Курка з кабачками в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Запечена курка з кабачками в духовці – це просте, поживна і доступне блюдо. Біле м’ясо виходить соковитим, а кабачки йдуть, як доповнення до нього і смачний гарнір. По кожному із зібраних у статті 10 рецептів ви зможете приготувати ситне блюдо на вечерю.

Соковите куряче філе з кабачками в духовці

Легке, але ситне блюдо на вечерю можна приготувати з курки і кабачків. М’ясо і овочі запікаються в духовці, доповнити їх можна пряними спеціями, ароматною зеленню і гарніром на свій смак.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кабачок 500 гр.
  • Сіль за смаком
  • Прованські трави ½ ч. л.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Сухарі панірувальні ½ ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Стегна курячі 800 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати курку з кабачками в духовці? Кабачки, помийте, очистіть від шкірки і наріжте великими кубиками. Перекладіть овочі в миску, додайте соняшникову олію, посоліть і приправте.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте пір’ям.
  3. Овочі викладіть у термостійку форму.
  4. Курячі стегна промийте, натріть сіллю і спеціями. Покладіть м’ясо на овочі.
  5. Запікайте м’ясо і овочі в духовці при 180 градусах 50 хвилин. Подавайте курку і кабачки в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти кабачки з куркою і сиром в духовці?

Нейтральні за смаком кабачки добре поєднуються з сиром і будь-якими видами м’яса. Пропонуємо вам рецепт смачної страви з курки, кабачків і сиру. Таке блюдо можна їсти навіть людям з проблемами шлунково-кишковим трактом.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • М’ясо куряче – 0,5 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кабачок – 0,3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 200 гр.
  • Картопля – 0,4 кг
  • Сир – 150 гр.

Процес приготування:

1. Куряче філе викладіть у форму для запікання, посоліть і приправте за смаком.

2. Кабачки, помийте і наріжте кружечками. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Помідори наріжте часточками.

3. Овочі посоліть за смаком і перемішайте.

4. Картоплю очистіть, наріжте тонкими кружечками і розкладіть його поверх м’яса. Картопля посоліть за смаком.

5. Зверху на картоплю викладіть суміш овочів. Форму накрийте фольгою і запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 40 хвилин.

6. Потім посипте блюдо тертим сиром і поверніть його в духовку ще на 10-15 хвилин. Запікайте у відкритому вигляді. Смачну страву з курки і кабачків готово.

Приємного апетиту!

Ніжна запіканка з кабачків з куркою в духовці

Нові гастрономічні враження подарує вам ніжна запіканка з кабачків і курячого м’яса. Вона має чудовий смак, аромат і ніжну консистенцію. Крім того, страва готується без борошна.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Кабачки – 800 гр.
  • М’ясо куряче – 300-400 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Зелень – 10 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – 5-7 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Кабачки вимити, натерти на крупній тертці. Кабачкову масу відіжміть від зайвої рідини.

2. Куряче м’ясо відокремте від кісток і наріжте його невеликими шматочками.

3. У мисці змішайте подрібнений кабачок, куряче м’ясо, яйця, сметану, зелень, посоліть і приправте тісто на смак. Форму змастіть маслом і викладіть в неї тісто.

4. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Потім сир натріть на тертці, посипте їм заготовку. Поверніть запіканку в духовку ще на 15-20 хвилин.

5. Готову запіканку трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Човники з кабачків з куркою в духовці

Представляємо вашій увазі цікаву страву з молодих кабачків. Воно являє собою половинки невеликих за розміром кабачків, фаршировані курячим філе.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гірчиця в зернах – 2 ч. л.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Кабачки, помийте, розріжте навпіл і за допомогою маленької ложки вийміть м’якоть.

2. Кабачкову м’якоть дрібно наріжте.

3. Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками, наріжте і змішайте з м’якоттю кабачка. Додайте гірчицю, сіль і перець, перемішайте.

4. Начинкою наповніть половинки кабачків.

5. Запікайте човники в духовці при 200 градусах 40 хвилин. Готову страву посипте рубаною петрушкою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт курячої грудки з кабачками і помідорами

Курка, запечена з кабачками і помідорами в духовці – це настільки апетитне і смачне блюдо, що описати важко, потрібно обов’язково спробувати його самому. Воно ідеально підходить для легкої вечері або обіду

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Кабачок – 350 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. З курячої грудки зніміть шкірку, наріжте невеликими шматками. Перекладіть м’ясо в миску, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

2. Кабачки вимити, зріжте шкірку і наріжте полукружками.

3. Жаростійку форму змастіть рослинною олією. Викладіть спочатку куряче м’ясо, потім шар з кабачків.

4. Помідори наріжте шматочками і покладіть їх поверх кабачків, посоліть за смаком.

5. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями і розкладіть його по шару з помідорів.

