Курка з картоплею в духовці на деку – 9 смачних рецептів з фото покроково

Соковита і ароматна курка з картоплею на деку в сметані

Сама соковита і ароматна курочка виходить, якщо її попередньо промаринувати в майонезі зі спеціями. Ніжний сік просочить картопля, блюдо вийде соковитим і ароматним, дуже ситним. Не проходьте повз цього чудового рецепту і запасайтеся ідеями до святкового столу.

Склад:

  • Курка – 1-1,5 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Сметана жирна – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш спецій для курки – 1 пакетик.
  • Часник – 6-7 зубчиків.
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Курочку треба обов’язково розділити на більш дрібні шматочки, промити під проточною водою і обсушити за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Далі покладіть шматочки курки в миску і приготуйте соус. Сметану з’єднайте зі спеціями і сіллю, а також додайте подрібнений часник. Все це перемішайте і додайте курку. Ретельно викупайте курячі шматочки в сметанному соусі.

Крок 3. Картопляні бульби і цибулю очистіть, після чого промийте і наріжте. Картопля нарізайте невеликими часточками або кружечками помірної товщини, цибулю ріжте півкільцями або кільцями.

Крок 4. Можете заздалегідь подрібнити зелень і додати її частина в ємність з куркою та картоплею. Потім викладіть курочку на картоплю та поставте блюдо в духовку на годину при температурі 180 градусів.

Крок 5. Коли курочка стане рум’яною і стане виділяти прозорий сік при надрізі, а картопля розм’якшиться, страва готова. Перекладіть його в красиву ємність, прикрасьте зеленню і подавайте до столу ще гарячим і свіжим.

Приємного вам апетиту!