділяємо куряче філе.

Крок 4. Нарізаємо цибулю четвертинками.

Крок 5. З’єднуємо курку, цибулю, майонез, сіль і спеції. Сюди ж додаємо подрібнений перець чилі.

Крок 6. Перемішуємо масу і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 7. Коли картопля стане рум’яною, перекладаємо її на тарілку. Смажити до повної готовності не потрібно.

Крок 8. З помідорів знімаємо шкірку, ділимо плоди на частини. Баклажани ріжемо середніми шматками, солимо, перчимо і поливаємо рослинним маслом.

Крок 9. У форму для запікання викладаємо рум’яну картоплю.

Крок 10. Сюди ж відправляємо баклажани і помідори.

Крок 11. Розподіляємо по овочам мариновану курку з цибулею.

Крок 12. Запікаємо частування близько 30-40 хвилин при температурі 190 градусів. Орієнтуйтеся по рум’янцю курки.

Крок 13. Баклажани з куркою та картоплею в духовці готові. Можна пробувати!