6. Посипте заготівлю тертим сиром і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45-50 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Ніжна куряча грудка з кабачками і баклажанами в духовці

Це блюдо чимось нагадує всім відомий рататуй, тільки разом болгарського перцю будуть використані помідори. Це смачне і корисне блюдо завдяки тому, що готується в духовці.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 350 гр.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Сир – 100 гр.
  • Зелень для подачі.
  • Сметана – 200 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе помийте і наріжте невеликими шматочками.

2. Баклажани, помідори і кабачки, помийте і наріжте кружечками.

3. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладайте м’ясо, кабачки, баклажани і помідори по черзі один за одним. Заповніть всю форму, заготівлю посоліть і поперчіть за смаком.

4. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 35-40 хвилин. Сир натріть на крупній тертці, змішайте його зі сметаною.

5. Дістаньте страву з духовки, змастіть сумішшю сметани і сиру, поверніть в духовку і готуйте ще 20 хвилин при 180 градусах. Блюдо посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курячого філе з кабачками і картоплею

Це блюдо можна подати навіть на святковий стіл. Запечене куряче м’ясо з овочами виглядає красиво і вирішує питання з комплексним основною стравою на торжестві. Готується вона просто і швидко.

Час готування: 95 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Грудка куряча – 500 гр.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте. М’ясо посоліть, приправте за смаком і викладіть у форму для запікання.

2. Картоплю і цибулю очистіть і наріжте, картопля – часточками, цибулю – півкільцями.

3. На курку покладіть цибулю, потім викладіть картопляний шар, посоліть його за смаком.

4. Кабачок наріжте полукружками і викладіть його поверх картоплі.

5. Останнім шаром покладіть часточки помідорів. Поставте форму в духовку, розігріту до 220-220 градусів, на 45 хвилин.

6. Часник подрібніть, змішайте його з майонезом, при необхідності розбавити соус водою. Отриманим соусом залийте блюдо і поверніть його в духовку ще на 15-20 хвилин.

7. Подавайте Блюдо, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Фаршировані кабачки з куркою в духовці

В сезон дозрівання кабачків яких тільки страв господині не вигадують. Кабачки смажені, тушковані, фаршировані, кабачкові оладки, пироги і запіканки. Але, напевно, найсмачніше з них – це фаршировані кабачки з куркою в духовці.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Батон – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кабачок – 0,5 кг
  • Морква – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Паста томатна – 40 мл

Процес приготування:

1. Батон замочити у воді на 5 хвилин. Куряче м’ясо і батон прокрутіть через м’ясорубку. Фарш посоліть і приправте за смаком.

2. Кабачок помийте, наріжте на гуртки по 5-6 сантиметрів шириною. Акуратно вийміть м’якоть за допомогою маленької ложки.

3. Наповніть фаршем кабачки.

4. Підготуйте соус. У казан викладіть терту моркву і подрібнену ріпчасту цибулю, обсмажте їх на рослинному маслі до м’якості. Потім додайте томатну пасту, додайте 250-300 мл води, сіль і цукор, тушкуйте 5-7 хвилин.

5. У соус вкладіть заготовки з кабачків, прикрийте казан кришкою і готуйте в духовці при 200 градусах 30-40 хвилин.

6. Подавайте запечені кабачки з куркою в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

ПП дієтичне кабачки в духовці з куркою

Дайте своєму шлунку трохи відпочити і приготуйте легке і корисне блюдо – запечені кабачки з куркою. Не дивлячись на свою легкість, страва виходить ситним та смачним.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир – 100-150 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку наріжте невеликими кубиками. Замаринуйте м’ясо з рослинним маслом, сіллю, перцем і подрібненим часником на півгодини.

2. Кабачок помийте, очистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте кубиками. Помідори також наріжте. Овочі перекладіть в миску, посоліть і приправте за смаком.

3. У форму для запікання викладіть куряче м’ясо, накрийте його овочевий нарізкою. Поставте блюдо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 25-30 хвилин.

4. Сир натріть на тертці, посипте їм блюдо і поверніть його в духовку ще на 20 хвилин.

5. Блюдо готове, подавайте його на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Соковита курка з кабачками в духовці зі сметаною

Літо – найкращий час для страв з овочів. За цим рецептом у вас вийде просте блюдо на обід або вечерю. Для нього вам знадобляться молоді кабачки, курка і сметана.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Сметана – 100 мл
  • Соус часниковий – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець кайенский мелений – за смаком.
  • Курка – 400 гр.
  • Кабачок – 200 гр.
  • Сир – 80 гр.

Процес приготування:

1. Курку вимити, промокніть паперовими рушниками і викладіть в жароміцну форму.

2. Кабачок помийте, наріжте кубиками, додайте до курки. Посоліть і приправте інгредієнти.

3. Сметану і часниковий соус змішайте, додайте кайенский перець і трохи теплої води.

4. Залийте соусом заготовку.

5. Форму прикрийте кришкою і помістіть в духовку, розігріту до 190-200 градусів, на 30-40 хвилин. Потім посипте блюдо тертим сиром і запікайте ще 20 хвилин до утворення апетитною рум’яною кірочки.

Приємного апетиту!