Запечена курка з кабачками в духовці – це просте, поживна і доступне блюдо. Біле м’ясо виходить соковитим, а кабачки йдуть, як доповнення до нього і смачний гарнір. По кожному із зібраних у статті 10 рецептів ви зможете приготувати ситне блюдо на вечерю.
Соковите куряче філе з кабачками в духовці
Легке, але ситне блюдо на вечерю можна приготувати з курки і кабачків. М’ясо і овочі запікаються в духовці, доповнити їх можна пряними спеціями, ароматною зеленню і гарніром на свій смак.
Інгредієнти на
6 порц.
- Кабачок 500 гр.
- Сіль за смаком
- Прованські трави ½ ч. л.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Сухарі панірувальні ½ ст. л.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Стегна курячі 800 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати курку з кабачками в духовці? Кабачки, помийте, очистіть від шкірки і наріжте великими кубиками. Перекладіть овочі в миску, додайте соняшникову олію, посоліть і приправте.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте пір’ям.
- Овочі викладіть у термостійку форму.
- Курячі стегна промийте, натріть сіллю і спеціями. Покладіть м’ясо на овочі.
- Запікайте м’ясо і овочі в духовці при 180 градусах 50 хвилин. Подавайте курку і кабачки в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти кабачки з куркою і сиром в духовці?
Нейтральні за смаком кабачки добре поєднуються з сиром і будь-якими видами м’яса. Пропонуємо вам рецепт смачної страви з курки, кабачків і сиру. Таке блюдо можна їсти навіть людям з проблемами шлунково-кишковим трактом.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- М’ясо куряче – 0,5 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кабачок – 0,3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 200 гр.
- Картопля – 0,4 кг
- Сир – 150 гр.
Процес приготування:
1. Куряче філе викладіть у форму для запікання, посоліть і приправте за смаком.
2. Кабачки, помийте і наріжте кружечками. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Помідори наріжте часточками.
3. Овочі посоліть за смаком і перемішайте.
4. Картоплю очистіть, наріжте тонкими кружечками і розкладіть його поверх м’яса. Картопля посоліть за смаком.
5. Зверху на картоплю викладіть суміш овочів. Форму накрийте фольгою і запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 40 хвилин.
6. Потім посипте блюдо тертим сиром і поверніть його в духовку ще на 10-15 хвилин. Запікайте у відкритому вигляді. Смачну страву з курки і кабачків готово.
Приємного апетиту!
Ніжна запіканка з кабачків з куркою в духовці
Нові гастрономічні враження подарує вам ніжна запіканка з кабачків і курячого м’яса. Вона має чудовий смак, аромат і ніжну консистенцію. Крім того, страва готується без борошна.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Кабачки – 800 гр.
- М’ясо куряче – 300-400 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Зелень – 10 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – 5-7 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Кабачки вимити, натерти на крупній тертці. Кабачкову масу відіжміть від зайвої рідини.
2. Куряче м’ясо відокремте від кісток і наріжте його невеликими шматочками.
3. У мисці змішайте подрібнений кабачок, куряче м’ясо, яйця, сметану, зелень, посоліть і приправте тісто на смак. Форму змастіть маслом і викладіть в неї тісто.
4. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Потім сир натріть на тертці, посипте їм заготовку. Поверніть запіканку в духовку ще на 15-20 хвилин.
5. Готову запіканку трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Човники з кабачків з куркою в духовці
Представляємо вашій увазі цікаву страву з молодих кабачків. Воно являє собою половинки невеликих за розміром кабачків, фаршировані курячим філе.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кабачок – 2 шт.
- Філе куряче – 300 гр.
- Гірчиця в зернах – 2 ч. л.
- Петрушка – 10 гр.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачки, помийте, розріжте навпіл і за допомогою маленької ложки вийміть м’якоть.
2. Кабачкову м’якоть дрібно наріжте.
3. Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками, наріжте і змішайте з м’якоттю кабачка. Додайте гірчицю, сіль і перець, перемішайте.
4. Начинкою наповніть половинки кабачків.
5. Запікайте човники в духовці при 200 градусах 40 хвилин. Готову страву посипте рубаною петрушкою і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт курячої грудки з кабачками і помідорами
Курка, запечена з кабачками і помідорами в духовці – це настільки апетитне і смачне блюдо, що описати важко, потрібно обов’язково спробувати його самому. Воно ідеально підходить для легкої вечері або обіду
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло соняшникова 20 мл
- Кабачок – 350 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. З курячої грудки зніміть шкірку, наріжте невеликими шматками. Перекладіть м’ясо в миску, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
2. Кабачки вимити, зріжте шкірку і наріжте полукружками.
3. Жаростійку форму змастіть рослинною олією. Викладіть спочатку куряче м’ясо, потім шар з кабачків.
4. Помідори наріжте шматочками і покладіть їх поверх кабачків, посоліть за смаком.
5. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями і розкладіть його по шару з помідорів.
6. Посипте заготівлю тертим сиром і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45-50 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Ніжна куряча грудка з кабачками і баклажанами в духовці
Це блюдо чимось нагадує всім відомий рататуй, тільки разом болгарського перцю будуть використані помідори. Це смачне і корисне блюдо завдяки тому, що готується в духовці.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Грудка куряча – 350 гр.
