Соковита і ароматна курка з картоплею на деку в сметані
Сама соковита і ароматна курочка виходить, якщо її попередньо промаринувати в майонезі зі спеціями. Ніжний сік просочить картопля, блюдо вийде соковитим і ароматним, дуже ситним. Не проходьте повз цього чудового рецепту і запасайтеся ідеями до святкового столу.
Склад:
- Курка – 1-1,5 кг
- Картопля – 1 кг
- Сметана жирна – 400 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш спецій для курки – 1 пакетик.
- Часник – 6-7 зубчиків.
- Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Курочку треба обов’язково розділити на більш дрібні шматочки, промити під проточною водою і обсушити за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Далі покладіть шматочки курки в миску і приготуйте соус. Сметану з’єднайте зі спеціями і сіллю, а також додайте подрібнений часник. Все це перемішайте і додайте курку. Ретельно викупайте курячі шматочки в сметанному соусі.
Крок 3. Картопляні бульби і цибулю очистіть, після чого промийте і наріжте. Картопля нарізайте невеликими часточками або кружечками помірної товщини, цибулю ріжте півкільцями або кільцями.
Крок 4. Можете заздалегідь подрібнити зелень і додати її частина в ємність з куркою та картоплею. Потім викладіть курочку на картоплю та поставте блюдо в духовку на годину при температурі 180 градусів.
Крок 5. Коли курочка стане рум’яною і стане виділяти прозорий сік при надрізі, а картопля розм’якшиться, страва готова. Перекладіть його в красиву ємність, прикрасьте зеленню і подавайте до столу ще гарячим і свіжим.
Приємного вам апетиту!