Баклажани з куркою та картоплею в духовці
Баклажани з куркою та картоплею в духовці – це поживне і неймовірно смачне частування, яке точно різноманітить ваш домашній стіл. Подавайте яскраве страва до обіду або сімейному вечері. Приготувати його зможе кожен. Використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 шт.
- Картопля – 0,8 кг
- Філе куряче – 0,6 кг
- Помідори – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець чилі стручковий – ¼ шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо приготування баклажанів з куркою та картоплею в духовці. Очищаємо картоплю і ріжемо великими шматочками. Солимо їх, перчимо, посипаємо разломанным лавровим листком і поливаємо рослинним маслом.
Крок 2. Викладаємо картоплю в сковороду і смажимо до рум’янцю на сильному вогні.
Крок 3. На порційні шматки поділяємо куряче філе.
Крок 4. Нарізаємо цибулю четвертинками.
Крок 5. З’єднуємо курку, цибулю, майонез, сіль і спеції. Сюди ж додаємо подрібнений перець чилі.
Крок 6. Перемішуємо масу і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
Крок 7. Коли картопля стане рум’яною, перекладаємо її на тарілку. Смажити до повної готовності не потрібно.
Крок 8. З помідорів знімаємо шкірку, ділимо плоди на частини. Баклажани ріжемо середніми шматками, солимо, перчимо і поливаємо рослинним маслом.
Крок 9. У форму для запікання викладаємо рум’яну картоплю.
Крок 10. Сюди ж відправляємо баклажани і помідори.
Крок 11. Розподіляємо по овочам мариновану курку з цибулею.
Крок 12. Запікаємо частування близько 30-40 хвилин при температурі 190 градусів. Орієнтуйтеся по рум’янцю курки.
Крок 13. Баклажани з куркою та картоплею в духовці готові. Можна пробувати!