- Баклажани – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Масло соняшникова 20 мл
- Сіль – за смаком.
- Сир – 100 гр.
- Зелень для подачі.
- Сметана – 200 мл
Процес приготування:
1. Куряче філе помийте і наріжте невеликими шматочками.
2. Баклажани, помідори і кабачки, помийте і наріжте кружечками.
3. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладайте м’ясо, кабачки, баклажани і помідори по черзі один за одним. Заповніть всю форму, заготівлю посоліть і поперчіть за смаком.
4. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 35-40 хвилин. Сир натріть на крупній тертці, змішайте його зі сметаною.
5. Дістаньте страву з духовки, змастіть сумішшю сметани і сиру, поверніть в духовку і готуйте ще 20 хвилин при 180 градусах. Блюдо посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування курячого філе з кабачками і картоплею
Це блюдо можна подати навіть на святковий стіл. Запечене куряче м’ясо з овочами виглядає красиво і вирішує питання з комплексним основною стравою на торжестві. Готується вона просто і швидко.
Час готування: 95 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Грудка куряча – 500 гр.
- Картопля – 4-5 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Майонез – за смаком.
- Помідори – 2-3 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу грудку помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте. М’ясо посоліть, приправте за смаком і викладіть у форму для запікання.
2. Картоплю і цибулю очистіть і наріжте, картопля – часточками, цибулю – півкільцями.
3. На курку покладіть цибулю, потім викладіть картопляний шар, посоліть його за смаком.
4. Кабачок наріжте полукружками і викладіть його поверх картоплі.
5. Останнім шаром покладіть часточки помідорів. Поставте форму в духовку, розігріту до 220-220 градусів, на 45 хвилин.
6. Часник подрібніть, змішайте його з майонезом, при необхідності розбавити соус водою. Отриманим соусом залийте блюдо і поверніть його в духовку ще на 15-20 хвилин.
7. Подавайте Блюдо, прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Фаршировані кабачки з куркою в духовці
В сезон дозрівання кабачків яких тільки страв господині не вигадують. Кабачки смажені, тушковані, фаршировані, кабачкові оладки, пироги і запіканки. Але, напевно, найсмачніше з них – це фаршировані кабачки з куркою в духовці.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- куряче Філе – 0,5 кг
- Батон – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кабачок – 0,5 кг
- Морква – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Масло соняшникове – 30 мл
- Паста томатна – 40 мл
Процес приготування:
1. Батон замочити у воді на 5 хвилин. Куряче м’ясо і батон прокрутіть через м’ясорубку. Фарш посоліть і приправте за смаком.
2. Кабачок помийте, наріжте на гуртки по 5-6 сантиметрів шириною. Акуратно вийміть м’якоть за допомогою маленької ложки.
3. Наповніть фаршем кабачки.
4. Підготуйте соус. У казан викладіть терту моркву і подрібнену ріпчасту цибулю, обсмажте їх на рослинному маслі до м’якості. Потім додайте томатну пасту, додайте 250-300 мл води, сіль і цукор, тушкуйте 5-7 хвилин.
5. У соус вкладіть заготовки з кабачків, прикрийте казан кришкою і готуйте в духовці при 200 градусах 30-40 хвилин.
6. Подавайте запечені кабачки з куркою в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
ПП дієтичне кабачки в духовці з куркою
Дайте своєму шлунку трохи відпочити і приготуйте легке і корисне блюдо – запечені кабачки з куркою. Не дивлячись на свою легкість, страва виходить ситним та смачним.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- куряче Філе – 0,5 кг
- Кабачок – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир – 100-150 гр.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу грудку наріжте невеликими кубиками. Замаринуйте м’ясо з рослинним маслом, сіллю, перцем і подрібненим часником на півгодини.
2. Кабачок помийте, очистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте кубиками. Помідори також наріжте. Овочі перекладіть в миску, посоліть і приправте за смаком.
3. У форму для запікання викладіть куряче м’ясо, накрийте його овочевий нарізкою. Поставте блюдо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 25-30 хвилин.
4. Сир натріть на тертці, посипте їм блюдо і поверніть його в духовку ще на 20 хвилин.
5. Блюдо готове, подавайте його на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Соковита курка з кабачками в духовці зі сметаною
Літо – найкращий час для страв з овочів. За цим рецептом у вас вийде просте блюдо на обід або вечерю. Для нього вам знадобляться молоді кабачки, курка і сметана.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Сметана – 100 мл
- Соус часниковий – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець кайенский мелений – за смаком.
- Курка – 400 гр.
- Кабачок – 200 гр.
- Сир – 80 гр.
Процес приготування:
1. Курку вимити, промокніть паперовими рушниками і викладіть в жароміцну форму.
2. Кабачок помийте, наріжте кубиками, додайте до курки. Посоліть і приправте інгредієнти.
3. Сметану і часниковий соус змішайте, додайте кайенский перець і трохи теплої води.
4. Залийте соусом заготовку.
5. Форму прикрийте кришкою і помістіть в духовку, розігріту до 190-200 градусів, на 30-40 хвилин. Потім посипте блюдо тертим сиром і запікайте ще 20 хвилин до утворення апетитною рум’яною кірочки.
Приємного апетиту!